27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 14:09 PM

Educatie

Vino la Galați Summer University și familiarizează-te cu viața de student! (P)

Educatie  |
03.05.2017, 00:00
895

   Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Liga Studenților din Galați îi invită pe liceenii care au absolvit clasele a X-a și a XI-a să participe la Galați Summer University, un proiect educațional prin care se propune introducerea viitorilor studenți în mediul universitar gălățean.

   Astfel, elevii au posibilitatea de a se familiariza atât cu partea didactică a învățământului academic, cursuri, laboratoare, seminarii, cât și cu partea de educație nonformală, necesară pentru o dezvoltare personală completă.

   În cadrul Galați Summer University, elevii vor fi cazați într-un cămin studențesc, vor lua masa la cantină, vor participa la activități didactice susținute de profesori universitari, se vor familiariza cu sălile de curs și campusul universitar, vor interacționa cu mișcarea studențească. Astfel, pe parcursul a zece zile din vacanța de vară (20-30 iulie) vor putea cunoaște  specificul fiecărei facultăți, urmând ca atunci când vor ajunge la finalul clasei a XII-a să aibă o ­ima­gine de ansamblu asupra posibilităților pe care le oferă facultățile din cadrul  Universității „Dunărea de Jos” din Galați și să poată alege cel mai potrivit domeniu de studiu.

   De asemenea, ei vor participa la activități de educație nonformală: team-building-uri, training-uri de comunicare, time-management și work-shop-uri în domenii de interes general, ce le vor facilita dezvoltarea personală și profesională.

   Pentru înscrierea la școala de vară ce se va desfășura la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este necesară completarea, până la data de 20 iunie, a unui formular pe care îl găsiți la adresa http://gsu.lsgalati.ro/ce-este-gsu, însoțit de acordul unuia dintre părinți (pentru cei care, la data desfășurării evenimentului, nu au împlinit 18 ani).

Consiliere și sprijin pentru studenții de anul I

   Este știut faptul că, în primul an de facultate, trecerea de la viața de elev la cea de student nu este resimțită la fel de toți tinerii, problemele de acomodare fiind provocări cărora unii dintre ei nu le pot face față ușor. Pentru a veni în sprijinul lor, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va implementa, începând din luna septembrie 2017,  un proiect dedicat exclusiv studenților din anul I.

   Intitulat „Creșterea ratei de retenție a studenților din primul an universitar”, acest proiect are ca obiectiv sprijinirea studenților din primul an, aflați în risc de abandon, care au obținut rezultate mai slabe la Bacalaureat, provin din mediul rural, din familii cu o situație socio-economică nefavorabilă sau sunt de etnie romă.

   Prin acest proiect, studenții „boboci” vor beneficia de consiliere academică și de măsuri de reducere a decalajelor rezultate din diferențele de calitate  din  învățământul secundar. Astfel, vor fi reduse decalajele de cunoștințe și performanțe academice dintre studenți  provenind din medii sociale diferite, spre exemplu din mediul rural față de cei proveniți din mediul urban, din licee de top față de cei proveniți din licee cu performanțe școlare reduse, din clase sociale diferite, care nu și-au putut permite meditații și alte forme de educație extracurriculară.

   În cadrul acestui proiect, ce face parte dintr-un program mai amplu, intitulat Proiectul Privind Învățământul Secundar (ROSE), studenții din anul I de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați vor participa la activități de consiliere profesională și orientare în carieră, coaching și dezvoltare personală, activități de îndrumare și sprijin (tutoriat), programe remediale, activități de dezvoltare  a competențelor socio-emoționale, work-shop-uri, vizite de studii.

   Astfel, studenții dezavantajați vor avea acces la o educație de calitate, rata de promovabilitate a primului an de studii va crește, iar procesele de predare-învățare și evaluare vor pune accent pe predarea centrată pe student și pe dezvoltarea competențelor socio-emoționale. 

Proiecte de dezvoltare instituțională

   Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se află în categoria universităților centrate pe educație și cercetare științifică, numărându-se printre cele mai performante instituții de învățământ superior din România.

