Fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, rămâne în libertate. Contestația DNA la eliberarea sa condiționată a fost respinsă astăzi la Tribunalul Vrancea.  „Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați, împotriva Sentinței penale nr. 190/06.02.2019 a Judecătoriei Focşani, privind pe intimatul-condamnat Bigiu Marian Cristinel, ca nefondată. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că asistenţa juridică a fost asigurată de apărător ales. Definitivă„, se menționază în soluția pe scurt a Tribunalului Buzău.

Eliberat condiţionat pe 6 februarie din Penitenciarul Focşani, Bîgiu a aflat în martie că DNA a depus la Tribunalul Vrancea o contestaţie ce vizează decizia luată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Focşani.

Bîgiu a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani în decembrie 2016, având de executat o condamnare de 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru luare de mită. Pe 6 februarie 2019, instanţa a decis eliberarea lui condiţionată, dar şi ca fostul şef al CJ Buzău să se afle sub permanentă suprave­­ghe­re pe perioada liberării condiţionate, până la data expirării pedepsei, pe 20 septembrie 2021.

Cristi Bîgiu a fost condamnat în două dosare, iar într-un al treilea a fost achitat la instanța de fond.

 

DISTRIBUIȚI
loading...