UPDATE Circulația pe DN10 a fost redeschisă. Începând cu orele 13.15, a fost reluată în condiții normale circulația rutieră pe DN 10 între Buzău-Brașov, pe tronsonul închis în urma inundațiilor produse în zona localității Sita Buzăului, jud. Covasna. Se menține filtrul rutier la ieșirea din Siriu către Brașov, pentru a supraveghea respectarea restricției anterioare pentru autovehiculele de peste 7,5 t.

 

Din cauza apei acumulate pe partea carosabilă, circulaţia rutieră este oprită, miercuri dimineață, pe DN10 Siriu – Sita Buzăului, în judeţele Covasna şi Buzău. Traficul este deviat pe ruta DN10 Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov. Polițiștii buzoieni anunță că în localitatea Cislău a fost instituit filtru pentru a informa șoferii cu privire la utilizarea rutei ocolitoare (pe Cheia – Brașov). Încă un filtru a mai fost instituit la Siriu pentrua nu permite circulația către Covasna, unde sunt restricțiile instituite.

În această dimineață, hidrologii au emis o avertizare Cod Roșu de inundații valabilă de la ora 6.20 până la ora 12.00, pentru bazinul râului Buzău.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul Buzău aval Vama Buzăului – amonte acumularea Siriu, judeţele Braşov, Covasna, Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...