   Din bugetul alocat Ministerului Educației Naționale pentru învățământul superior, universitățile de stat beneficiază de un fond distinct pentru dezvoltarea instituțională. Prin intrarea în vigoare, începând din 20 aprilie 2017, a Ordinului Ministrului Educației Naționale nr. 3629/2017, instituția academică gălățeană este eligibilă pentru a depune proiecte specifice de dezvoltare instituțională, ce pot viza unul sau mai multe dintre următoarele domenii: echitate socială – creșterea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior (inclusiv cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră); internaționalizarea învățământului superior din România; asigurarea transparenței în gestiunea studenților și implementarea Registrului matricol unic al universităților din România; înființarea și susținerea activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS) din subordinea universităților; creșterea capacității instituționale; îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice. Totodată, UDJG poate depune proiecte în sprijinul corelării ofertei educaționale cu cererea pieței muncii, pentru promovarea unor programe noi de studii, pentru cultivarea legăturilor cu comunitatea locală și regională,  pentru dezvoltarea programelor de studii și crearea unui sistemul informatic de ­ges­tiune educațională integrată – toate acestea pentru a le putea oferi studenților un învățământ academic la standarde internaționale.

   Informații despre Facultățile UDJG puteți obține accesând pagina http://www.ugal.ro, iar despre Admiterea 2017 la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați de pe site-ul www.admitere.ugal.ro. Ne găsiți și pe Facebook la adresa: Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Jandarmii au confiscat 22 de bilete comercializate ilegal pentru meciul FCSB - Sporting Lisabona
Marti, August 22, 2017 13:57 PM

Jandarmii bucureșteni au confiscat marți, în urma unei acțiuni desfășurate în zona Arenei Naționale, 22 de bilete la partida de fotbal dintre FCSB și Sporting Lisabona comercializate la suprapreț de către o persoană, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Capitalei.

Teleorman: Autoritățile locale se opun realizării centralei de la Belene
Marti, August 22, 2017 13:52 PM

Autoritățile locale din Teleorman și reprezentanții Fundației pentru Mediu și Agricultură din Sofia se împotrivesc realizării Centralei Nucleare de la Belene, cele două părți stabilind, marți, în cadrul unei întâlniri oficiale desfășurate la sediul Palatului Administrativ din Alexandria, măsurile ce se impun a fi luate pentru stoparea proiectului de la Dunăre, situat la 13 kilometri de Zimnicea.

Rusia nu crede că noua strategie a lui Trump privind Afganistanul va aduce vreo schimbare pozitivă
Marti, August 22, 2017 13:48 PM

Rusia nu crede că noua strategie a președintelui american Donald Trump cu privire la Afganistan va duce la vreo schimbare pozitivă în această țară, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit Reuters.

Schi fond/Dopaj: Norvegianca Therese Johaug va rata JO 2018 după ce TAS i-a mărit suspendarea
Marti, August 22, 2017 13:46 PM

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a mărit marți la 18 luni suspendarea dictată împotriva norvegiencei Therese Johaug, pentru încălcarea regulamentului antidoping, decizie în urma căreia multipla campioana mondială de schi fond va rata Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), informează AFP.

Furtuni violente de zăpadă se produc pe planeta Marte în timpul nopții
Marti, August 22, 2017 13:44 PM

Furtuni violente de zăpadă se dezlănțuie pe planeta Marte în timpul nopților, potrivit unui studiu publicat luni, însă asta nu înseamnă că vom putea face oameni de zăpadă sau schia pe ''Planeta Roșie'', explică autorul cercetării pentru AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 13:47 Isj
Bogdan a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
https://www.facebook.com/groups/CostinNenitescu/permalink/1502194739841212/
22 Aug, 13:44 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Are dreptate Pixelul corporatist...daca castigatorul o ia razna in timpul mandatului este firesc sa fie indepartat...aceeasi masura sunt sigur ca se va lua si cu unii directori din municiupiu. Stiu sigur ca mai multe documente si inregistrari ale unei directoare au fost trimise la minister si se asteapta rasuns
22 Aug, 13:36 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Daca dvs inchideti ochii la abuzurile conducerii Lic Tehn C. Nenitescu, uite ca ministerul nu a inchis ochii la neregulile ISJ. ISJul de ce nu raspunde petitiilor depuse la secretariatul inspectoratului?Ei nu functioneaza dupa legislatia in vigoare? Acelasi lucru care se intampla acum dnei insp general o sa i se intample si conducerii liceului mai sus mentionat. Sper ca cei din minister sa raspunda solicitarilor trimise.
Google PageRank Checker