27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:47 AM

Opinii

Viii trebuie lăsați să lucreze întru liniștea penalilor

de Călin BOSTAN
Opinii  |
25.05.2017, 00:00
551

   Alegerile prezidențiale din 2009, arhiva SIPA, acoperiții din presă reloaded, iată câteva su­biec­te care țin, de mai bine de o lună, capul de afiș al media românești, o media bine controlată și orientată către dezgroparea morților și vendete îndreptate asupra unor personaje care oricum sunt sortite dispariției de pe scena publică. Iar românul nostru, mult prea lesne manipulabil, nu vede că, de fapt, totul este abil orientat către aco­pe­rirea acțiunilor unor personaje cât se poate de vii, care stau la pândă pentru a prinde momentul prielnic pentru noi lovituri date democrației.

   Și nu mă refer numai la pute­rea politică, ci și la opoziția care, din slăbiciune sau, mai grav, în mod interesat, face jocurile acestor personaje. Iată, de exemplu, au trecut de Parlament, într-o tă­cere desăvârșită din partea opoziției, modificările la Legea administrației publice locale, care îi expun pe funcționarii din pri­mării și consiliile județene să semneze tot felul de porcării impuse, prin amenințări, de șefii aleși de popor, exonerându-i în schimb pe aceștia din urmă.

   Tot sub acoperirea scanda­lu­rilor cu morți politici, se repune pe tapet legea lobbyului. O preve­dere legală greu de controlat și de pus în aplicare și în țări cu ceva avans în acest domeniu; la noi, o asemenea lege se poate transforma, cât ai clipi, într-un monstru numit „legalizarea traficului de influență“. Chestiune de care pare foarte interesată și opoziția, și ea atinsă la greu de scandaluri penale pe tema respectivă.

   Și, nu mai departe de ieri, vor­beam despre adoptarea tacită în Senat a Legii grațierii în forma propusă de ministrul „altă întrebare“. Ați observat vreo reacție fermă, în afară de câteva declarații politice făcute cu glas leșinat? Ați observat vreo intenție de mobilizare a societății civile? Nici vorbă, parcă este mai comod să comentăm în fața televizorului alegerile prezidențiale din 2009, arhiva SIPA, acoperiții din presă reloaded. Adică despre morți. Căci viii trebuie lăsați să lucreze întru liniștea penalilor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker