27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:37 AM

Monden

Victor Benescu organizează cursuri de nutriţie şi la Buzău

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
03.08.2017, 00:00
580
  • Master-trainerul şi-a conceput din ianuarie, acasă, o echipă de antrenori de fitness şi personal traineri, iar din toamnă vizează şi pasionaţii de nutriţie

   Instructori de fitness, antrenori personali şi, mai nou, nutriţionişti, şcoliţi acasă! Aceasta este echipa pe care şi-a dorit-o master-trainerul buzoian Victor Benescu şi, din acest an, şi-a început cursurile la care este acreditat să predea şi să îşi formeze ucenici de elită, care să militeze pentru mişcare, sănătate şi fitness. În luna februarie, el a ţinut primul curs de instructori de fitness, în mai pe cel de personal traieri şi iunie a însemnat a doua grupă pentru ambele cursuri, la Buzău.

   ,,A fost foarte dificil debutul, până ne-am făcut puţin cunoscuţi. Am pornit la drum puţini, dar după primii absolvenţi veneau şi primele satisfacţii şi vestea a circulat repede. Cel mai mare avantaj pentru cursanţi a fost faptul că scuteau cheltuielile de drum, totul se făcea acasă, la Buzău, ei fiind majoritatea din judeţ. După seria instructorilor de fitness a urmat cea de antrenori personali şi acum sunt deja cereri pentru cursul de nutriţie, pe care îl voi organiza din octombrie. Este nevoie de o echipă mai complexă, la primele două eu am organizat totul, alături de şcoala pe care o reprezint, însă acum profesorii sunt mai mulţi, dar şi informaţiile mult mai multe. Dacă mai sunt doritori, aştept să mă contacteze, tot cursul va fi la ofertă, mai ales că este şi primul sub tutela acestei şcoli de fitness din Bucureşti”, a detaliat Victor Benescu.

Cursul va începe pe 14 octombrie

   Buzoianul a fost, timp de trei ani, master-trainer la Bucureşti şi, de un an şi jumătate, şi la Focşani, iar de anul acesta are şi primele generaţii de absolvenţi la Buzău. Ocupaţia de instructor de fitness presupune competenţe referitoare la identificarea cerinţelor clienţilor, stabilirea tipurilor de programe de întreţinere corporală şi a tipurilor de exe­rciţii de fitness adecvate acestor cerinţe, precum şi stabilirea necesarului de aparate şi accesorii, în funcţie de tipurile de exerciţii de ce urmează să fie efectuate de către clienţi, ­asi­gurând tot timpul funcţionalitatea aparatelor disponibile

   Responsabilitatea, riguro­zitatea, operativitatea, capacitatea de comunicare, uşurinţa comunicării într-o limbă străină, discernământul, atenţia şi îndemânarea reprezi­ntă câteva aptitudini absolut necesare unui instructor de fitness.

   De cealaltă parte, un personal trainer este un instructor de aerobic-fitness la nivelul de calificare maxim.

   Pe 14 octombrie este programat startul cursului de nutriţionist, iar la absolvire, oricine urmează acest modul va şti să alcătuiască diete perso­nalizate (în funcţie de targetul clienţilor săi, de exemplu creştere sau scădere în greutate, schimbarea stilului de viaţă etc.), să  recomande suplimente nutritive şi alimentare, să alcătuiască diete speciale (pentru grădiniţe, after-school, hoteluri, spitale etc.), să alcătuiască diete în funcţie de starea de sănătarea a clientului, ţinând cont de afecţiunile pe care acesta le are (de exemplu boli renale, digestive, diabet etc.), să folosească metodele de gastrotehnie şi  să întocmească meniuri. Oricare din aceste trei cursuri presupun patru săptămâni de experienţe zilnice şi diplome recunoscute naţional şi internaţional.

   În afară de Buzău, cursurile şcolii ABC Fitness se organizează şi la Timişoara, Constanţa, Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Iaşi, Arad, Focşani, Galaţi, Târgovişte, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava, Slatina şi Miercurea Ciuc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker