Tupeul unora depăşeşte orice limită. De la nisip, balast, piatră, până la cărămizi, bolţari, ţigle, lemne, găseşti orice pe trotuar sau chiar pe carosabil. În ultima săp­tămână, poliţişti locali din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale Buzău au acţio­nat pe raza municipiului Buzău, pentru identificarea celor care ocupă domeniul public cu materiale de construcţie sau cu deşeuri provenite din demolări, fără aprobare legală.

Cu această ocazie au fost constatate şi aplicate 31 sancţiuni contra­venţionale  în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) din H.C.L nr. 326/2017, privind măsurile ­edi­litar-gospodăreşti, administrarea fondului locativ public şi privat şi alte măsuri pentru asigurarea ordinii şi curăţeniei în municipiul Buzău, pentru  depozitarea direct pe trotuar, sol, sau pe carosabilul străzilor, a materialelor de construcţie: mortar, beton, nisip, balast, pământ rezultat din săpături, altor deşeuri amestecate/resturi rezultate din activităţi de reparaţii şi amenajări la clădiri şi locuinţe şi din demolarea unor construcţii civile sau industriale. Valoarea sancţiunilor contravenţionale au fost în valoare de 28.000 lei.

Nerespectarea prevede­rilor art. 5 alin. (1) din H.C.L nr. 326/2017 se sancţionează cu avertisment sau amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 1.500 lei pentru persoane fizice şi 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. faceți ordine in simileasca stâlpi de iluminat sunt la oamenii in curte intrați acolo si faceți ceva

  2. bv intrați si in cartierul simileasca au luat oameni cate 2 metri din strada acolo de ce nu faceti nimika va e frică sau aveţi nevoie de voturile țiganilor

Comments are closed.