Dacă în cele mai multe licee din municipiu telefoanele mobile le sunt interzise elevilor în timpul orelor, un profesor buzoian îşi îndeamnă elevii să stea cu mobilele pe bancă. Este vorba despre profesorul Bogdan Enescu, de la Colegiul „B. P. Hasdeu”, omul care a pregătit loturile olimpice de matematică ale României, Americii, ­Pa­kistanului, Ungariei şi Republicii Moldova. Buzoianul Bogdan Enescu este omul care a intrat în istorie drept primul profesor român, fost olimpic internaţional, al cărui elev a devenit la rândul său olimpic internaţional.

„Dacă tot au aceste telefoane de ce să nu le folosim?”

Pentru a le stârni interesul pentru matema­tică, Bogdan Enescu a hotărât să apeleze la softuri educaţionale, care pot fi accesate inclusiv de pe smartphone.

„Dacă tot au aceste telefoane de ce să nu le folosim? De ce să scriu eu pe tablă nu ştiu câte enunţuri, când elevii se pot folosi foarte bine de tehnologia lor? Sunt foarte atraşi de acest mod de predare”, a declarat, pentru OPINIA, Bogdan Enescu.

Metoda de predarea a profesorului buzoian a devenit subiect de reportaj şi pentru presa centrală, publicaţia HotNews.ro, dedicându-i un articol însoţit de un material video.

O mână de ajutor de la Facebook

„La clasa a XII-a, când le arăt cum pot folosi un soft pentru a rezolva o problemă de combinatorică, ceea ce nu e deloc evident, văd pe chipurile unora dintre ei: ia uite, domnule! Văd un fel de iluminare (…) Dacă am de realizat o prezentare la clasă şi nu am videoproiector, pot trimite prezentarea aceea, prin intermediul unui site, pe telefonul fiecăruia dintre elevi. Informaţia este receptată altfel de către elevi. Scopul meu este ca accesul copiilor la concepte matematice şi la tehnici de rezolvare a ­proble­melor să fie mai facil”, a declarat pentru Hotnews Bogdan Enescu.

În plus, profesorul buzoian mărturiseşte că foloseşte în procesul educaţional Facebookul. Cu ajutorul grupurilor create pe Facebook reuşeşte să ţină o legătură directă cu fiecare clasă, putând să le transmită elevilor teme, fişiere sau să rea­lizeze sondaje de opinie. La rândul lor, elevii îi pot solicita, de exemplu, indicaţii suplimentare în legătură cu rezolvarea unei probleme înainte de teză.

„Sigur că îi antrenez şi pentru examene, acolo unde nu eşti în faţă decât cu foaia, fără smartphone sau laptop. De aceea nu pot să scad sub 75% metodele standard de predare”, a mai declarat Bogdan Enescu pentru HotNews.

DISTRIBUIȚI
loading...