Scene demne de Cascadorii Râsului în politica de Valea Buzăului. Conducerea județeană a Partidului Mișcarea Populară a plecat prin județ să mai unifice puțin dreapta… printr-o acțiune caritabilă, la care a participat, nici mai mult, nici mai puțin, un vicepreședinte al organizației județene a Partidului Național Liberal! Este vorba despre binecunoscutul Claudiu Voicu, consilier local de Cislău, un personaj despre ale cărui „acțiuni politice” este inutil să mai pomenim, după circul de pomină pe care l-a făcut la alegerile pentru șefia organizației județene a Femeilor Liberale, unde sora sa, înscrisă în cursă, nu a reușit să obțină postul de președinte.

Pentru deliciul cititorilor noștri, reproducem postarea PMP Buzău: „În acțiunea noastră de unificare a dreptei, ieri (joi, n.r.) am desfășurat o acțiune caritabilă în orașul Pătârlagele alături de prietenul și viitorul candidat la funcția de primar, domnul Claudiu Voicu. Ne bucurăm că oamenii de dreapta au înțeles mesajul nostru și cu siguranță valul creat va continua”. Mai mult, pe Valea Buzăului au fost împărțite felicitări de Paște purtând chipul lui Voicu, încadrat de liderii PMP Buzău, deputatul Adrian Mocanu și senatorul Dorin Bădulescu.

Conform Buzaumedia, Claudiu Voicu nu ar fi semnat o adeziune la Partidul Mișcarea Populară, însă susține că ar dori să poarte discuții atât cu responsabilii organizației județene a Partidului Național Liberal, cât și cu liderul național al PNL, Ludovic Orban.  „În linii mari este adevărat, însă nu este oficial, încă nu am semnat nicio adeziune. Cel mai probabil dacă lucrurile vor merge rău la PNL este posibil ca să fie și oficializat acest aspect”, a spus, pentru sursa citată, Claudiu Voicu, care reproșează conducerii liberale că nu acordă suficientă atenție organizațiilor de pe Valea Buzăului: „Conducerea nu acordă sufiecientă atenție organizațiilor din teritoriu. Măr refer la Valea Buzăului în sepcial, unde s-au adus voturi multe. Sunt și două orașe aici: Nehoiu și Pătârlagele. Iată că și Nehoiu au trecut cu toții, cu 120 de membrii, practiv toată organizația. La noi la Pătârlagele, încă să zic așa <continuă negocierile> dar cel mai probabil, dacă organizația PNL nu va face nimic în sensul ăsta, e clar ne vom îndrepta către PMP”, a spus, pentru Buzaumedia, Claudiu Voicu.

Atenția pe care o dorea Voicu din partea conducerii organizației județene a PNL nu s-a lăsat așteptată. Printr-un scurt comunicat de presă, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, a anunțat excluderea lui Voicu din partid: „După o analiză a activității și acțiunilor consilierilor PNL Voicu Claudiu de la Organizația Locala Cislău și Țăranu Mihai de la Organizația Orășenească Pătârlagele, am decis să propun excluderea acestora în  Birou Politic Judetean al PNL Buzău. Oameni fără onoare nu au ce căuta în acest partid, iar în următoarea perioadă vom lua măsuri și în alte organizații in vederea întăririi partidului”.

 

22 COMENTARII

 1. Foarte bine procedeaza Romanescu. Este un om care vrea sa faca ordine in organizatiile locale acolo unde simte ca are lideri care stau cu c(…)l in doua luntrii. Mai sunt doi ani pana la alegeri si a simtit ca PNL nu face niciun fel de opozitie in consiliile locale, motiv pentru care doreste sa revigoreze organizatiile din teritoriu si a ales calea excluderilor si a numirilor interimare. Stiu ca ar fi trebuit , ca imediat dupa alegrile din 2016, sa organizeze noi alegeri in fiecare organizatie locala pentru fiecare functie in parte, dar acum este prea tarziu. In afara de organizatia PNL de la R. Sarat si de la Berca nu cred ca mai exista alta care sa fie activa si sa faca opozitie prin consilierii si membrii de partid pe care ii are.

 2. E mana lui Corcodel care s-a jurat sa distruga PNL Nehoiu ridicat de el si de la care a fost inlaturat. Bularca e prietenul lui, Tanasescu fina lui. Si reuseste. Din pacate liderii de la Buzau se cred patroni de filiale de partid , ei nu stiu sa discute , sa asculte. Sunt iresponsabili si nu stiu decat sa excluda!

 3. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este: Ionela, soția exclusului, învățătoarea poreclită inspectoare, oare în ce partid va activa? Cu soțul sau cu cumnata! Sau la ciuma roșie, să le facă în sâc la amândoi!

 4. Bizareria continuă! După migrația masivă a organizației PNL Nehoiu în frunte cu șeful filialei în PMP (Buzău-Nehoiu-oatevăr), este numit interimar șef la PNL Nehoiu, până la organizarea alegerilor „democratice”, sora proaspătului vicepreședinte exclus. Asta da contraofensivă!

 5. Un singur om- C. Romanescu- nu poate crea și nici distruge un partid. Gravele alunecări ale unor lideri PNL din decursul timpului, reflectă incultură , lipsă de educație, chiar prostie, căci arată primul ei simtom: o totală lipsă de rușine! Oamenii oscilanți cocoțați în fotolii de PSD sunt, în mod sigur, șatajabili, angrenați în relații de afaceri, pitiți în spatele unor incompatibilități nereclamate. Când te hotărăști să intri în politică este necesar să citești măcar o sută de pagini de sinteză a idologiei pe care vrei s-o umezi. Tradarea practicată de mulți NU VA RĂMÂNE NEPEDEPSITĂ . La fel și condamnările greșite!

  • Prin noi înșine! nu mai reprezintă de multișor sloganul liberalilor lui Brătianu. „Cu străinii în frunte!” pare a fi deviza după care se ghidează liberalii actuali. Cel mai odios conducător al liberalilor de după 89 n-a fost nici Câmpeanu, nici Valeriu Stoica nici Stolojan, ci Crin Antonescu. Încercarea de topire a PDL-ului în PNL a fost cea mai odioasă decizie a unui liberal. După opinia mea, chiar fatală. Vom trăi și vom vedea! Nu cred că va avea soarta PNȚcd-ului dar nici de pragul electoral nu se va mai depărta simțitor! Va avea soarta veșnicului opozant incapabil să comunice ceva electoratului, rezumându-se la strigătura: PSD-ul este rău! Așa au procedat și la cele mai recente alegeri parlamentare, crezând că neamțul îl convinge pe Tăriceanu să întoarcă armele ca la 23 august. Tăriceanu n-a mai pus botul la trădare, unii apreciind, alții dezavuând această decizie. Dacă trăda probabil era eroul dreptei, acum dreapta îl demonizează pentru că este loial înțelegerii făcute cu PSD. Încurcate sunt ițele trădării!

 6. Cred că dispozițiile hotărîte ale președintelui C.Romanescu sunt foarte nimerite și sunt convins că vor fi eliminate toate persnoajele oscilante, lipsite de verticalitate și de onoare din partid… Nu trebuie să uităm că PNL a avut foarte mulți lideri, care s-au topit în PSD. Practica aceasta imorală, lipsită de onestitate nu trebuie parmisă. PMP ul la Buzău este calificat și specializat în astfel de acțiuni derutante fiind o astfel de creație de „oaste” de adunătură.

  • Asta sună cam oscilant: n-a plecat, ci, bine că l-a dat afară! Practica migrației nu poate fi oprită decât dacă se dorește acest lucru, dar n-am văzut vreo inițiativă legislativă care să reglementeze migrația în politică, n-am văzut o lege unitară care să reglementeze înființarea și funcționarea partidelor. Când partidele erau niște găști care se autofinanțau era OK, însă acum cheltuielile de campanie se decontează de la bugetul de stat, deci sunt decontate de toți contribuabilii, în consecință ar trebui ca partidele să se supună unei legislații unitare, validată de întreaga populație prin referendum. Tocmai de aceea apar anomalii de genul, partidul l-a exclus dar el este membru în continuare pentru că plătește cotizație la o organizație comunală din teritoriu!

 7. Romanescu sigur nu poate sa ia singur 0,000001 voturi,carisma ioc,drag de competie nici vorba si inconjurat de lingai
  va duce pnl la buzau la 7%,cine normal la cap voteaza tot psd? toata filiala-i varza !

