27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:12 AM

Monden

Victor Benescu organizează cursuri de nutriţie şi la Buzău

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
03.08.2017, 00:00
508
  • Master-trainerul şi-a conceput din ianuarie, acasă, o echipă de antrenori de fitness şi personal traineri, iar din toamnă vizează şi pasionaţii de nutriţie

   Instructori de fitness, antrenori personali şi, mai nou, nutriţionişti, şcoliţi acasă! Aceasta este echipa pe care şi-a dorit-o master-trainerul buzoian Victor Benescu şi, din acest an, şi-a început cursurile la care este acreditat să predea şi să îşi formeze ucenici de elită, care să militeze pentru mişcare, sănătate şi fitness. În luna februarie, el a ţinut primul curs de instructori de fitness, în mai pe cel de personal traieri şi iunie a însemnat a doua grupă pentru ambele cursuri, la Buzău.

   ,,A fost foarte dificil debutul, până ne-am făcut puţin cunoscuţi. Am pornit la drum puţini, dar după primii absolvenţi veneau şi primele satisfacţii şi vestea a circulat repede. Cel mai mare avantaj pentru cursanţi a fost faptul că scuteau cheltuielile de drum, totul se făcea acasă, la Buzău, ei fiind majoritatea din judeţ. După seria instructorilor de fitness a urmat cea de antrenori personali şi acum sunt deja cereri pentru cursul de nutriţie, pe care îl voi organiza din octombrie. Este nevoie de o echipă mai complexă, la primele două eu am organizat totul, alături de şcoala pe care o reprezint, însă acum profesorii sunt mai mulţi, dar şi informaţiile mult mai multe. Dacă mai sunt doritori, aştept să mă contacteze, tot cursul va fi la ofertă, mai ales că este şi primul sub tutela acestei şcoli de fitness din Bucureşti”, a detaliat Victor Benescu.

Cursul va începe pe 14 octombrie

   Buzoianul a fost, timp de trei ani, master-trainer la Bucureşti şi, de un an şi jumătate, şi la Focşani, iar de anul acesta are şi primele generaţii de absolvenţi la Buzău. Ocupaţia de instructor de fitness presupune competenţe referitoare la identificarea cerinţelor clienţilor, stabilirea tipurilor de programe de întreţinere corporală şi a tipurilor de exe­rciţii de fitness adecvate acestor cerinţe, precum şi stabilirea necesarului de aparate şi accesorii, în funcţie de tipurile de exerciţii de ce urmează să fie efectuate de către clienţi, ­asi­gurând tot timpul funcţionalitatea aparatelor disponibile

   Responsabilitatea, riguro­zitatea, operativitatea, capacitatea de comunicare, uşurinţa comunicării într-o limbă străină, discernământul, atenţia şi îndemânarea reprezi­ntă câteva aptitudini absolut necesare unui instructor de fitness.

   De cealaltă parte, un personal trainer este un instructor de aerobic-fitness la nivelul de calificare maxim.

   Pe 14 octombrie este programat startul cursului de nutriţionist, iar la absolvire, oricine urmează acest modul va şti să alcătuiască diete perso­nalizate (în funcţie de targetul clienţilor săi, de exemplu creştere sau scădere în greutate, schimbarea stilului de viaţă etc.), să  recomande suplimente nutritive şi alimentare, să alcătuiască diete speciale (pentru grădiniţe, after-school, hoteluri, spitale etc.), să alcătuiască diete în funcţie de starea de sănătarea a clientului, ţinând cont de afecţiunile pe care acesta le are (de exemplu boli renale, digestive, diabet etc.), să folosească metodele de gastrotehnie şi  să întocmească meniuri. Oricare din aceste trei cursuri presupun patru săptămâni de experienţe zilnice şi diplome recunoscute naţional şi internaţional.

   În afară de Buzău, cursurile şcolii ABC Fitness se organizează şi la Timişoara, Constanţa, Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Iaşi, Arad, Focşani, Galaţi, Târgovişte, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava, Slatina şi Miercurea Ciuc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker