Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, buzoianca Doinița Ioniță și Ștefan Bănică au adus magia pe scena X Factor. Prima prestație din finală a scos la iveală capa­citatea ireală a vocii Doiniței, care s-a desfășurat precum o tornadă alături de Luminița Anghel, cea care i-a fost alături pentru ca piesa „River Deep Mountain High”, a Tinei Turner, să capete o și mai mare greutate. Cele două au fost impresionante, și-au împletit glasurile în cel mai spectaculos mod, iar la final toată lumea a izbucnit în aplauze: „A fost un moment plin de scântei, așa cum trebuie să fie fiecare prestație din această seară minunată”, a subliniat Delia.

Marea sărbătoare a Crăciunului a venit mai devreme cu două zile, grație piesei „Doar Odată-i Crăciunul”, cântată în duet de râmniceancă cu Ștefan Bănică. Magic! Așa poate fi caracterizat cel de-al doilea moment al Doiniței Ioniță, care a cântat alături de mentorul său una dintre cele mai cunoscute piese ale starului rock din juriul X Factor. După o piesă de acest gen, toată lumea a vrut acasă, alături de cei dragi, lucru recunoscut de toți cei aflați la masa juriului: „După un cântec atât de frumos, îmi vine-n minte un sigur cuvânt: ACASĂ”, a spus solistul trupei Carla’s Dreams, completat de Delia: „Sincer, vreau să merg acasă, lângă pomul de Crăciun și chiar acum mă gândesc la mama. Norocul meu e că mama se află în public și vreau să o pup în mod oficial pe această cale”, a mai spus artista.

Buzoianca a mai cântat în finală piesa „Hurt”, a Christinei Aguilera.

„Are o sclipire în glas cu care doar te naști, este o piatră rară”

Din păcate, Doinița a fost și prima finalistă eliminată din concurs, anunțul stârnind lacrimi din partea mentorului său, dar și mesaje acuzatoare din partea susținătorilor înfocați, care au spus că erau deja „cărțile” aranjate pentru Bella Santiago.

Chiar dacă a fost eliminată, în urma acestui concurs finalista Doinița rămâne în ochi multora o câștigătoare, mai ales prin cuvintele mărețe strânse de-a lungul competiției de la Horia Brenciu, Delia, solistul trupei  Carla’s Dreams sau Ștefan Bănică.

„Are o sclipire în glas cu care doar te naști, este o ­pia­tră rară, un diamant șlefuit de la Dumnezeu, o expresie vocală nemaiîntâlnită, singura care a spus că vrea să câștige cu determinare, nu cu infatuare”, au fost câteva dintre aprecierile făcute de antrenorul ei. Chiar în momentul anunțului eliminării, Horia Brenciu a mai punctat o dată că Doinița a fost cea mai frumoasă voce a concursului.

„Am căpătat experiența de care aveam nevoie”  

Doinița le-a mulțumit tuturor și le-a spus că experiența X Factor a fost de departe cea mai puternică piatră de temelie pentru o carieră de succes.

„Dați-mi voie să vă mulțumesc, eu și mama, cu toată ființa noastră. Vă mulțumim pentru susținere, apreciere, încurajare, sfaturi, comentarii, dar cel mai important vă mulțumim pentru voturi. Când m-am înscris în preselecțiile X Factor România am avut un singur gând: să câștig!!! Chiar dacă nu am reușit, asta nu înseamnă că sunt supărată, am viața înainte, sunt încă tânără, mai am multe de învățat și probabil nu a fost să fie. Din experiența X Factor am învățat că fără muncă titanică, studiu, responsabilitate și ambiție NU SE POATE! În tot acest timp am cunoscut oameni minunați, am legat prietenii noi, dar cel mai important este că am căpătat experiența de care aveam nevoie. Sunt mândră de mine că am ajuns în marea finală dintre sutele de voci și că am câștigat inimile unora dintre voi. Am în spate o experiență de doar patru ani, dar am în față toată viața!”, a spus râmniceanca de 16 ani.

DISTRIBUIȚI
loading...