Omagiu sută la sută live, adus Laurei Stoica de Lucia Dumitrescu și Fuego. Acesta a fost unul dintre momentele speciale ce s-au desfășurat pe scena platoului de filmare al emisiunii „Drag de România”, ce a avut premiera celui de-al doilea sezon în weekend.

„La <Drag de România mea>, difuzată pe TVR 2, am cântat pentru mămici și am adus un omagiu regretatei Laura Stoica, printr-un duet 100% Live alături de Fuego și de band-ul emisiunii condus de chitaristul Vlad Crețu”, a scris Lucia pe Facebook. Buzoianca a adus acest omagiu Laurei Stoica pentru că, pe 9 martie, s-au împlinit 13 ani de la dispariția regretatei soliste.

Artista de muzică pop s-a declarat puternic emoțio­nată de ocazie, mai ales că a fost un mare fan al artistei ce a dispărut prea devreme dintre noi, în urma unui cumplit accident de mașină. Și Fuego a fost profund sensibilizat de duetul cu buzoianca, cân­tărețul lăcrimând la momentele muzicale ce s-au desfășurat în cadrul spectacolului de televiziune.

„Vrem să creăm emoție”  

„Am descris capitole importante ale artei românești, ne-am bucurat de muzică specială și-am lăcrimat cu toții la cele două omagii aduse părinților, dar și Laurei Stoica, asta pentru că pe 9 martie s-au împlinit 13 ani de când celebra artistă ne-a părăsit mult prea devreme și grăbit. România asta a noastră are în continuare o multitudine de povești care merită a fi spuse și arătate. Nu vrem să epatăm, nu vrem să ieșim inutil în evidență, ci doar să creăm emoții, să aducem bucurii, într-un spectacol divers de televi­ziune, cu mari personalități, eroi și cu cele mai frumoase melodii”, a completat Fuego.

Cei doi au ales să cânte piesa „Dă, Doamne, cântec!”, o compoziție muzicală semnată Viorel Gavrilă pe text de Eugen Rotaru, piesă cu care Laura Stoica se afirma la Festivalul de la Mamaia în 1990. Aici i s-a decernat Trofeul la categoria “interpretare”, Premiul Fundației Metronom și Premiul Carului 5 TV pentru “telegenie”. De altfel ea este cea care desființează Premiul Carului 5 deoarece a fost singurul an în care acesta a coincis cu votul juriului.

Producătorii au ales pentru ,,Drag de România” artiști cu vastă experiență muzicală, Lucia Dumitrescu fiind unul dintre artiștii cu foarte multe premii muzicale câștigate, prestanță artistică și colaborări cu soliști cu notorietate.

Născută în 1990 la Buzău, Lucia Dumitrescu face muzică din copilărie și a bifat deja câteva apariții premiate la concursuri celebre. În 2001, după numeroase premii obținute la concursurile naționale pentru copii, buzoianca a câștigat trofeul emisiunii-concurs ,,Ploaia ste­luțelor” difuzată de TVR, imitând-o pe Whitney Houston cu piesa „I will aways love you”. În 2007, a participat la Festivalul „Mamaia“, unde câștigă trofeul festivalului, interpretând melodia „În singurătate”, care a primit și premiul întâi la secțiunea Interpretare, precum și premiul Radio România pentru aceeași secțiune. După participarea la Vocea României, Lucia a început colaborarea cu trupa Salamadra, fondată de Cristian Becker, muzician ce a făcut parte chiar din prima formulă a trupei Scorpions, în anul 1969. De altfel, buzoianca și trupa Salamadra au cântat în deschiderea concertului Scorpions din 2018, de la București.

OMAGIU LAURA STOICA

Mulțumim pentru faptul că ne-ați stat alături ieri, în debutul celui de-al doilea sezon al emisiunii noastre. Am descris capitole importante ale artei românești, ne-am bucurat de muzică specială și-am lăcrimat cu toții la cele două omagii aduse părinților, dar și Laurei Stoica, asta pentru că pe 9 martie s-au împlinit 13 ani de când celebra artistă ne-a părăsit mult prea devreme și grăbit. România asta a noastră are în continuare o multitudine de povești care merită a fi spuse și arătate. Nu vrem să epatăm, nu vrem să ieșim inutil în evidență, ci doar să creem emoții, să aducem bucurii, într-un spectacol divers de televiziune, cu mari personalități, eroi și cu cele mai frumoase melodii. Duminica următoare revenim cu o nouă gală, de la ora 15.00, pe TVR 2, atunci când vom avea alți invitați de colecție, dar și un tânăr excepțional al României! Iată mai jos omagiul dedicat Laurei Stoica de către Paul Surugiu și Lucia Dumitrescu! #dragderomâniamea

Gepostet von Drag de România mea am Sonntag, 10. März 2019

DISTRIBUIȚI
loading...