• SCM Gloria – CSM Galați, duminică, de la ora 17,30

Meciuri unul după altul în Liga Națională de handbal feminin. După ce au evoluat, joi seară, în Sala Rapid din Capitală, împotriva campioanei CSM București, handbalistele Gloriei revin în fața propriilor suporteri, pentru primul meci de la Sala Sporturilor din noul an. Duminică, de la ora 17,30, în penultima etapă a turului, elevele lui Dumitru Muși și Romeo Ilie primesc vizita penultimei clasate, CSM Galați, iar victoria este obligatorie pentru o des­prindere decisivă în clasament.

Înaintea jocului, Gloria, care a căzut pe locul 8, are un avans de 8 puncte față de formația gălățeană, care luptă din toate puterile să evite retrogradarea. Cele două echipe s-au întâlnit de curând, pe 22 decembrie, în turneul amical de la Brăila, Cupa „Dunărea”, câștigat la final de echipa buzoiană, în care Gloria s-a impus cu scorul de 25-22. La meciul de duminică, prețul unui bilet de intrare este de 10 lei. Partida va fi transmisă și la televiziune, în direct pe TVR 1.

Surprize în primele meciuri ale etapei a 11-a

SCM Craiova, dețină­toarea Cupei EHF, a fost învinsă categoric de HC Zalău, cu scorul de 22-28 (11-14), miercuri seară, în deplasare, într-o partidă din etapa a 11-a a Ligii Naționale de handbal feminin. Maria Constantinescu, autoare a zece goluri, a fost cea mai bună marcatoare a echipei antrenate de Gheorghe Tadici.

De la HC Zalău s-au mai remarcat Andrada Mihalcea, 5 goluri, Maria Valentina Panici, 4 și, Roxana Szollosi, 4. Cele mai bune jucătoare de la oaspete au fost Jelena Trifunovic, 6 goluri, Patricia Vizitiu, 4 și Deonise Fachinello, 4. Tot miercuri, într-un alt meci, Minaur Baia Mare a întrecut-o pe Corona  Brașov cu 27-24 (14-10). De la Minaur s-au evidențiat Rysankova, 5 goluri, Lisewska 4, Shterjova, 4 și Burlacenko, 4. Sorina Tîrcă și Eliza Buceschi au reușit câte 6 goluri pentru Corona.

Liga Națională, Etapa a 12-a, program:

Minaur Baia Mare – HC Zalău

CSM Slatina – SCM Rm. Vâlcea

Gloria Bistrița – Dunărea Brăila

SCM Gloria Buzău – CSM Galați

SCM Craiova – CSM București

Corona Brașov – Măgura Cisnădie

CSU Cluj Napoca stă

Clasament

 1. SCM Rm. Vâlcea 27 p.
 2. CSM București 24 p.
 3. Cisnădie 17 p.
 4. Corona 16 p.
 5. Baia Mare 16 p.
 6. SCM Craiova 15 p.
 7. HC Zalău 14 p.
 8. SCM GLORIA 13 p.
 9. Bistrița 12 p.
 10. CSM Slatina 11 p.
 11. CSU Cluj Napoca 6 p.
 12. CSM Galați 5 p.
 13. Brăila 4 p.

DISTRIBUIȚI
loading...