A făcut furori, miercuri, în mediul on-line, o înregistrare video care prezenta un biciclist eşuat într-un şanţ din Verneşti, cu maximă probabi­litate în urma unei incursiuni bahice. Omul ajunsese în şanţ, după ce îşi abandonase în iarbă vehiculul, pantofii şi ochelarii de soare, şi încerca să tragă un pui de somn pentru a se întrema. Siesta i-a fost întreruptă de mai mulţi localnici, care au ţinut să imortalizeze scena cu ajutorul unui telefon mobil.

Conform înregistrării, pe care o veţi putea vedea în clipul video de mai jos, omul cu pricina ar fi fostul contabil şef al Grupului Şcolar Tehnologic Verneşti, Petre Cismaru, acum pensionar, consilier local ales pe listele Partidului Naţional ­Li­beral. Dincolo de imagini, dialogul – mai precis monologul celui care a realizat filmarea – este cât se poate de savuros. Dacă, iniţial, cel care filmează pare înţelegător cu omul din şanţ, pe care îl mustră părinteşte, în final îl acuză că ar încerca să îl lovească – deşi acesta abia se mişcă – şi sfârşeşte prin a-l înjura şi ameninţa cu Poliţia. Redăm mai jos un fragment:

,,De ce eşti supărat pe mine? Haide, bre, că mi-ai rupt şi pomii aicea, lasă-mă-n Doamne iartă-mă!… Eu muncesc să fac frumos aicea în comună şi mata ce faci? Numa’ campanie? Ă? Faci numa’ campanie, bre? Ă, numa la mici şi la băutură şi la bani? Haide, bre! (…) Uite, recalcitrantul ce face! Necazuri ai? Haide, bre, lasă dracu’ necazurile, hai să te iau acasă! (…) Cine ne conduce la Verneşti… Mai face şi politică. Mai faci şi politică, bre, mai faci? (…) Hai, bre, nea Cismarule, nu mai da, bre, în mine! Ia uite-l, dă în mine! De ce dai, bre, în mine? Ţi-ai revenit? Unde ai băut? Îţi place la loc cu verdeaţă, ai? (…) Dacă mai faci o mişcare de-acolea, că eşti şi recalcitrant… Ce faci? Hai că sun la Poliţie acum, dai în mine, futu-ţi soarele tău! Gata!”, spune cel care îl filmează pe omul din şanţ.

Dincolo de faptul că omul din şanţ este surprins într-o ipostază de toată jena, foarte delicată pentru un ales local, trebuie să remarcăm un lucru: la un moment dat, cel care filmează cu telefonul, spune ,,Eu muncesc să fac frumos aicea în comună şi mata ce faci?”, fapt care ne duce cu gândul că acesta este un om de decizie în administraţia locală. Condiţii în care este evident că ne situăm în faţa unei răfuieli politice de toată frumuseţea. Iar dacă cel în cauză este, cum susţin anumite surse, un fost politician de respiraţie locală, acum aflat pe o funcţie admi­nistrativă în comună, ne-am putea afla în faţa unei ilustrări a proverbului ,,Râde hârb de oală spartă”.

DISTRIBUIȚI
loading...