Fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, va părăsi Penitenciarul Focșani în cursul zilei de marți. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității de detenție, comisar Georgeta Gură, acesta a primit astăzi hotărârea defintivă a Judecătoriei Focșani prin care i s-a admis joi cererea de eliberare condiționată și va fi pus în libertate în următoarele ore. Decizia instanței nu a fost contestată în termenul de trei zile dispus de judecătorul de drepturi și libertăți astfel că ea a rămas valabilă.

Judecătoria Focșani a admis pe 6 februarie cererea de liberare condiţionată formulată de fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, și a dispus liberarea condiţionată a acestuia din pedeapsa de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin sentința penală pronunţată anul trecut de Tribunalul Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunii luare de mită.

Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei – 20.09.2021- constituie termen de supraveghere pentru condamnat, a decis instanță.

„Pune în vedere petentului condamnat dispoziţiile art. 100 alin. (5) C. pen. referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni. Dispune punerea în libertate a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 26/2018, emis de Tribunalul Vrancea, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că asistenţa juridică a fost asigurată de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.02.2019”, se precizează în soluția pe scurt de la Judecătoria Focșani.

 

DISTRIBUIȚI
loading...