27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:13 PM

Opinii

Viii trebuie lăsați să lucreze întru liniștea penalilor

de Călin BOSTAN
Opinii  |
25.05.2017, 00:00
1786

   Alegerile prezidențiale din 2009, arhiva SIPA, acoperiții din presă reloaded, iată câteva su­biec­te care țin, de mai bine de o lună, capul de afiș al media românești, o media bine controlată și orientată către dezgroparea morților și vendete îndreptate asupra unor personaje care oricum sunt sortite dispariției de pe scena publică. Iar românul nostru, mult prea lesne manipulabil, nu vede că, de fapt, totul este abil orientat către aco­pe­rirea acțiunilor unor personaje cât se poate de vii, care stau la pândă pentru a prinde momentul prielnic pentru noi lovituri date democrației.

   Și nu mă refer numai la pute­rea politică, ci și la opoziția care, din slăbiciune sau, mai grav, în mod interesat, face jocurile acestor personaje. Iată, de exemplu, au trecut de Parlament, într-o tă­cere desăvârșită din partea opoziției, modificările la Legea administrației publice locale, care îi expun pe funcționarii din pri­mării și consiliile județene să semneze tot felul de porcării impuse, prin amenințări, de șefii aleși de popor, exonerându-i în schimb pe aceștia din urmă.

   Tot sub acoperirea scanda­lu­rilor cu morți politici, se repune pe tapet legea lobbyului. O preve­dere legală greu de controlat și de pus în aplicare și în țări cu ceva avans în acest domeniu; la noi, o asemenea lege se poate transforma, cât ai clipi, într-un monstru numit „legalizarea traficului de influență“. Chestiune de care pare foarte interesată și opoziția, și ea atinsă la greu de scandaluri penale pe tema respectivă.

   Și, nu mai departe de ieri, vor­beam despre adoptarea tacită în Senat a Legii grațierii în forma propusă de ministrul „altă întrebare“. Ați observat vreo reacție fermă, în afară de câteva declarații politice făcute cu glas leșinat? Ați observat vreo intenție de mobilizare a societății civile? Nici vorbă, parcă este mai comod să comentăm în fața televizorului alegerile prezidențiale din 2009, arhiva SIPA, acoperiții din presă reloaded. Adică despre morți. Căci viii trebuie lăsați să lucreze întru liniștea penalilor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker