UPDATE: Astăzi va fi turnat primul strat de asfalt pe podul vechi de la Mărăcineni.

Pe 30 august se va circula din nou pe podul vechi de la Mărăcineni. Promisiunea vine de la prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, care a primit asigurări de la reprezentanţii CNAIR că lucrările la suprastructură, inclusiv calea de rulare, vor fi gata până la data respectivă. „Sper din tot sufletul să se întâmple şi vom veghea la respectarea acestui termen“, a precizat Carmen Ichim pentru Campustv.

Lucrările sunt pe ultima sută de metri. După ce s-a turnat placa de beton care susţine calea de rulare pe toată lungimea podului, s-a trecut la montarea membranei care să protejeze placa de beton. Testele de rezistenţă la smulgere au fost conforme, motiv pentru care următoarea etapă este turnarea celor trei straturi de asfalt, care se va face din această săptămână, iar opera­ţiunea ceva mai migăloasă de montare a rosturilor de dilataţie între segmentele, podului.

Imediat ce se va redeschide circulaţia pe podul vechi, sensul de mers Rm. Sărat – Buzău, vor începe lucrări de reparaţii la calea 1 de rulare, sensul Buzău – Rm. Sărat. Intenţia este de a nu se mai închide sensul de mers, ci să se lucreze pe timpul nopţii şi pe câte o bandă, alternativ.

Tronsonul era afectat înainte de reabilitarea părţii vechi a Podului Mărăcineni, iar traficul intens din ultimele trei luni a accentuat problemele. Acum o lună, la urcarea pe pod, asfaltul s-a lăsat. S-a intervenit provizoriu pentru a nu afecta circulaţia, însă este nevoie de o lucrare complexă. De asemenea, au fost semnalate şi alte probleme, fiind necesară intervenţie şi la rosturile de dilataţie.

Prefectul Carmen Ichim va avea în această săptămână o nouă întrevedere cu reprezentanţii CNAIR, cu constructorul şi cu alţi responsabili de şantier pentru a discuta des­pre stadiul lucărilor de reabilitare, dar şi pentru a stabili modul în care se va munci pe calea 1 de rulare.

DISTRIBUIȚI
loading...