Societatea comercială Urbis Serv, la care municipiul Buzău este unic acţionar, firmă desemnată prin hotărâre de consiliu local să se ocupe cu ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar sau care ocupă fără drept domeniul public ori privat al Primăriei, a fost dotat cu un utilaj specializat unor asemenea operaţiuni.

   Utilajul este, de fapt, un camion – marca Volvo, fabricat în 2009, având norma de poluare Euro 5 – care are ataşată o macara ce poate ridica o greutate de până la 5 tone. În prezent, acesta este supus omologării şi va deveni operaţional de luna viitoare. Ce se va întâmpla cu autovehiculele ridicate, a precizat primarul Constantin Toma marţi, după şedinţa extraordinară a Consiliului Local: ,,Spaţii încă mai avem. Le vom duce ­pro­babil la Urbis, în spaţiile pe care le are în Crâng, sau pot fi duse şi la Transbus, mai avem acolo spaţii disponibile până vom avea parcul complet de autobuze. Găsim soluţii”, a spus acesta.

   Printre primele vizate de către servicul specializat în ridicarea de autovehicule vor fi autoturismele expuse pe domeniul public spre vânzare şi rablele părăsite de ani buni prin parcări.    

DISTRIBUIȚI