Ramona URSU

De un an şi jumătate ne întrebăm cum scăpăm de ei. Cum scăpăm de PSD. Cum facem să nu ne mai conducă o grupare mafiotă care e clar că nu are chef să guverneze cu gânduri bune. În plus, nici nu e scopul lor să guverneze.

Scopul lor a fost, încă din momentul 11 decembrie 2016, când au câştigat alegerile, unul singur: să schimbe legile astfel încât să scape de pedepse pentru jaful din bani publici, dar nu numai, şi să poată să ne fure în continuare, de data asta acoperiţi de lege. Până acum, trecând peste câteva piedici puse de noi, prin proteste în special, gruparea mafiotă şi-a bifat în agendă tot ce şi-a propus.

Şi, totuşi, cum scăpăm de ei? Trebuie să existe o soluţie, nu-i aşa? N-avem cum să dăm cu ţara de gard. Nu se poate să fim nebunii Europei şi să ieşim, de facto, din UE. Pentru că, după recentele avertismente ale Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei şi codurile penale, aşa se traduce ceea ce se întâmplă acum în România. E imposibil să nu ne ajute liderii lumii, să nu vină americanii, serviciile, statele paralele şi să facă ceva cu noi, românaşii verzi şi liberi, astfel încât să ne salveze.

De un an şi jumătate ne uităm peste gardul Cotroceniului şi ne spunem că sigur acolo există planul. Că dacă nici preşedintele n-are soluţia, atunci cine? Are el sigur toate informaţiile, are el consilieri, ştie el ce face. Un singur lucru refuzăm să acceptăm. Dacă, cumva, nimeni – nici servicii, nici europe, nici americi, nici state paralele, nici preşedinte -, nu are soluţia?

Dacă a venit momentul în care trebuie să achităm nota de plată pentru dezastrul alegerilor din 2016, când nu ne-a interesat votul nostru? Dacă a venit momentul în care trebuie să înţelegem că nu ai cum să-ţi baţi joc de democraţie şi, apoi, să ai pretenţia să trăieşti în ea?  Ca şi cum democraţia e un dat de la Dumnezeu şi este  musai să beneficiezi şi tu de ea.

Urmărim, de un an şi jumătate, cu atenţie şi îngrijorare, tot ce se întâmplă. Şi? Atât. Nu avem un plan B. Poate că îl vom avea la următoarele alegeri, dacă vom pricepe că vot înseamnă democraţie. Poate că îl vom avea când vom înţelege că, atunci când eşti condus de un partid criminal, din stradă nu se pleacă după o victorie de etapă, mizând pe faptul că i-ai convertit pe mafioţi la buna-credinţă.

Poate că îl vom avea când nu vom mai da PSD încă o şansă. Poate că îl vom avea când vom fi siguri că mizăm pe planul B numai atunci când îl vom şti. Nu când ne vom amăgi că cineva, undeva, sigur îl are şi ne va salva.

Text publicat în ,,Newsweek România

DISTRIBUIȚI
loading...

11 COMENTARII

 1. Așa ne place domnule PIXel, să dăm vina pe alții și să insistăm pe chestiuni ireversibile! Zadarnic! Pobail că e cazul să-ți amintesc „nepoate” proverbul serios al ȚĂRANULUI ROMÂN: „decât cu un prost la căștig, mai bine cu un deștept la pagubă”. Dacă se ținea cont de el, sau dacă s-ar ține acum, oportunitățile ar fi fost altele. Încep să cred că va dura mult până ce lăcomia, necinstea și ignoranța vor fi diminuate din firea multor români!!! Cam de multă vreme mă bântue o teamă că se lucrează la dezmembrarea țării și CENTENARUL va deveni o amintire… Multe din racilile poporului care se defineau genial de oamenii vremurilor(M. Eminescu, IL CAragiale etc.) sunt la fel de actuale: „când vedem că toți aceea care vorbe mari aruncă/ numai banul îl vânează și câștigul fără muncă”…

  • România a devenit o biată colonie în brațele vestice mult dorite și râvnite și, istoricește absolut remarcabil, fără ca stăpânul străin să folosească arma ocupării militare. N-am afirmat niciodată că doar străinii sunt vinovați, dar este absurd să-i scoți din ecuația colonizării și să arunci anatema doar pe trădătorii români. Totul este produsul presiunilor și condiționărilor externe inimaginabile și al concursului fără egal în istorie al trădărilor de neam și țară interne.
   Distrugerea economică a țării este deja înfăptuită, natural, urmează și dezmembrarea teritorială. Și nu mai ține de temeri, ci de certitudini!

