Actualitate

UPDATE Podul Marghiloman, închis până când va fi reabilitat. Ce spun specialiștii despre starea lui

UPDATE 2 ora 20.00

Traficul rutier a fost reluat în condiții normale pe Șoseaua Brăilei, pe sub pasajul rutier din zona Marghiloman, după îndepărtarea elementelor de beton și a balustradelor metalice cu risc de prăbușire.

Un echipaj al poliției rutiere rămâne în zonă pentru supravegherea traficului.

UPDATE 1 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis demararea în regim de urgență a lucrărilor de reparații definive la întreg pasajul ce face legătura între Bulevardul Republicii și strada Horticolei. De asemenea, s-a luat decizia menținerii restricției de închidere a traficului auto și pietonal pe întreg pasajul ce face legătura între Bulevardul Republicii și strada Horticolei. 

Autoritățile au decis ca podul Marghiloman să fie închis circulației pentru pietoni și pentru toate categoriile de vehicule. Viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu, a declarat că problemele acestui pod erau cunoscute dar că evaluările făcute nu au reliefat că sunt atât de grave. „Primăria municipiului Buzău a comandat încă de anul trecut o expertiză privind toate podurile de pe raza municipiului în urma căreia s-a constatat că anumite poduri au probleme, nu probleme structurale, dar au probleme ce necesită intervenții pentru reabilitarea acestora. În legătură cu acest pod, el se află în procedură de licitație privind proiectarea, alături de cel din bariera Brăilei, iar odată cu acest incident major vom vedea care sunt concluziile domnului inginer specialist structurist (n.r. Viorel Constantinescu), iar în funcție de decizia dumnealui noi vom acționa în regim de urgență. (…) Știam că sunt unele probleme dar nu că sunt atât de grave. Avem întocmită încă din primăvară documentația privind realizarea lucrărilor de intervenție , suntem în procedură de licitație, iar deschiderea ofertelor era programată în jurul datei de 9 iulie. Din discuțiile purtate cu specialiști, nu există riscul prăbușirii restului pasarelei dar pentru a preveni orice incident, noi o vom demonta. (…) Personal cred că ar fi necesară o intervenție pe situații de urgență, ca să scurtăm procedura de licitație„, a precizat acesta.

Inginerul Viorel Constantinescu a precizat că structura de rezistență a podului nu a fost afectată, fiind căzută doar o parte din parapet și elementul de susținere a trotuarului. El a precizat că umezeala a grăbit deteriorarea structurii podului. „Dat fiind că podul acesta este în curbă, el are o înclinare, înclinare spre noi, pe interiorul curbei. Apele s-au scurs aici, asfaltări repetate efectuate, geigerele de scurgere pentru zonele de palier au fost acoperite cu ani în urmă, deci nu s-a mai scurs apa nicăieri, s-a dus unde a vrut ea și a corodat prinderile, pentru că asta era o soluție care s-a folosit prin anii 60-70 cu totuarele adăugate„, a precizat specialistul în construcții.

Comitetul pentru Situații de Urgență se va întruni la Prefectură începând cu 14.30, pentru a se lua decizii privind reglementarea circulației în zonă și realizarea lucrărilor în regim de urgență.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker