UPDATE Tânărul de 22 de ani a fost reținut la propunerea procurorului de caz și va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Buzău pentru arestare preventivă.

• Andrei Muscalu ar putea ajunge astăzi după gratii

De la agonie în spital la crimă nu a fost decât un pas! Un tânăr de 22 de ani, dependent de droguri, după cum spun vecinii, a ajuns să îl omoare pe cel care i-a oferit un acoperiş deasupra capului.

A comis crima duminică seară, după ce, întors din oraş, a cerut de mâncare, însă i s-ar fi părut că rudele la care locuia nu s-au mişcat destul de repede. A început scandalul, iar până la violenţă nu a fost decât un pas. A pus mâna pe cuţit şi şi-a înjunghiat unchiul, apoi l-a lovit până bărbatul a rămas nemişcat. Mătuşa tânărului a fost şi ea bătută cu sălbăticie şi tăiată pe faţă şi pe mâini, dar a scăpat din mâinile atacatorului, fugind la vecini.

Aceştia au cerut ajutor la 112, însă pentru bărbat a fost prea târziu. El a fost găsit de medicii de la Ambulanţă în stop cardio-respirator şi, deşi au fost executate manevre de resuscitare minute în şir, nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul.

Tragedia s-a produs într-o casă de pe strada Dimitrie Cantemir din cartierul N. Titulescu din Buzău, cunoscut drept ,,23 August“. Acolo a locuit tânărul după ce părinţii au divorţat şi l-au lăsat în grija bunicilor. Însă, la un moment dat, Andrei Muscalu nu şi-a mai găsit drumul în viaţă. O perioadă a stat cu mama lui, în Bucureşti, spun apropiaţii, unde ar fi urmat cursurile unui liceu de artă, însă nu a promovat Bacalaureatul şi a fost adus la Buzău, unde s-a înscris la un colegiu sanitar. Vecinii spun că tânărul era dezorientat şi abătut şi se certa des cu unchiul său.

De altfel, tot cei apropiaţi familiei spun că scandalurile nu mai conteneau în familia băiatului din cauza patimii drogurilor în care tânărul căzuse de ceva timp.

Asta s-ar fi întâmplat şi duminică seară, iar băiatul a pus mâna pe un cuţit şi i l-a înfipt unchiului său în ceafă. Bărbatul, de 56 de ani, Adrian Mocanu, cadru militar în rezervă, a căzut secerat, însă tânărul a continuat să îl lovească cu picioarele în cap.

Femeia cu care unchiul băiatului traia în concubinaj, Ana Călinescu, a scăpat cu câteva tăieturi la cap şi pe faţă, după ce a reuşit să fugă în curtea unor vecini.

,,A năvălit peste mine“

Victima lui Andrei Muscalu, Ana Călinescu, spune despre agresorul ei că era consumator de băuturi alcoolice şi de droguri, iar unchiul lui mereu îl sfătuia să renunţe la aceste vicii.

„A vrut să vină la noi în cameră ca să ceară mâncare, pentru că i s-a dus de fiecare dată, în fiecare zi. El locuia acolo, în partea din faţă, iar unchiul lui în spate. S-a dus să îi ducă mâncare, iar eu am rămas să mă joc cu căţelul în casă. După vreo zece minute, a deschis uşa puternic, a năvălit peste mine, m-a lovit cu pumnii şi nu ştiu cum am ieşit afară, în grădină. A aruncat cu un bolovan în mine, pentru că eu mă apăram cu o ţeavă, după care am ieşit pe stradă, am ţipat disperată şi am avut noroc cu vecinii. Până atunci nu folosise cuţitul. M-a alergat în jurul copacului din faţa casei, apoi am intrat în curtea vecinilor. După ce am ajuns la vecini, s-a întors în casă, a venit cu cuţitul şi atunci mi-a dat cu el în gât. (…) Nu au fost agresiuni între ei (nr., între unchi şi nepot), ci doar discutau (în contradictoriu, n.r.). Eu cred că el avea asta programată mai de mult. Lucra la ea. Noi observam ce face el şi îi spuneam mai departe mamei lui. Probabil că nu voia să mai fie urmărit“, a declarat Ana Călinescu pentru Ştiri de Buzău.

După comiterea crimei, tânărul s-a speriat şi a fugit în parcul Crâng. Asasinul a fost însă prins de către jandarmi lângă Conacul Trandafilor, după o oră de căutări.

A fost audiat de anchetatori şi testat toxicologic la Spitalul Judeţean, iar, ulterior, s-a decis internarea lui la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca pentru efectuarea unor investigaţii de specialitate care să stabilească dacă individul a comis crima cu discernământ.

Deşi cunoscuţii lui Andrei spun că acesta era consumator de droguri de mulţi ani, în ziua crimei nu ar fi consumat droguri. Asta susţin reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău, unde tânărul a fost adus de poliţişti pentru analize toxicologice. Şi poliţiştii susţin acelaşi lucru.

Muscalu a fost dus, ieri la Parchet şi audiat iar astăzi ar putea ajunge în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Dacă se va stabili că a comis crima cu premeditare, tânărul riscă ani grei de închisoare.

DISTRIBUIȚI
loading...