Cifra de afaceri cumulată a celor 71 de societăți ce au afișat datele, a crescut cu 17,6 la sută, în timp ce profitul net total s-a majorat cu 62 la sută.

" />
26 de ani
de presa libera
Sambata, Februarie 25, 2017 17:55 PM

Economic

Vae Apcarom și Romcarbon, cele mai bune societăți buzoiene de pe bursă

de
Economic  |
21.02.2012, 00:00
3860

Cifra de afaceri cumulată a celor 71 de societăți ce au afișat datele, a crescut cu 17,6 la sută, în timp ce profitul net total s-a majorat cu 62 la sută.

 

După cum arată rezultatele financiare preliminare pe anul 2011 raportate până în prezent, cifra de afaceri cumulată a celor 71 de societăți ce au afișat datele, a crescut cu 17,6 la sută, în timp ce profitul net total s-a majorat cu 62 la sută. Cu toate acestea, numărul companiilor care au înregistrat profit în 2011 este mai mic decât în 2010.

     Astfel, din cele 71 de societăți care și-au publicat rezultatele, 48 au înregistrat profit, printre acestea găsindu-se și compania buzoiană  Voestalpine Vae Apcarom, a cărei cifră de afaceri s-a majorat cu 21,8 procente, de la 74 de milioane de lei la 90,4 milioane de lei. Și Romcarbon a avut o evoluție bună în decursul anului 2011, însă a înregistrat o diminuare a veniturilor de 5,3 la sută, de la 113 milioane în 2010, la 107 anul trecut, profitul net al societății înregistrând o diminuare de 0,5 la sută. În ceea ce privește evoluția acțiunilor, Romcarbon a înregistrat o creștere a acestora de 10,6 la sută în cursul anului trecut, în timp ce acțiunile Vae Apcarom s-au majorat cu 9,2 la sută.

     Cele mai mari creșteri bursiere le-au înregistrat SIF Transilvania, cu un avans de 168 la sută al veniturilor și SIF Moldova, cu o creștere de 87 la sută.

     La polul opus, cele mai mari scăderi le-a suferit combinatul chimic Amonil Slobozia, cu un minus de 91 la sută, ca urmare a mutării întregii activități a companiei către o firmă controlată de grupul Interagro.

     Producătorul de material rulant Vae Apcarom este deținut de austriecii de la Voestalpine care au, prin intermediul companiei Vae din Austria, 92,3 la sută din titluri. Cel mai important acționar al Romcarbon, societate care are ca principal obiect de activitate prelucrarea de materiale plastice, este firma cu acționariat taiwanez Living Plastic Industry, cu 32,85 la sută din capital. În acționariat se mai regăsesc Unitai Internațional Corporation, cu 20,84 la sută, și fondul de investiții Eastern Eagle Fund, cu 14,2 la sută.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Viktor Orban: Mulți în Occident găsesc încă scuze pentru crimele comunismului
Sambata, Februarie 25, 2017 17:46 PM

Mulți oameni în Occident mai găsesc scuze chiar și în zilele noastre pentru crimele comunismului, în timp ce Uniunea Europeană ezită să le condamne explicit, a declarat sâmbătă prim-ministrul ungar Viktor Orban cu prilejul unei comemorări care a marcat Ziua victimelor comunismului, transmite MTI.

Compania de transport poloneză care deținea camionul folosit în atentatul din Berlin, în pragul falimentului
Sambata, Februarie 25, 2017 17:40 PM

Compania de transport al cărei camion a fost folosit în decembrie 2016 în atentatul asupra unui târg de Crăciun din Berlin se confruntă cu probleme economice serioase, în condițiile în care marfa pe care o transporta camionul respectiv, reținut de autoritățile germane, s-a deteriorat, iar destinatarii încărcăturii solicită compensații, transmite sâmbătă EFE.

Fotbal - Liga I: FC Viitorul - ACS Poli Timișoara 5-0
Sambata, Februarie 25, 2017 17:10 PM

FC Viitorul Constanța a surclasat-o pe ACS Poli Timișoara cu scorul de 5-0 (4-0), sâmbătă, la Ovidiu, într-un meci din etapa a 25-a a Ligii I de fotbal.

Angela Merkel, desemnată cap de listă a CDU la scrutinul din 24 septembrie
Sambata, Februarie 25, 2017 17:05 PM

Cancelarul german Angela Merkel a fost desemnată sâmbătă, cu 95% din voturi, drept cap de listă al formațiunii sale, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), la alegerile generale din 24 septembrie, transmite DPA.

Schi fond: Marit Bjoergen, campioană mondială pentru a 15-a oară
Sambata, Februarie 25, 2017 17:03 PM

Norvegianca Marit Bjoergen a câștigat cel de-al 15-lea titlu de campioană a lumii din cariera sa, după ce a reușit să se impună în proba de schiatlon (7,5 km stil clasic și 7,5 km stil liber) din cadrul ediției 2017 a Mondialelor de schi fond, sâmbătă la Lahti (Finlanda).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Feb, 16:07 Comp de apa
Ilie m a comentat pentru articolul Toma: ,,Compania de Apă este un centru de putere aproape malefic, care controlează viaţa întregului oraş şi judeţ“:
Aveţi dvs dl Toma vre-un om mai bun decât dl Tescaru,nu cred.Sau daca aveti înseamnă ca este promisiune electorala.
25 Feb, 14:49 Concurs
Director a comentat pentru articolul Ministerul Educaţiei vrea un nou concurs pentru directorii de şcoli în vară:
Felicitari celor care au luat concursul, dar care se si ocupa de scoli. Asta se vede cu ochiul liber. Pentru ca acest concurs nu a testat cunoasterea legislatiei din domeniu, a metodologiilor sau a rezolvarii unor situatii specifice domeniului. Pana si cei care au promovat concursul stiu si recunosc lipsa relevantei. Dar e bine ca a fost. Data viitoare poate e si mai bine.
25 Feb, 14:21 Fara ironie
Ironie a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Şcolar Buzău:
Nu e membru de partid. E de ajuns sa fie sotul. Doar a facut campanie in judet pentru PNL. Vedeti pozele din perioada respectiva. Deranjant e ca desconsidera pe cei cu afinitati politice cand persoana insasi este acolo (si) datorita sustinerii politice.
Google PageRank Checker