 8. În piscină și în politică trebuie să știi cum să intri,alfel pierzi postul/scaunul/funcția/serviciul,ce spuneți doamna Stoian?

 9. Ceva nu se leagă în pelteaua asta liberală! Pseudoprofesorașul Voicu este consilier local în Cislău dar apare în fluturașul de Paște „un om de dreapta pentru Pătârlagele”. Personajul n-are și el un domiciliu stabil? Bănuiesc că avea domiciliul stabil în Cislău când a candidat pentru Consiliul Local Cislău. Sau migratorii „de dreapta” sunt universali!

 10. Romanescu face gafă după gafă. După plecarea organizație din Nehoiu cu atât de mulți membri, în loc sa facă ceva pentru a menține oamenii puternici lângă el , el îi amenință cu excluderea , de parcă l-ar durea undeva pe unul ca Voicu ca îl exclude din nu știu ce birou. Hai ca poate unii au zis ca cei de la Nehoiu sunt ,, proști ” , dar la Romanescu toți sunt ,, proști,, ? Numai el este ( deștept ) ? Hai bre Romanescule ca aici pute . A zis bine cineva într un alt comentariu, cred ca de data asta si-a găsit NAȘUL cu Voicu de la Pătârlagele.

 11. Romanescu va rămâne cu maxim 5 organizații în tot județul Bz. Este foarte trist ca pnl a ajuns aașa mic din cauza unei slabe conduceri la bz. Pe la colturi se vorbește ca personajul ,, controversat” Voicu ,a cam scos rezultate fff bune pe la Cislau , iar romanescu nu prea a trecut de 11%. În situația de față romanescu trebuie sa tacă și sa încerce sa plece ușurel, ,, se pare ca alege circul „.

 12. Nu e o pierdere!Din contră,un mare câștig.Bularcă la Nehoiu nu e suportat nici de angajați.

  • Posibil să nu-l suporte, da-l votează de frică! Ca nu cumva să opțină un număr mai mic de voturi decât cel al angajaților și drept urmare patronul să facă apoplexie și să se răzbune pe aceștia. Chestie de instinct de supraviețuire.

 13. Chestiunea cu,, circul” pe care l-a făcut dl Voicu la alegerile pentru organizația județeană de femei a fost făcut mai degeaba de Romanescu și gașca lui de psd-iști vopsiți galbeni. Sora lui Voicu nu a ieșit presedinta pt ca Romascanu a făcut toate eforturile supranaturale ca nu cumva sa iasă cineva din fostul PDL . Romanescu va plăti scump la alegerile ce vor urma !!!

  • Chiar așa tută să fie sora personajului! Să semneze un comentariu cu propriul prenume! Măcar blonda din Costa Rica, după ce și-a ridicat osanale la un post de radio, se declara o admiratoare a Udrei!
   Fără legătură cu subiectul, am mai cugetat, zeița are dreptate. Semantica este determinantă: colaborările ne duc cu gândul la colaboratori iar cooperările ne duc cu gândul la cooperatori.

 14. Romanescu a distrus PNL-ul la Buzău. O sa vedeți ca de aceasta dată si-a găsit nașul cu Voicu . Dar acest paletuță de ce nu -și pune întrebarea ; oare de ce placă organizații întregi de lângă el ? Oamenii poate iubesc pnl dar nu un pnl aripa a psd ului de la Buzău , așa cum este acum cu Romanescu la conducere .

  • Nu în jurul lui Romanescu se învârte politica! Cel ce pompează bani cu mult înainte de alegeri (cine crede că politica presupune altceva decât bani nemunciți și sinecuri este un om fericit) și total atipic, este PMP. Parlamentarii PMP din Buzău sunt conștienți că la următoarele alegeri degeaba opțin un mandat la Buzău dacă partidul nu trece pragul electoral de 5% pe țară. Speculează un moment favorabil de racolare de cadre. Să nu uităm că aspiratorul Udrea a trecut gârla mare și nu mai are de gând să se întoarcă. PNL-ul traversează o perioadă de letargie, este slab și colac peste pupăză a mai apărut un competitor „pe dreapta”, MRÎ, care va rupe și el o bucățică din marmelada PNL. În această cheie trebuie privită migrația ghiveciului PNL-PDL în PMP. Ce putea să facă Romanescu? Să le dea mingiuțe de tenis ca să nu părăsească partidul!

Comments are closed.