Utilajul Urbis Serv pentru ridicarea maşinilor a fost pus serios la treabă. Cinci autovehicule au fost ridicate în doar două zile pentru că opriseră în zone interzise mai mult de 5 minute. Proprietarii trebuie să achite cel puţin 600 de lei pentru a-şi scoate maşina din curtea firmei de ridicare şi depozitare, plus sancţiunea pentru staţionare neregulamentară.

Luni a fost ridicată prima maşină staţionată neregulamentar şi transportată spre depozitare în parcarea Urbis din Parcul Crâng. Poliţiştii locali au găsit-o parcată pe o trecere de pietoni, iar după mai bine de o oră au chemat platforma să o ridice. Cu greu proprietarul şi-a dat seama că a rămas fără maşină şi s-a prezentat să o recupereze, dar numai după ce a plătit 600 de lei. Marţi au fost ridicate alte patru maşini. Angajaţii Urbis au urcat pe platformă un autoturism de pe strada Pietroasele, din faţa Şcolii nr. 11, care s-a dovedit a fi al unei profesoare care s-a mutat de curând în Buzău şi a motivat că nu cunoştea regulamentul. Tot marţi a fost ridicat un autoturism BMW staţionat neregulamentar pe Spiru Haret, aproape de intersecţia cu Bulevardul Nicolae Bălcescu. Acesta a stat parcat mai bine de o oră „în spic”, blocând circulaţia maşinilor care se deplasau dinspre Bd. Nicolae Bălcescu  înspre Liceul Pedagogic. 

Măsura ridicării autovehiculelor se aplică pentru oprirea şi staţionarea autovehiculelor în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, pe treceri de pietoni, în zone rezidenţiale sau pietonale, pe trotuare şi piste de biciclete. Vor mai fi ridicate maşinile care opresc şi staţionează pe drumurile ­pu­blice cu o lăţime mai mică de 6 metri, în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice, în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj, precum şi în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos. Redobândirea maşinii care a făcut obiectul unei asemenea măsuri obligă proprietarul la un cost de minimum 300 de lei. Asta, deoarece tarifele pentru ridicare/transport/depozitare, conform H.C.L. 188/2017 sunt în valoare de 600 lei (ridicare= 300 lei, transport= 200 lei, depozitare= 100 lei/zi). Proprietarul care se prezintă la autovehicul înainte de a se efectua transportul şi depozitarea va achita doar suma de 300 lei, reprezentând deplasarea pentru ridicare.   Autovehicululele ridicate prin dispoziţia agentului constatator, respectiv un poliţist local sau poliţist rutier, vor fi transportate şi depozitate la sediul S.C. Urbis Serv, de pe Bulevardul N. Bălcescu nr. 56. Poliţia locală a municipiului Buzău anunţă că sancţiunea pentru staţionare, conform O.U.G. 195/2002, rep., art. 108/1/b/7, este de 4-5 puncte de amendă şi 3 puncte penalizare la permisul de conducere, jumătate din minimul amenzii în valoare de 290 lei în 48 de ore, conform O.G. nr. 2/2001, rep.

DISTRIBUIȚI
loading...