27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:08 AM

Actualitate

Vadu Paşii, comuna cu trei poduri peste râul Buzău

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
10.08.2017, 00:00
3037

   Construirea unui pod nou, al treilea, în vecinătatea celorlalte două vechi, peste râul Buzău, în zona Vadu Paşii, este soluţia pentru care Consiliul Judeţean a primit, în sfârşit, aviz de la Ministerul Culturii şi de la Ministerul Transporturilor, prin CFR. De fapt, este vorba despre o singură soluţie tehnică acceptată de cele două ministere,  care include construirea unui pod nou şi reabilitarea vechiului pod, închis circulaţiei rutiere în urmă cu 12 ani. Urmează ca Primăria Vadu Paşii să dea autorizaţia de construire.

   Iniţial, autorităţile au propus renunţarea la varianta re­con­diţionării vechiului pod rutier, în favoarea construirii unuia nou, după ce Ministerul Culturii a respins soluţia de reabilitare propusă. După luni întregi de tatonări, discuţii şi demersuri, s-a primit avizul pentru ambele variante.

   Din 2005, pe podul de peste râul Buzău, de la Vadu Paşii, este permis doar traficul pietonal. Ani de zile proiectul de reabilitare a bătut pasul pe loc. Pentru podul monument pe care Anghel Saligny l-a proiectat înainte de 1900 pentru a lega Moldova de Muntenia, la Vadu Paşii, s-au făcut multe promisiuni de restaurare, finanţare, redeschidere a circulaţiei, dar toate au fost vorbe-n vânt şi subiect de campanie electorală.

   Ani de zile, navetiştii care vor să ajungă la Buzău trebuie fie să meargă pe jos, până la autobuz, fie să facă un ocol de 10 km, pentru a ajunge în oraş.

   Consiliul Judeţean Buzău, care a preluat în administrare podul, a început procedurile pentru restaurare în aprilie 2013. Proiectanţii au venit cu două soluţii, iar în final a fost acceptată una singură, care vizează şi reabilitarea vechiului pod dar şi contrucţia unuia nou.

   Lucrarea va fi executată de Integral Buzău, societate de construcţii care a ridicat şi noua maternitate din municipiu.

 

Comentarii

,,,podu,,,, (10 Aug, 14:32)
memeto

vor mai trece 12 ani pina se va construi

Raspunde
putin 12ani (10 Aug, 23:48)
LOCUITOR VADU-PASII sat. s......

asa ramane...se darama peste 5ani, nici pietonii nu o sa mai treaca pe el

Raspunde

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker