• Vechiul record la 60 de metri plat este deţinut tot de atleta buzoiană

Campionatele Balcanice de atletism indoor U20, ce au avut loc week-endul trecut în capitala Bulgariei, Sofia, şi care au reunit la start atleţi din 17 ţări, i-au dat prilejul sprinterei buzoiene Marina Andreea Baboi să facă un nou tur de forţă. Ea a devenit, sâmbătă seară, campioană balcanică U20 în proba de 60 m plat, confirmând supremaţia absolută în sprintul juvenil din Balcani şi stabilind, totodată, şi un nou record al Campionatelor Balcanice indoor U20, cu timpul de 7,45 s.

De fapt, Marina şi-a corectat propriul record, de 7,67 s, pe care îl stabilise anul trecut, la Istanbul. Atleta cu dublă legitimare, LPS Buzău – CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, este neînvinsă pe distanţa de 60 m în acest sezon de sală şi este la a şaptea clasare pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în acest an, cu trei titluri de campioană naţională, două titluri la senioare şi unul la U23 şi un titlu balcanic U20, fiind numărul 4 mondial al probei în clasamentul U20. Marina şi-a adăugat în palmares al şaptelea titlu balcanic, ea fiind de­ţinătoarea ultimelor cinci titluri balcanice U20 decernate în probele de sprint în sală sau aer liber: 60 m, 100 m, 200 m şi ştafetă 4×100 m!

De azi, la Bacalaureat, sâmbătă, la Istanbul!

Marina Baboi va concura din nou, sâmbătă, în probele de 60 m plat şi ştafetă de 4×400 m la Campionatul Balcanic de atletism indoor seniori de la Istanbul, iar duminică va onora invitaţia Federaţiei Turce de Atletism de a participa la Grand Prix-ul ,,Cupa Istanbul”, unde va  concura în proba de 60 m plat. Până atunci, de astăzi Marina începe şi examenul maturităţii – Bacalaureatul!

DISTRIBUIȚI
loading...