27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:42 AM

Educatie

Urmează noi demiteri la Inspectoratul Şcolar Judeţean?

de Cristian IONESCU
Educatie  |
06.09.2017, 00:00
2037

   După revocarea din funcţie a şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, Florina Stoian, deşi aceasta avea postul asigurat prin concurs, ministrul Educaţiei anunţă noi surprize. Florina Stoian a făcut parte din grupul celor 13 inspectori generali din ţară care şi-au pierdut funcţia şi au contestat în instanţă decizia ministrului Liviu Pop. Acum, acesta anunţă că acestea nu vor fi singurele schimbări. Potrivit acestuia, în maxim 30 de zile, funcţiile de conducere din Ministerul Educaţiei şi din inspectoratele şcolare vor fi reduse în proporţie de 10%.

   „Lor (unui număr de 13 inspectori generali, n.r.) le-a încetat contractul de management pentru că nu l-au respectat. Orice contract de mandat încetează în termen de 15 zile în momentul în care nu este respectat. Urmează şi alte contracte de management care vor înceta, pentru că mai sunt colegi în funcţii de conducere care nu îşi respectă mandatul. (…) Sunt 28 de puncte din contractul de management pe care trebuie să le respecte fiecare inspector. Vom face evaluarea tuturor contractelor. Constatăm că numărul elevilor este din ce în ce mai mic, dar creşte numărul funcţiilor de conducere. Vă asigur că vom face reduceri de 10% a funcţiilor de conducere din minister şi inspectoratele şcolare, vor dispărea în maximum 30 de zile, pentru că aşa mi se pare normal. Ne vom concentra mai mult pe actul de predare”, a precizat Liviu Pop.

 

Comentarii

Genunche (06 Sep, 13:45)
Genunche

Cel mai bun lucru care doreste in invatamant este desfiintarea inspectoratelor. Si asa este degeaba. Ce exemplu sa dea ISJ cand acolo se intampla numai porcarii. Sa cazi de 3 ori examenul si sa fii numita inspectoare generala!

Raspunde
Am spus (07 Sep, 18:19)
ionescu o.

Am spus și repet a mia oară, poate:tot sitemul de învățământ trebuie reorganizat în concordanță cu vremurile pe care le traversăm. Mii de posturi consumă banii bugetului de stat fără nici o eficiență...Mii de manageri cu „atestate” plătite, fără acoperire în demonstrația din contact cu realitatea, mii de posturi cu acoperire birocratică, care au indus nemunca în practica managerială și țâfna șefului în relațiile interprsonale, trebuie să dispară. Banii să ducă la creșterea substanțială a salariilor profesorilor care trebuie să facă educație, nu să ducă grija zilei de mâine...

Raspunde
COMENTARIU (08 Sep, 10:38)
vasile

L-as intreba pe domnul ministru, cum e posibil sa pici examenul de 3 ori si sa fii numit inspector general??? RUSINE SA VA FIE!!!!!!

Raspunde
la învățământ (09 Sep, 22:20)
of

Sper să dea concurs toti insp.De ce Burducea nu a mers la concurs când s-a dus Wamsi ?A așteptat numirea politica, sa nu mai pice a patra oara? Dna , nu aveti bun simt sa plecati împreună cu Stoian? Vrem oameni seriosi , integri nu care rad cu gura pana la urechi?!Auzi, nu trebuie să iei concurs ca sa fii bun, atunci de ce nu propuneri dna, scoaterea tuturor examenelor din învățământ si chiar de permis ca noi stim sa apasam acceleratia, frana etc.Vai de noi si de afirmațiile impertinente si tupeiste.Incurajati prostia , violenta, imoralitatea lipsa oricărui act cultural educativ omenesc.N-ati adus-o si pe Dascălu? Alta somitate.

Raspunde
Despre scoala (10 Sep, 08:35)
Of of

Sa nu uitam ca si Wamsiedel a picat celebrul concurs, si Voicu a fost surprinsa cu oferta manageriala copiata de la alt judet intr-una din datile in care a dat examenul, pentru ca si dansa a avut mai multe incercari. Cred ca miza pentru post ar trebui sa fie mai mica, mai ales acum cand directorii de scoli din judet au fost deja 'asezati' convenabil de conducerea ISJ din 2016-2017. Poate va indreptati atentia si catre elev, nu doar catre functia suprema. Viata scolii e in scoala.

Raspunde
director (10 Sep, 23:31)
isj

Sunt de acord ca trebuie să centram toată atenția pe elev.Sunt multe cadre care fac asta, fie ca sunt dir sau prof.Rezultatele se văd la evaluările naționale si se simte in fiecare scoală dacă prof lucrează cu plăcere sau dir conduce dezinteresat.Am trăit pe pielea propriilor copii mai multe variante.Trebuie ca părinte sa nu lasi totul in seama scolii...putem vb despre mai multi factori.Inspectorii si directorii pot schimba si cadrele care in ultimul timp vin in învățământ din aproape toate domeniile.De la vânzător, la muncitor in agricultura, fabrici, firme etc.Totul este asa cum ne dorim, nu facem nimic sa schimbam ceva.Întotdeauna sa schimbe altiiMulta sănătate tuturor!

Raspunde
j (10 Sep, 23:47)
of

Dar nu a picat de atatea ori..nu te mai duci...cât să fii de nesimțit!? Lasi pe altcineva ...

Raspunde

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker