Un cartier cu 12-14.000 de case ar putea apărea în munci­piu, în perimetrul dintre Aleea Sporturilor, Cartierul Dorobanţi şi râul Buzău, după ce Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de luni, demersurile în vederea întocmirii Planului Urbanistic Zonal, a anunţat primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. El spune că, în paralel, se profilează un proiect de punere în valoare a Iazului Morii.

,,Avem deschise 24 de şantiere de asfaltare de străzi în municipiu, au început lucrările pentru 12 locuri de joacă, iar într-un viitor foarte-foarte apropiat – avem toate condiţiile şi au început să sosească echipamentele – vom începe alte 12 platforme îngropate de gunoi. Pregătim tot ceea ce trebuie pentru a începe, în sfârşit, Pla­nul Urbanistic Zonal pentru celebra Tarla 33, unde sunt 67 de hectare şi unde vom încerca să sprijinim construirea a 12-14.000 de case. Vrem să avem un car­tier modern al Buzăului, luni s-a dat ultimul aviz din partea Consiliului Local, care a mai aprobat, de asemenea, trecerea în domeniul public al Primăriei a canalelor Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, canale care se alimentau din Iazul Morii. Vizavi de Iazul Morii, se conturează încet-încet un proiect foarte frumos, de regenerare a Buzăului prin redescoperirea acestei ramificaţii naturale din râul Buzău, care avea, la 1525, 12 mori, în 1856 erau 47 de mori, pive de postav, darace de lână, tăbăcării, topitorii de cânepă după 1900; în acest moment, lacurile din cele trei parcuri mari ale Buzăului se alimentează de aici şi, în acelaşi timp, din acest Iaz al Morii, din caseta de lângă vechiul Kaufland, se irigă terenurile Staţiunii de Cercetări Legumicole. În perspectivă, am discutat cu arhitecţi cunoscuţi ai ţării, inclusiv arhitecţi peisagişti, pentru a reface Buzăul, a-l revigora, punând în valoare acest canal natural, această ramificaţie naturală a râului Buzău, pe lângă care s-a dezvoltat oraşul nostru din timpuri străvechi”, a spus Toma.

Primarul a mai precizat că proiectele pentru fonduri europene sunt în grafic, astfel încât, până la sfârşitul anului, poate fi atrasă suma de 30-40 milioane de euro: „În ceea ce priveşte depunerea proiectelor pe fonduri europene, sperăm să atragem 30-40 milioane de euro în acest exerciţiu financiar, până în octombrie-noiembrie; practic, vom avea depuse aproape toate proiectele, asfel încât de anul viitor, din partea a doua a anului, după ce vom ţine toate lictaţiile, să putem începe. Încercăm să mărim atracţia pentru oraşul nostru printr-o mulţime de proiecte care să îmbunătăţească radical infrastructura rutieră, educaţională, pe mobilitate urbană, şi mă refer la autobuze şi alte facilităţi din această zonă, dar, în acelaşi timp, încercăm să reconstruim Buzăul inclusiv emoţional, prin construirea în mintea noastră, în inima noastră, a unui nou oraş”, a mai spus primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...

4 COMENTARII

  1. abia asteapta lumea sa se mute-n cartiere da’ cu ce bani ,boierule?la cum pleaca populatia
    in curind o sa construiti cartiere rezidentiale pt migranti,uitati_va putin in jurul vostru
    citi tineri au mai ramas,care-i rata natalitatiietc

  2. Intr-adevar la un asa numar de locuri de munva vacante in acest oras(Buzau) si a natalitatii excesive se impune construirea a catorva mii de locuinte.Traiasca posesorii de terenuri din zona si totodata cei ce se incred si fac credite fara cap!!!Marea criza este la poarta!!!

  3. Lasa bre domn’ primar vrajelile! Puneti mana si asfaltati orasul, ca nu se face nimic, va cacaiti la Aleea Sporturilor de zici ca faceti vreo autostrada. Orasul colcaie de harburi, de masini oprite peste tot aiurea, de mizerie, de tarani needucati, nu de cartiere rezidentiale ducem lipsa.

Comments are closed.