27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:09 AM

Politic

Viiturile de luna trecută au dat peste cap planurile de investiţii ale Consiliului Judeţean

de Vali MARINESCU
Politic  |
08.08.2017, 00:00
329

   Autorităţile buzoiene au finalizat zilele trecute centralizarea pagubelor provocate în judeţ de natura care s-a dezlănţuit la sfârşitul lunii iulie, stabilind că va fi necesară suma de peste 2 milioane euro doar pentru repararea drumurilor. Consiliul Judeţean Buzău va înainta Guvernului un raport estimativ în speranţa alocării de bani de la bugetul de stat pentru refacerea infrastructurii judeţene.

   Cele mai grav afectate sunt două drumuri judeţene care traversează comunele Căneşti şi Lopătari - DJ 103F şi DJ 203K în puncte cheie. Pentru că aici drumurile se pot surpa în orice moment, existând riscul ca sute de oameni să rămână izolaţi, Consiliul Judeţean a decis să înceapă lucrările înainte de alocarea banilor de la Guvern, urmând ca după ce Executivul va aloca banii să fie finalizate lucrările.

   Ca urmare, pentru efectuarea lucrărilor necesare şi combaterea efectelor calamităţilor din luna iulie, administraţia judeţului a decis redistribuirea fondurilor alocate pentru unele obiective de investiţii propuse a fi finanţeta din excedentul  bugetului propriu al judeţului pe anul 2016, în cazul cărora nu s-au făcut decontări în cuantumul alocat sau sumele nu pot fi cheltuite până la finele anului, din cauza unor întârzieri înregistrate în execuţie sau în derularea procedurilor privind achiziţiile publice. Este vorba despre 12.841.500 lei, echivalentul a peste 2,85 milioane euro,  ce va fi utilizată pentru refacerea unor tronsoane din DJ 102 F Căneşti - Chiliile, afectate de viituri, pentru care s-au prevăzut 2.800.000 lei, refacere DJ 203K pe un tronson şi podul din comuna Lopătari,  pentru care CJ intenţionează să aloce 5.180.000 lei, şi despre consolidarea drumului judeţean 203K pe un tronson din extravilan între satul Bâsca Rozilei şi satul Nehoiaşu, oraşul Nehoiu, lucrare pentru care CJ Buzău alocă 3.850.000 lei.

   De  asemenea, suma de 1.011.500 lei va fi direcţionată către proiectul de reabilitare a drumului judeţean 203L, km. 17+200-29+400, finanţat prin programul Naţional de Dezvoltare Locală, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regional, Administraţiei Publice şi Afaceri Europene, suma fiind necesară pentru acoperirea unor cheltuieli neeligibile.

   Suma redistribuită provine din alocările iniţiale pentru opt proiecte de investiţii. Este vorba despre refacerea DJ 203G, Poiana Pinului, km 37+800, modernizarea DJ 103P, tronson km 3+900-5+500, Chiojdu, reparaţie capitală pod peste pârâul Slănic pe DJ 203K, reparaţie capitală pod peste râul Buzău pe DJ 203K, km 127+500, Nehoiaşu, reabilitarea DJ 102C, Buda-Crăciuneşti, km 33+832-45+209, modernizarea DJ 203A, km 55+900-60+000, Amara-Stă­vărăşti, reabilitarea DJ 203A, km 15+000-22+000, Batogu - Murgeşti - Livada şi modernizarea DJ 220, km 70+000-78+200, Buda - Valea Salciei.

   Alocarea celor peste 12 milioane lei pentru executarea lucrărilor de combatere a efectelor viiturilor de la sfârşitul lunii trecute va fi supusă astăzi dezbaterii şi aprobării în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Buzău.

   Potrivit bilanţului realizat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, şapte localităţi din zona de munte au fost afectate de ploile puternice de la sfârşitul lunii trecute. Probleme mari sunt la Lopătari, aceasta fiind  localitatea cea mai afectată, însă apele au provocat stricăciuni şi la Mînzăleşti, Vintilă Vodă, Beceni, Gura Teghii, Căneşti şi Chilii.

Comentarii

Informațiile (08 Aug, 16:27)
Gică

Informațiile acestea sunt pentru cititorii din alte localități. Ceea ce e în realitate și de ce sunt asemenea stricăciuni nu vrea nici un reporter să scrie...

Raspunde

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker