Municipalitatea încearcă să asfalteze sau să reabiliteze, până la venirea sezonului rece, toate străzile din zona Aleii Sporturilor, respectiv cartierele Dorobanți I și II, precum și Broșteni, a anunțat primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către cetățenii municipiului, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficală de Facebook.

„Încercăm, între două reprize de ploaie, să continuăm. Suntem pe strada Iulian Dumitrescu, în Dorobanți, și vom încerca să nu mai plecăm de aici până în toamnă sau chiar până în iarnă, și să asfaltăm și să reasfaltăm, dacă este posibil toate străzile din această zonă. Asfaltăm Aleea Sporturilor – încercăm tot ce se poate în legătură cu această arteră mare și importantă a Buzăului – și, în mod clar, trebuie să asfaltăm și cele trei cartiere din zonă, Dorobanți I, Dorobanți II și Broșteni. În același timp, vom acționa în zonă pentru montarea platformelor de gunoi; avem deja, în această zonă, proiectate pentru a fi montate, și sper ca până pe 5 august să avem, în zona în care suntem acum, cel puțin cinci asemenea platforme. De asemenea, vom reface, vom moder­niza toate locurile de joacă din această zonă”, a spus Toma.

El a precizat că, în paralel, va continua operațiunea de asfaltare a celor 43 de străzi care nu au fost asfaltate niciodată: „Trebuie să vorbim și despre cele 43 de străzi pe care le avem în asfaltare, și îmi cer scuze buzoienilor care au fost afectați de aceste șantiere, întrucât, coroborat cu ploaia care a căzut foarte des, s-au făcut bălți și s-a creat un disconfort mai mare decât înainte. Pentru că vorbim despre asfaltare de la zero, pe străzi care nu au fost asfaltate niciodată, trebuie să așteptăm ca acele străzi – vorbesc de straturile de minerale care au fost puse acolo – să se și usuce, pentru că altfel am compromite operațiunea finală de asfaltare”, a mai spus primarul Constantin Toma.

Acesta a reafirmat intenția municipalității ca, la finele acestui an, să avem o sută de străzi nou asfaltate în municipiul Buzău: „Vorbim de o sută de străzi asfaltate anul acesta, până la sfârșitul lui noiembrie probabil, pentru că anul trecut am continuat și după această dată și au mai fost defecte, pentru că frigul nu permite să faci o asfaltare de calitate. Sper, de asemenea, până pe 3 august să dăm drumul la stația de asfalt, cea mai modernă stație de producție de asfalt din România; bineînțeles, mai sunt foarte puține utilaje de venit, utilaje noi, din capitalizarea pe care am făcut-o la sfârșitul ­anu­lui trecut, de vreo 3 milioane de euro, pentru a avea din Urbis un asfaltator bun, cu utilaje moderne”, a mai precizat Toma în raportul săptămânal către cetățenii municipiului, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficală de Facebook.

„Vom continua, de asemenea, partea de plombări, intenționăm și aici să aducem un utilaj modern, care să ne permită și calitate și, mai ales, productivitate. Avem 400 de străzi în Buzău, foarte multe dintre ele în suferință, și sper ca până în 2020, deci în următorii doi ani, să ne apropiem de asfaltarea și repararea acestora. Nu este ușor, pentru că trebuie o mulțime de bani și foarte multă muncă, dar este o provocare și sper să îi facem față. Trebuie, în continuare, să economisim bani, trebuie să luăm credite, pentru că este foarte mult de făcut în Buzău și la acest capitol. Dar nu putem opri nimic din ceea ce am promis! Avem de îndeplinit foarte multe obiective, nu numai în planul acesta, să-i zicem social, asfaltări, reasfaltări, locuri de joacă, platforme de gunoi îngropate; dar trebuie să modernizăm și transportul în comun, să avem niște spații verzi moderne, să avem foarte multe activități culturale, foarte multe activități sportive, care să ajute dezvoltarea orașului nostru și, de ce nu?, în perspectiva celor 12 ani, Buzău 2030, să facem din municipiu un oraș-magnet, să aibă atâta atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori, și pentru turiști, astfel încât chiar să ne îndrăgostim de acest oraș“.

DISTRIBUIȚI
loading...