Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, unul dintre politicienii aflați pe un loc eligibil pe listele Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare, a acordat un interviu în exclusivitate site-ului de știri DC News.

„Vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, președinte al ­De­legației la Comisia parlamentară de Asociere UE-Moldova, membru în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest și membru al Conferinței preșe­dinților de delegație, Andi Cristea a avut un mandat reușit, confirmând așteptările organizației care l-a pus pe listele alegerilor din mai 2014. Astăzi, Andi Cristea se bucură din nou de sprijinul organizației PSD Buzău”, arată DC News.

Pe parcursul interviului, buzoianul Andi Cristea a vorbit despre relațiile pe care le are cu organizația PSD din județul natal și a rememorat copilăria pe care a petrecut-o aici.

„Am fost recent la Buzău și chiar am fost cu trenul, iar unii comentau <Uite, mă, a început campania și ăsta merge cu trenul!>. Nu am vrut să merg cu mașina o sută de kilometri, că este mai simplu. Îmi place Buzăul, s-a dezvoltat foarte frumos în ultima perioadă, și pentru că este o echipă foarte coezivă, cu oameni serioși, care trag de același băț, în aceeași direcție; vor binele Buzăului.

Ce regret eu cel mai mult este că că acea copilărie pe care am avut-o la Buzău – nu doar eu la Buzău, ci și mulți alții de vârsta mea – în acele momente, nu mai poate fi trăită de un alt copil de vârsta respectivă acum. Erau momente unice. Îmi amintesc, de exemplu, după Revoluție, în anii ’90 la început, jucam fotbal în parcare, dădeam cu mingea în mașini și înfundam portiere – acum noi zâmbim-glumim, dar nu este tocmai OK ce făceam împreună cu ceilalți copii – și, cu banii pe care îi primeam pe săptămână, cumpăram o doză de Cola și beam cu toții din ea pe bordură, lângă mașini, și eram cu toții transpirați și discutam cine a câștigat meciul de fotbal. Absolut fabulos! Nicio experiență pe calculator nu poate egala trăirile de atunci pe care le-am avut noi.

Dar am ținut mereu aproape cu Buzăul și vă dau un exemplu. Noi, Partidul Social Democrat, avem la Buzău peste 90 la sută dintre primarii din județ. Am reușit, cu mici excepții, să-i aduc la Parlamentul European  în vizită de studiu – și au avut întâlniri cu comisarul european Rovana Plumb, acum ministrul Fondurilor Europene – pe aproape toți primarii, indiferent de culoarea lor politică. La fel, au fost mai multe vizite de studiu pentru liceeni – am adus și din Râmnicu Sărat, de la Colegiul Vlahuță -, am adus olimpici din județul Buzău. Acestea sunt proiecte pe care vreau să le continui, pentru că indiferent de activitatea pe care o ai la momentul respectiv, este multă substanță în vorba românească că nu trebuie să uiți niciodată de unde ai plecat. Și mi-aș fi dorit, eu personal, ca mai mulți colegi ai mei și din școala de la Buzău, și din liceu de la Buzău, și din facultatea de la București, să aleagă serviciul public, adică să lucreze pentru România – fie că lucrezi într-o primărie, fie într-un minister, la Consiliul Județean, medic, în învățământ sau în politică -, cred că am fi fost mai câștigați. Din păcate, foarte mulți colegi ai mei de top au ales destinele individuale, în mediul privat, unii dintre ei au plecat din țară, și mă întreb dacă nu am fi fost mai câștigați dacă acești colegi, inteligenți și bine pregătiți, ar fi lucrat în România, pentru statul român”, a spus Cristea.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

6 COMENTARII

 1. lasa vrajeala aia de doi lei ,zi ,mai vrei si tu odata?zi ca ti-e bine ,ca o sa-nveti si tu o limba straina,ca te faci baiat studios,da’ care-i meseria ta de fapt,inainte sa ajungi mare europarlamentar?

 2. Aia cu trasul cu mingea în mașini și înfundatul portierelor nu o întrece pe aia cu „TRASUL DE BĂȚ”…
  „Din aceștia țara noastră își alege astăzi solii”(M. Eminescu)

 3. De la DCNEWS citire si spre lauda celor care ne conduc destinele!
  Sa ne fie clar, nu am nimic cu niciun tanar mai ales cu cei care chiar invata, studiaza si se pun in slujba tarii.
  Cred ca dl europarlamentar a facut bine ca a venit cu trenul si presupun ca a plecat cu autoturismul inapoi in capitala Romaniei sau a Europei. Astfel a putut sa vada cu ochii sai cum cei 128 km de cale ferata, care inainte de revolutie se parcurgeau in exact doua ore, adica la fel ca astazi (deci nici-o evolutie), cu deosebirea ca atunci trenurile aveau intre 10 si 20 vagoane cu o singura locomotiva, acum, in cel mai fericit caz, 5-6 vagoane! De ce? Vreau sa aflu de la unii ca Rovana Plumb.
  Cresterea economica a judetului Buzau se realizeaza, chiar si cu excedent la balanta comerciala, numai si numai cu sprijinul, efortul, preocuparea sistemului privat, acolo se produce plus valoare; Din partea sistemului public nu avem parte decat de instabilitate legislativa, nepredictibilitate s a m d, din cauza cui? Vreau sa aflu.
  Migratia fortei de munca, cea mai mare avutie nationala, de ce se intampla? Vreau sa aflu.
  Unde se duce lemnul din padurile virgine ale judetului Buzau? Vreau sa aflu.
  Cum poate fi dezvoltata democratia cu un singur partid, care nu a prididit si a inrosit 90 la suta din primarii judetului si a reusit performanta invrajbirii tuturor asa-zisilor politicieni de dreapta! Vreau sa aflu.
  Plimband primarii la Bruxelles, sa o vada pe dna Rovana Plumb, se cheama ca le-ati aratat civilizatia occidentala, construita cu mult sarg pe seama noastra!!! Acum va asteptati sa va ajute la alegerile europarlamentare nu?
  Jocul de-a sotronul, sau miuta se joaca din greu la tara, in provincie, de acolo de unde isi trag seva toate structurile vii ale acestui popor. Cei de la sate viseaza la un computer, sau un device inteligent; tehnologia vine ca un tavalug peste noi toti, inclusiv peste cei mai conservatori tarani si chiar preoti. Putem sa ne opunem acestei globalizari? Vreau sa aflu.
  Sunt multe de spus dar il las pe dl europarlamentar, ales pe vremea unui primar de Buzau care nu a facut altceva decat sa toace banii pe te miri ce, sa se sprijine pe consilieri de campanie, pe institutii media platite sa-i creeze o imagine cu impact la electoratul care ar trebui sa-l voteze, dar nu pe el ci o lista facuta la centru, validata de organele interne ale partidului.

 4. Absolut delirant, sa lucram tot in primarii, consilii judertene, ministere, parlament, la psd, sa nu cumva sa sa ne apropiem de mediul privat.

  • Dupa ce ca esti analfabet functional, mai si vorbesti de dragul de a te baga in seama. Asculta interviul si apoi comenteaza, mai Bula!

Comments are closed.