Amenajarea şi întreţinerea parcurilor, a lacurilor din zonele de agrement şi a spaţiilor verzi din afara acestora constituie o preocupare importantă a municipalităţii, a spus primarul Constatin Toma în raportul săptămânal pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. Cu această ocazie, el a anunţat achiziţio­narea unei bărci cositoare, care va fi folosită la întreţinerea lacurilor din parcurile buzoiene: ,,A sosit din Olanda, de la ­li­derul mondial în domeniu, cel mai important echipament care există în această zonă, o barcă cositoare, cu care vom putea curăţa în permanenţă suprafaţa lacurilor, astfel încât să nu mai avem această vegetaţie care se dezvoltă extraordinar de intens vara, când este căldură, care omoară şi peştii, practic nu mai poţi face niciun fel de activitate de relaxare în această zonă”, a spus Toma.

Primarul spune că, începând cu sfârşitul anului trecut, a fost reluată alimentarea lacului din Parcul Tineretului din Iazul Morii: ,,Încă de anul trecut, am început să ne uităm cu mare atenţie la aceste zone verzi şi la aceste lacuri, care sunt o adevărată avere pentru oraşul nostru. În toamna anului trecut, până în luna decembrie, am reuşit să realimentăm din nou din Iazul Morii lacul din Parcul Tineretului; curgerea acestui Iaz al Morii a fost întreruptă în Parcul Tineretului prin 2005-2006, când s-a construit unul dintre blocurile ANL din faţa Sălii Sporturilor, iar anul trecut ne-am trezit în situaţia de a avea prea puţină apă în acest lac. Am forat, nu am mai găsit apă şi de aceea am refăcut alimentarea din Iazul Morii. Studiem acum posibilitatea ca Iazul Morii să devină din nou foarte atractiv pentru oraşul Buzău. Vrem să transformăm aceste lacuri şi cele trei parcuri – şi nu numai pe acestea, ci pe toate – în spaţii extrem de atractive pentru orice cetăţean al municipiului Buzău şi pentru orice copil al oraşului”, a mai spus Toma.

El reaminteşte buzoienilor – persone fizice sau juridice – că au obligaţia, în conformitate cu o hotărâre a Consiliului Local, să contribuie la îngrijirea spaţiilor verzi din preajma locuinţelor ori a firmelor sau a instituţiilor publice: ,,În afară de îngrijirea parcurilor, avem o datorie, o obligaţie, să îngrijim toate spaţiile verzi din oraş. La sfârşitul anului trecut, Consi­liul Local a dat o hotărâre privind îngrijirea spaţiilor verzi, altele decât cele care sunt în contractul cu Urbis. Şi mă refer aici la aceste spaţii din faţa blocurilor, din faţa instituţiilor, din faţa firmelor, din faţa şcolilor; aceste spaţii trebuie îngrijite de către cei care sunt în proximitate. S-au făcut deja peste 80 de notificări, vor fi aplicate şi amenzi, trebuie neapărat să ne implicăm cu toţii în îngrijirea acestor spaţii. Este necesar acest lucru, pentru că, indiferent, poţi să ai şi o firmă a Primăriei cu 5.000 de oameni, nu vom putea face faţă niciodată la îngrijirea tuturor spaţiilor. Trebuie să existe un efort comun, ajutăm cu tot ceea ce este posibil conform acestui regulament aprobat la sfârşitul anului trecut, dar vă rog să facem corp comun în acţiunea de transformare a oraşului într-unul verde şi îngrijit”, a mai spus primarul Constatin Toma în raportul săptămânal pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

Buzăul, oraş al lavandei
,,În Parcul Sfinţii Îngeri a început plantarea lavandei; sper ca, în doi ani de zile, anul acesta şi anul viitor, să ne câştigăm numele de <oraş al lavandei>. Este o plantă perenă foarte frumoasă, frumos mirositoare, cu o floare frumoasă, căreia nu îi trebuie nici apă foarte multă. Putem avea un oraş înflorit în permanenţă, în lunile de primăvară-vară-toamnă, îngrijit iarna, dar acest lucru se poate face doar împreună. Indiferent cât de mult aş apăsa pedala pe cei care lucrează la Urbis pe spaţii verzi, circa 70 de oameni, este imposibil să putem face faţă întregului oraş Buzău pe sutele de hectare pe care le are”.

DISTRIBUIȚI
loading...