27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:43 AM

Actualitate

Vadu Paşii, comuna cu trei poduri peste râul Buzău

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
10.08.2017, 00:00
3229

   Construirea unui pod nou, al treilea, în vecinătatea celorlalte două vechi, peste râul Buzău, în zona Vadu Paşii, este soluţia pentru care Consiliul Judeţean a primit, în sfârşit, aviz de la Ministerul Culturii şi de la Ministerul Transporturilor, prin CFR. De fapt, este vorba despre o singură soluţie tehnică acceptată de cele două ministere,  care include construirea unui pod nou şi reabilitarea vechiului pod, închis circulaţiei rutiere în urmă cu 12 ani. Urmează ca Primăria Vadu Paşii să dea autorizaţia de construire.

   Iniţial, autorităţile au propus renunţarea la varianta re­con­diţionării vechiului pod rutier, în favoarea construirii unuia nou, după ce Ministerul Culturii a respins soluţia de reabilitare propusă. După luni întregi de tatonări, discuţii şi demersuri, s-a primit avizul pentru ambele variante.

   Din 2005, pe podul de peste râul Buzău, de la Vadu Paşii, este permis doar traficul pietonal. Ani de zile proiectul de reabilitare a bătut pasul pe loc. Pentru podul monument pe care Anghel Saligny l-a proiectat înainte de 1900 pentru a lega Moldova de Muntenia, la Vadu Paşii, s-au făcut multe promisiuni de restaurare, finanţare, redeschidere a circulaţiei, dar toate au fost vorbe-n vânt şi subiect de campanie electorală.

   Ani de zile, navetiştii care vor să ajungă la Buzău trebuie fie să meargă pe jos, până la autobuz, fie să facă un ocol de 10 km, pentru a ajunge în oraş.

   Consiliul Judeţean Buzău, care a preluat în administrare podul, a început procedurile pentru restaurare în aprilie 2013. Proiectanţii au venit cu două soluţii, iar în final a fost acceptată una singură, care vizează şi reabilitarea vechiului pod dar şi contrucţia unuia nou.

   Lucrarea va fi executată de Integral Buzău, societate de construcţii care a ridicat şi noua maternitate din municipiu.

 

Comentarii

,,,podu,,,, (10 Aug, 14:32)
memeto

vor mai trece 12 ani pina se va construi

Raspunde
putin 12ani (10 Aug, 23:48)
LOCUITOR VADU-PASII sat. s......

asa ramane...se darama peste 5ani, nici pietonii nu o sa mai treaca pe el

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker