Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.

80% din angajările  din acest an pe piaţa muncii în judeţ au fost făcute de agenţii economici din municipiul Buzău. Puterea de absorbţie mare a forţei de muncă în municipiul reşedinţă de judeţ a determinat  o continuă scădere a ratei şomajului, care a ajuns la 6,71%, o valoare peste aşteptările specialiştilor, care au prevăzut că se va ajunge la aceste cifre undeva către finele acestui an. Acesta este motivul pentru care statisticile indică o rată a şomajului  în judeţ într-o continuă sădere, la nivelul municipiului Buzău aceasta ajungând la 0,5 %.

Astfel, din cele 3041 persoane care şi-au găsit un loc de muncă în judeţul Buzău până în aprilie, „80% au fost angajate în municipiul Buzău, pentru că există dezvoltare economică”, spune directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu. Paralel cu scăderea ratei şomajului,aşa cum era de aşteptat, piaţa forţei locale de muncă a înregistrat o creştere a ofertei locurilor de muncă. Astfel, s-a ajuns la o ofertă zilnică prin intermediul AJOFM Buzău de circa 400 de locuri de muncă, ea venind din  aproape toate domeniile de activitate.  La această dată, din cele 11.600 de persoane aflate într-o formă de evidență și plată la AJOFM, 700 sunt șomeri indemnizați, iar diferența de 10.900 fiind  reprezentată de beneficiari ai ajutorului social.

DISTRIBUIȚI
loading...