Cifra de afaceri cumulată a celor 71 de societăți ce au afișat datele, a crescut cu 17,6 la sută, în timp ce profitul net total s-a majorat cu 62 la sută.

" />
27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 22:37 PM
dragaica

Economic

Vae Apcarom și Romcarbon, cele mai bune societăți buzoiene de pe bursă

de
Economic  |
21.02.2012, 00:00
3941

Cifra de afaceri cumulată a celor 71 de societăți ce au afișat datele, a crescut cu 17,6 la sută, în timp ce profitul net total s-a majorat cu 62 la sută.

 

După cum arată rezultatele financiare preliminare pe anul 2011 raportate până în prezent, cifra de afaceri cumulată a celor 71 de societăți ce au afișat datele, a crescut cu 17,6 la sută, în timp ce profitul net total s-a majorat cu 62 la sută. Cu toate acestea, numărul companiilor care au înregistrat profit în 2011 este mai mic decât în 2010.

     Astfel, din cele 71 de societăți care și-au publicat rezultatele, 48 au înregistrat profit, printre acestea găsindu-se și compania buzoiană  Voestalpine Vae Apcarom, a cărei cifră de afaceri s-a majorat cu 21,8 procente, de la 74 de milioane de lei la 90,4 milioane de lei. Și Romcarbon a avut o evoluție bună în decursul anului 2011, însă a înregistrat o diminuare a veniturilor de 5,3 la sută, de la 113 milioane în 2010, la 107 anul trecut, profitul net al societății înregistrând o diminuare de 0,5 la sută. În ceea ce privește evoluția acțiunilor, Romcarbon a înregistrat o creștere a acestora de 10,6 la sută în cursul anului trecut, în timp ce acțiunile Vae Apcarom s-au majorat cu 9,2 la sută.

     Cele mai mari creșteri bursiere le-au înregistrat SIF Transilvania, cu un avans de 168 la sută al veniturilor și SIF Moldova, cu o creștere de 87 la sută.

     La polul opus, cele mai mari scăderi le-a suferit combinatul chimic Amonil Slobozia, cu un minus de 91 la sută, ca urmare a mutării întregii activități a companiei către o firmă controlată de grupul Interagro.

     Producătorul de material rulant Vae Apcarom este deținut de austriecii de la Voestalpine care au, prin intermediul companiei Vae din Austria, 92,3 la sută din titluri. Cel mai important acționar al Romcarbon, societate care are ca principal obiect de activitate prelucrarea de materiale plastice, este firma cu acționariat taiwanez Living Plastic Industry, cu 32,85 la sută din capital. În acționariat se mai regăsesc Unitai Internațional Corporation, cu 20,84 la sută, și fondul de investiții Eastern Eagle Fund, cu 14,2 la sută.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Grindeanu: Legea achizițiilor publice va fi modificată în curând pentru a debloca administrațiile locale
Miercuri, Mai 24, 2017 22:26 PM

Legea achizițiilor publice va fi modificată "în cel mai scurt timp", pentru a debloca activitatea administrațiilor locale, a anunțat miercuri, la Mioveni, premierul Sorin Grindeanu.

UPDATE Mehedinți: Circulație închisă pe DN 6 între Orșova și Băile Herculane din cauza unui accident
Miercuri, Mai 24, 2017 22:12 PM

Circulația rutieră este închisă, miercuri seara, pe drumul național DN 6, între localitățile Orșova și Băile Herculane, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, o persoană pierzându-și viața și alte două fiind grav rănite.

Grindeanu: Experiența de ales local îmi folosește; dacă ești crescut pe asfalt, n-ai legătură cu realitatea
Miercuri, Mai 24, 2017 22:09 PM

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, că experiența de fost ales local îi folosește în prezent, adăugând că, dacă ești "crescut pe asfalt", n-ai legătură cu realitatea din România.

Tenis: Tecău și Rojer, în finala de dublu la Geneva (ATP)
Miercuri, Mai 24, 2017 21:58 PM

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis din orașul elvețian Geneva (ATP), dotat cu premii totale de 484.060 euro, după 6-1, 6-4 cu cuplul Philipp Petzschner (Germania)/Alexander Peya (Austria).

UPDATE Handbal masculin: CSM București s-a calificat în finala Ligii Naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 21:39 PM

CSM București s-a calificat în finala Ligii Naționale de handbal masculin, miercuri, după ce a învins-o în deplasare pe AHC Potaissa Turda cu scorul de 24-22 (13-11), în meciul decisiv al semifinalei.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 16:27 RESPECT
Suporter a comentat pentru articolul H.M. Buzău – Minaur Baia Mare, diseară, la turneul de baraj de la Sf. Gheorghe:
Respect ptr. fete si conducere! Rezultate f. bune cu bani f. putini! RESPECT !
24 May, 12:53 Prietenii știu
Garcea a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Putea gunoiul ăsta să strângă o așa bogată activitate infracțională singur, fără complici din poliție? Acuma îl lucrează, dar tot cu milă, la presiune externă pentru binefacerile făcute britanicilor. Dacă fura și plasa fete numai pe aici, prin românica, ei colaborau fructuos și azi. Nu credeți?
24 May, 10:26 Reciclare
Costel a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Chiar asa,ar trebui reciclat gunoiul asta ,de cand il stiu eu doar de astea face.
Google PageRank Checker