Un buzoian s-a ales cu trei amenzi de la Poliția Locală și cu șandramaua demolată după ce a fost descoperit de reprezentanții Primăriei Buzău că ocupă ilegal peste 7000 de metri pătrați dintr-un teren, aparținând domeniului public, situat la marginea orașului. În plus, zona era un focar de infecție motiv pentru care a fost necesară intervenția reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. „În data de 4 februarie 2019, Direcția Poliției Locale Buzău, împreună cu reprezentanții DSVSA Buzău, au acționat în zona Stației de Epurare – Pod Vadu Pașii – fosta balastieră, unde au constatat că un cetățean din municipiul Buzău, a împrejmuit abuziv cu gard de plasa sudată suprafață de aproximativ 7.400 mp, unde a construit mai multe anexe pe domeniul public al municipiului Buzău și creștea păsări, oi și câini, a săpat o groapă unde s-a format un lac lângă digul de protecție al răului Buzău iar în două locații, se aflau abandonate deșeuri din plastic și folie, urme de cauciucuri arse, deșeuri de origine animală (oase, schelete de animale), care provin din sacrificări.

În urmă acestei acțiuni, Poliția Locală a constatat și aplicat un număr de 3 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

–   conf. Legii 61/1991R – pentru sancționarea faptelor de  încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;

– conf. HCL 326/2017 privind măsuri edilitar-gospodăresti, administrarea fondului ocative public și privat și alte măsuri pentru asigurarea ordinii și curăteniei în municipiul Buzău, pentru ocuparea fără aprobare legală a domeniului public și pentru depozitarea gunoiului menajer și a reziduurilor de origine animală.

În conformitate cu prevederile Legii 50/1991R, polițiștii locali continuă verificările privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, anexelor și imprejmuirilor. 

Reprezentanții DSVSA Buzău, au ridicat doi saci cu oase de origine animală în vederea ecarisarii teritoriului și distrugerea acestora la incineratorul DSVSA Buzău. Zona a fost dezinfectată conform procedurilor DSVSA, pentru evitarea răspândirii eventualelor boli”, se precizează într-un comunicat al Poliției Locale Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...