„La un ceai”, într-o „Noapte fără anotimp”, să-i ofere o „Floare de colț”. „Și de-ar fi”, la un „Ceas fără timp”, „Între om și cer”, „Oameni de zăpadă” cu „Suflet fără chei” vor aștepta „Antiprimăvara”. Acesta este un scurt periplu prin melodiile ce au încântat generații întregi de iubitori de folk, piese pe care veți avea ocazia să le ascultați, la Buzău, cântate de trei mari artiști care au marcat acest gen muzical în urmă cu jumătate de veac. Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu vor evolua împreună pe aceeași scenă în cadrul concertului „Folk de colecție”, ce va avea loc pe 23 martie la Sala „Vladimir Maximilian” (Casa de Cultură a Sindicatelor) de la ora 19,00.

Prețul unui bilet la concertul de la Buzău este de 70 lei. Biletele pot fi cumpărate online de pe startickets.ro.

Dincolo de muzica folk, cei trei artiști mai au un lucru în comun: consacrarea în cadrul Cenaclului Flacără, feno­menul cultural care s-a desfășurat între anii 1973 și 1985 sub conducerea poetului Adrian Păunescu.

Zeci de mii de concerte de-a lungul a celor trei cariere

Vasile Șeicaru a debutat în formația Cristal, ca solist vocal, în 1970. Opt ani mai târziu, a devenit membru al Cenaclului Flacăra, înre­gistrând piese precum „Aruncarea în valuri”, „Antiprimăvară”, „Actorul”, „La adio”, iar din 1990 evoluează solo, efectuând numeroase turnee în țară și peste hotare.

Ducu Bertzi a debutat în anul 1976, la Baia Mare, iar consacrarea în Cenaclul Flacăra a avut loc în toamna anului 1979, când a lansat cântecul „Când s-o-mpărțit norocul”. De-a lungul timpului, el a susținut peste 4.500 de concerte, atât în țară, cât și în străinătate.

Artistul Victor Socaciu a debutat în 1970, cu trupa rock Zodiac, iar în Cenaclul Flacăra a ajuns în anul 1974, cu piesa „Ținta”. În anul 1982, a părăsit cenaclul pentru a-și dezvolta propria carieră profesională. După aceea, artistul a efectuat mii de turnee în țară și străinătate, fiind recompensat cu prestigioase premii ale lumii ­mu­zicale. În plus, el a primit, în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

DISTRIBUIȚI
loading...