Campania din acest an de asfaltare a străzilor din munici­piu a început pe mai multe fronturi, a anunţat primarul Constantin Toma în raportul săptămânal pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. El a ţinut să atragă atenţia că asfaltarea este o lucrare complexă, cu mai multe faze, care nu se referă doar la întinderea şi compactarea asfaltului.

,,Aşa cum am promis, am început pe Aleea Sporturilor, pe primul segment dinspre Marghiloman; va dura peste o lună de zile, pentru că este o stradă mai lungă şi cu foarte multe probleme. Avem în vedere să mai facem şi câteva străduţe, stânga-dreapta, astfel încât să o unim şi cu zonele pe care s-a făcut asfaltare anul trecut. De asemenea, au început lucrările de asfaltare în zona străzii Viilor – prima stradă asfaltată anul trecut, prima dintre cele care nu au fost nicodată asfaltate – pentru următoarele străzi: Fundătura Viilor, strada Izvor a fost deja asfaltată săptămâna trecută, strada Rahovei, Intrarea Plaiului; de săptămâna viitoare vor fi atacate ultimele trei străzi rămase neasfaltate din zonă, respectiv Fundătura Pescăruş, Aleea Luncii şi Aleea Pajurei. Trebuie să fac remarca următoare: asfaltare nu înseamnă doar întindere de asfalt şi compactare, ci şi proiectare, săpătură, depunerea anrocamentelor pe mai multe straturi. Lucrarea de asfaltare este una complexă, cu mai multe etape”, a spus primarul Constantin Toma. Pe lângă acestea, au început lucrările pe alte 17 străzi cuprinse în cele cinci loturi de 43 de străzi, care au fost atribuite recent, prin licitaţie, unei firme din Capitală: ,,În ceea ce priveşte cele cinci loturi cu 43 de străzi neasfaltate vreodată, au fost <atacate> 17, unde, practic, au început lucrările: Hangarului, Cărămidarilor, Gogu Vicatus, Simila, Ţiglari, Căpitan Laurenţiu Purcherea, Siriului, Islazului, Morilor, Cercului, Fundătura Pescăruş, Foişor, Aleea Livezilor, Haiducului, Aleea Cimbrului şi Liliacului”, a mai spus Toma.

Primarul a reiterat intenţia municipalităţii ca, în acest an, să se asfalteze o sută de străzi: ,,Încercăm ca, în acest an, să atingem o sută de străzi, asfaltate sau reasfaltate, sperăm să ne ajungă banii, şi facem eforturi deosebite să atingem această cifră. Anul trecut, aşa cum ştiţi, s-au făcut 33 de străzi, anul acesta ne-am propus o sută de străzi, o cifră angajantă, provocatoare, dar sper să ne ajute şi timpul, să ne ajungă şi banii, utilaje am început să avem, astfel încât una dintre problemele mari ale Buzăului să înceapă să fie rezolvată. Bineînţeles, în Buzău sunt aproape 400 de străzi, avem mari probleme şi între blocuri, dar încet-încet sper ca, în doi ani, să reuşim să ne apropiem de asfaltarea întregului municipiu Buzău”, a mai spus primarul Constantin Toma în raportul săptămânal pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...

5 COMENTARII

  1. Dar Pompiliu Ștefu pe care a nenorociți firma bunului sau prieten încă din septembrie și a lăsat-o că pe un câmp de cartofi nu are de gând să o termine ca au trecut 9luni de când…. acum așteaptă să nască săracă strada?

  2. Pe cand asfaltare si la blocurile verzi din Orizont ? Si noi platim taxe ! Mult mai mari decat cei din zonele generatoare de voturi…

  3. Asfaltarea străzilor presupune și asfaltarea trotuarelor? Că altfel ce facem? Condiții optime pt mașini și pt pietoni doar picioare și încălțăminte rupte?

    • Pentru tine s-ar potrivi zicerea „nemulțumitului i se ia darul”! Nu vrei cumva să-ți pună Toma și gresie în baie!

  4. Nu trebuie neglijată calitatea asfaltărilor. Doar cantitatea înseamnă că la final ți-ai furat căciula! Primăria ar trebui să încheie contracte beton cu asfaltangii, un capitol special ar trebui să conțină garanții ale lucrărilor. Dacă după 2 ani trebuie s-o luăm de la capăt cu asfaltarea acelorași străzi, n-am făcut nimic! Să nu ne amăgim. Majoritatea asfaltangiilor sunt străini. Pe la ei pe acasă sunt serioși dar prin colonie dau buleală, și ce-i trist, dau buleală cu acceptul românașului decident.

Comments are closed.