27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:33 PM

Opinii

Viii trebuie lăsați să lucreze întru liniștea penalilor

de Călin BOSTAN
Opinii  |
25.05.2017, 00:00
1821

   Alegerile prezidențiale din 2009, arhiva SIPA, acoperiții din presă reloaded, iată câteva su­biec­te care țin, de mai bine de o lună, capul de afiș al media românești, o media bine controlată și orientată către dezgroparea morților și vendete îndreptate asupra unor personaje care oricum sunt sortite dispariției de pe scena publică. Iar românul nostru, mult prea lesne manipulabil, nu vede că, de fapt, totul este abil orientat către aco­pe­rirea acțiunilor unor personaje cât se poate de vii, care stau la pândă pentru a prinde momentul prielnic pentru noi lovituri date democrației.

   Și nu mă refer numai la pute­rea politică, ci și la opoziția care, din slăbiciune sau, mai grav, în mod interesat, face jocurile acestor personaje. Iată, de exemplu, au trecut de Parlament, într-o tă­cere desăvârșită din partea opoziției, modificările la Legea administrației publice locale, care îi expun pe funcționarii din pri­mării și consiliile județene să semneze tot felul de porcării impuse, prin amenințări, de șefii aleși de popor, exonerându-i în schimb pe aceștia din urmă.

   Tot sub acoperirea scanda­lu­rilor cu morți politici, se repune pe tapet legea lobbyului. O preve­dere legală greu de controlat și de pus în aplicare și în țări cu ceva avans în acest domeniu; la noi, o asemenea lege se poate transforma, cât ai clipi, într-un monstru numit „legalizarea traficului de influență“. Chestiune de care pare foarte interesată și opoziția, și ea atinsă la greu de scandaluri penale pe tema respectivă.

   Și, nu mai departe de ieri, vor­beam despre adoptarea tacită în Senat a Legii grațierii în forma propusă de ministrul „altă întrebare“. Ați observat vreo reacție fermă, în afară de câteva declarații politice făcute cu glas leșinat? Ați observat vreo intenție de mobilizare a societății civile? Nici vorbă, parcă este mai comod să comentăm în fața televizorului alegerile prezidențiale din 2009, arhiva SIPA, acoperiții din presă reloaded. Adică despre morți. Căci viii trebuie lăsați să lucreze întru liniștea penalilor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker