• SCM Gloria Buzău – Sănătatea Darabani 2-0 (1-0)

SCM Gloria îşi continuă netulburată cursa de urmărire a liderului SC Oţelul şi, implicit, lupta pentru promovarea în eşalonul secund. Sâmbătă după-amiază, în Crâng, fotbaliştii buzoieni au bifat o victorie de parcurs, obligatorie şi fără a fi pusă niciun moment sub semnul întrebării.

Nici nu avea cum să fie ­alt­fel, în condiţiile în care adversara echipei buzoiene a fost Sănătatea Darabani, o formaţie modestă din subsolul clasamentului, în faţa căreia Gloria avea, clar, avantajul valoric. Raportul de forţe din teren a fost concretizat după numai un sfert de oră, golgeterul echipei din Crâng, Andrei Truţă, făcându-şi din nou datoria cu o execuţie de la 20 de metri, fără replică pentru portarul advers.

Până la pauză, doar ocaziile ratate cu seninătate de buzoieni au făcut ca avantajul Gloriei să fie unul minim, 1-0. Meciul s-a liniştit complet în minutul 63, când tânărul Răzvan Tănase şi-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor, cu a doua reuşită consecutivă, după cea de la Paşcani. Acesta a fost şi rezultatul final, care a adus Gloriei alte trei puncte, distanţa faţă de Oţelul rămânând aceeaşi, de doar două ,,lungimi”.

SCM Gloria Bu­zău: Chiriţescu – Androne, Dr. Ceauşel, Botea, Drăguţ – Danciu (Mihalache), M. Puşcă, D. Oprea (Asă­voaiei), R. Tănase –  C. Petre (I. Roman) – Truţă (R. Manea). Antrenori: George Timiş, Vasile Tudose şi Mihai Dinu.

Foresta Suceava – Metalul Buzău 4-0 (1-0)

La Metalul sunt semale clare de criză. Deplasarea de sâmbătă, de la Suceava, a fost pentru echipa buzoiană un eşec total, gazdele de la Foresta reuşind să se impună cu scorul de 4-0. După prima repriză, încheiată de suceveni în avantaj minim, 1-0 (gol Mateciuc, minutul 16), lucrurile nu stăteau chiar aşa de rău pentru buzoieni.

Însă totul a început să se năruie odată cu reuşita rapidă a lui Grumezescu (minutul 46), apoi autogolul lui Ştefan Păun (minutul 62) a pus capăt definitiv speranţelor Metalului, care a mai încasat pe final şi golul 4 de la acelaşi Grumezescu.

CSM Ceahlăul – CSM Rm. Sărat 3-1 (0-0)

După victoria la scor cu CSM Roman (6-1), CSM Rm. Sărat aştepta cu încredere deplasarea de la Piatra Neamţ. Şi după felul în care s-a jucat prima repriză, râmnicenii erau îndreptăţiţi să spere la cel puţin un punct. Nemţenii au deschis scorul imediat după pauză, prin Pîntea (minutul 48), însă replica oaspeţilor a venit după numai trei minute, tânărul Viorel Mihalache restabilind egalitatea.

Care s-a menţinut doar alte trei minute, Copoţ-Barb, cu o execuţie de la punctul cu var, aducându-şi din nou echipa în avantaj. Râmnicenii n-au mai reuşit să revină pe tabelă şi în minutul 80 au primit lovitura decisivă de la Antim, 3-1 rezultat final.

Etapa următoare:

 • Vineri, ora 15,00: CSM Rm. Sărat – KSE Tg. Secuiesc
 • Sâmbătă, ora 15,00: Metalul Buzău – CSM Roman
 • Sâmbătă, ora 15,00: CSM Ceahlăul – SCM Gloria Buzău

Liga a 3-a, Seria I, Etapa a 7-a, rezultate:

FC Botoşani 2 – Ştiinţa Miroslava 0-1

CSM Roman – KSE Tg. Secuiesc 0-1

CSM Ceahlăul – CSM Rm. Sărat 3-1

SCM Gloria Buzău – Sănătatea Darabani 2-0

Bucovina Rădăuţi – CSM Paşcani 2-0

Şomuz Fălticeni – SC Oţelul Galaţi 1-5

CSM Focşani – Sporting Lieşti 1-1

Foresta Suceava – Metalul Buzău 4-0

Clasament

 1. SC Oţelul 19 p.
 2. SCM GLORIA 17 p.
 3. KSE Tg. Secuiesc 15 p.
 4. CSM Focşani 15 p.
 5. Rădăuţi 15 p.
 6. Suceava 13 p.
 7. Miroslava 13 p.
 8. CSM Ceahlăul 12 p.
 9. Lieşti 10 p.
 10. METALUL 8 p.
 11. CSM RM. SăRAT 6 p.
 12. Darabani 6 p.
 13. Paşcani 4 p.
 14. Fălticeni 4 p.
 15. CSM Roman 3 p.
 16. FC Botoşani 2 0 p.