Cabinetul Tudose a promovat, la ultima şedinţă de guvern a anului trecut, o ordonanţă de urgenţă prin care se conferă puteri sporite vicepremierilor Marcel Ciolacu, Paul Stănescu şi Graţiela Gavrilescu. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial din 29 decembrie, când lumea părea mai degrabă preocupată de meniul şi de ţinuta de ­Re­velion decât de politică. Conform acesteia, pe lângă premier, şi vicepremierii vor avea dreptul la un aparat propriu de lucru, finanţat din bani publici, din care vor face parte secretari şi consilieri de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a premierului, la propunerea vicepremierului respectiv.

,,Aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului este structură fără personalitate juridică, finanţată din bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusă de viceprim-ministru; în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului îşi desfăşoară activitatea unul sau mai mulţi secretari de stat şi consilieri de stat, numiţi, respectiv eliberaţi din funcţie, prin decizie a primului-ministru, la ­pro­punerea viceprim-ministrului”, se arată în Ordonanţa de Urgenţă nr. 115/2017.

Proiectul ordonanţei de urgenţă respective nu a fost inclus în ordinea de zi cu care Guve­rnul a intrat în şedinţă şi nu a fost comunicat către presă, aşa cum s-a întâmplat cu restul actelor normative adoptate la şedinţa din 28 decembrie.

DISTRIBUIȚI
loading...