 2. Alo, pixelu!! Ești pe drumul cel bun cu pupatul dar stai rău cu convingerile. Știu și am știut din experiența mea de viață că spectrul solar are mai multe culori. Cum să te conving eu că nu sunt adeptul lui „alb și negru” și nici că sunt EU în tabăra celor drepți.
  Să fim serioși: nimeni nu a pus sula – n coaste României în legătură cu preaderarea și aderarea. Lăcomia și rapacitatea comunistă de după 89 ne-a dus spre formularea de condiții. În 1990, dacă nu era lovitura de stat comunistă , aveam toate porțile deschise spre Europa.Au dreptate cei care spun că dacă-l alegeam pe Rațiu în 92, Veorica matale era spălătoreasă în Italia. Cunosc din interior cum s-a făcut negocierea de preaderare în 1998,99,2000, în domeniul meu de activtate. Acum e totul istorie! Dacă dumneaei, cocoana Europă, și tras grăsimica în timpul acestor negocieri, de ce guvernanții noștrii oferă cu picătura și din timp în timp, care e conținutul lor în toate domeniile. De ce suntem mințiți cu „realizărili” guvernării actuale. Oare nu e mai corect să tragi la jug cu propriul popor decât să stai în trăsură și să comanzi metodele de manipulare a acestuia??Despre vânzarea petrolului și a zăcămintelor știu de la un senator PSD unele amănunte uluitoare . Poate că din invidie–omul nu-l agrează pe Adrian Năstase– mi-a prezentat cu exagerări situația dar faptul că se țin LA SECRET documentele respective mă face să-l cred în parte. Cel puțin chestia cu comisioanele!!
  Eu înțeleg că, aflat la guvernare, binomul dragnea-tăriceanu, utilizează toate căile pentru a pune în practică sfaturile unor experți cărora nu le pasă de România. Sunt convins că spatele celor doi se află niște „sfătuitori”. Oare cu banii alocați acestora n-ar fi mai bine să consulte populația țării? Nu! S-au acumulat atâtea disensiuni încât o unire în cuget și simțiri e departe de a fi realizată. Constat cu regret că aceste neînțelegeri devin cronice iar noi ne lăudăm cu pupatul în cur! Să fii sănătos!

  • Tataie, ești departe rău în ceea ce privește percepția realității. Zece ani de zile după ’89 nu ne-a băgat nici dracu-n seamă! Eram încă ai rușilor. Înțelegerile dintre centrele de putere încă funcționau. Faptul că Rusia a trecut printr-o perioadă dificilă a fost speculat imediat de occident. Rusia era slabă, nu se mai putea ocupa și de anexe. Occidentul ne-a momit cu sticlă colorată și promisiuni. Toți am pus botul la vrăjeala occidentului, numai că am schimbat un stăpân cu un altul! Am schimbat un stăpân nemilos cu unul care pozează în cumsecade. Întâlnesc adesea percepția că numai politicienii români sunt vinovați pentru starea actuală a țării, din ecuație lipsesc cu desăvârsire stăinii. Este ca și când primesc în casă un comis-voiajor care vrea să-mi vândă ceva dar în final îmi fură altceva. Vinovat sunt tot eu, că n-am fost suficient de abil să nu mă las furat, hoțul este absolvit de orice vină, ba este și divinizat! Știi oare tataie câți oameni are Agenția Națională a Resurselor Minerale (ANRM), instituție care este răspunzătoare de toate resursele minerale ale țării? Tataie, mai schimbă pampersul din când în când, că miroase rău a propagandă!

 3. Psal II putea fi orcând anulat de pesedul care a luat toate comisioanele. Se pare că suntem o țară de vânzători. Campionii vânzărilor rămân tot pesediștii. N-aveți decât să-i susțineți !

  • Nu susțin pe nimeni, tataie! Toată clasa politică perindată pe la butoane a vândut din țărișoara asta ca din propria avere. Trec cu vederea absurditatea cu anularea de către pesedeu a unui act semnat de Guvernul României cu Banca Mondială! Când voi vedea că apar adevărați patrioți cărora le pasă de acest popor, să fi convins, tataie, că-i voi susține inclusiv financiar!

 4. E unul care cu sinceritate fără echivoc declară că o iubește pe Veorica. Tot așa de sincer ar trebui să spună unde e gata să-l pupe pe Draknea.
  Același unu , anonim , ar fi cel mai fericit dacă România ar ieși din UE…
  Tot acl, unu, nu vrea să arate cu degetul pe:–cine a vândut pădurile austriecilor
  –cine a dat petrolul OMV ului
  și nici: –cum a ajuns metalurgia și aluminiul în ograda rușilor
  –unde este industria de utilaj petrolier a României
  –de ce am dat gazele din Marea Neagră?
  –cui s-a vândut 1/3 din terenul agricol al României, etc.etc.

  • Ca să te simți și matale bine, tataie, drept în cur! Acolo îl pup pe dragnea, dacă-l prind! Mă bucur dacă te-am fericit!
   Sunt mâncat d-alde d-ăștia ca matele care îmbrățișează convingerea irațională că lumea este împărțită în alb și negru, iar matale faci parte din tabăra celor buni și drepți! A început să-mi sune găunos slogane repetate la infinit, mă deranjează că propaganda mă tratează de prost și-mi toarnă orice minciună garnisită emoțional, cu convingerea că o voi înghiți pe nerăsuflate!
   – înstrăinarea Petrom a fost condiție de preaderare la UE; nu vindeam Petrom-ul nu începeau negocierile, canci UE și eram tot ai rușilor, dar la vedere, nu mai era nevoie de interfața austriacă. Înstrăinarea Petrom a fost decisă de Parlamentul României. La vremea respectivă și eu am ridicat ambele mâini, dacă asta era condiția de aderare la UE.
   – actul de desființare a industriei românești și anume acordul PSAL II cu Banca Mondială, acord ce conținea lista tuturor întreprinderilor românești ce urmau să fie privatizate sau lichidate a fost semnat de traian băsescu în calitate de negociator șef al statului român în relația cu Banca Mondială și mugur isărescu în calitate de prim-ministru al României. Că s-a trecut efectiv la fapte în perioada în care pesedeul a fost la guvernare, fapt speculat magistral de marinarul abject, a fost doar o consecință a semnării acordului PSAL II.
   – nu știu de ce au fost concesionate perimetrele cu gaze din Marea Neagră, tăriceanu v-ar putea lămuri despre acest fapt, el fiind semnatarul documentului.
   – cui a avut bani! Liberalizarea vânzării terenurilor agricole este capitol asumat de România în momentul în care a semnat Tratatul de aderare la UE. Un rol important în acest capitol l-a jucat și cioloș în calitate de ministru al agriculturii în România și ministru al agriculturii în UE. Dreptul neîngrădit al cetățenilor UE de a cumpăra pământuri agricole în România nu a fost altceva decât o deposedare de pământuri a românilor, în măsura în care românii au fost și rămân săracii Europei și alții de prin UE au fost și sunt bogații Europei, condiții în care ceea ce pare natural sau în spiritul economiei de piață este de fapt o jalnică trecere a pământurilor românilor în mâna străinilor. Aportul lui cioloș rămâne inestimabil în domeniu, pur și simplu pentru că s-a concentrat asupra țăranului român – talpa țării – care, în ignoranța dar și înțelepciunea lui, a salvat România veacuri la rând de la pieire. Fără țărani, buni sau răi cum sunt, România, bună sau rea cum este, va pieri!
   Măcar „Planul Valev” a putut fi evitat, dar am nimerit din lac în puț. Cu actuala Românie ca anexă bananieră a UE situația este cu totul diferită. Cum dracu’ să schimbi situația când nu doar exploatarea resurselor, puținele procese industriale rămase, serviciile publice în frunte cu distribuțiile de energie, băncile, practic toate intrările și ieșirile din circuitul productiv sunt sub controlul străinilor, dar și deciziile, pârghiile și instrumentele de acțiune sunt tot în mâna acestora?!

  • Apropos de gazele din perimetrele Mării Negre. Dacă Ucraina era membră UE și România în afara ei atunci, cu certitudine, la Haga ar fi câștigat perimetrele Ucraina. UE (Deutchland) a pus ochii pe gazele din Marea Neagră și nimic n-o oprește ca să le aibă! Cu această ocazie și-a câștigat și tăriceanu dreptul de a i se permite să fie guraliv la adresa pricipalei arme cu care-și doboară UE inamicii și anume justiția.

 5. O iubesc pe Veorica! La rectificare a tăiat bugetul plăvanului și bugetele serviciilor. Jale mare!

 6. Unde o fi norocul ăla să ieșim din UE! Dar, din păcate, câinele nu pleacă de la măcelărie. Când se va desființa UE vom fi cei care sting lumina. Ăsta este blestemul nostru. Ne-a lăsat Dumnezeu prea multe bogății pe care au pus ochii și alte nații!

Comments are closed.