UPDATE

La câteva ore după accidentul mortal petrecut la câțiva metri de poarta unității și în care și-a pierdut viața un elev, iar alți trei au fost răniți, toți cu vârste de aproximativ 30 de ani, conducerea Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” a transmis un comunicat de presă.

În urma unui accident rutier petrecut miercuri, 11 iulie, în jurul orei 20, în apropierea Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene <Traian Vuia>, un elev al acestei instituții de învățământ militar și-a pierdut viața și alți trei au fost răniți.

Cei patru elevi se întorceau din învoire la bordul unui autoturism proprietate personală. Pe drumul de acces către instituția militară, după traversarea căii ferate, la aproximativ 400 metri de poarta de acces, într-o curbă la stânga șoferul a pierdut controlul mașinii și a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului.

În urma impactului, toți ocupanții autoturismului au fost răniți, cel mai grav fiind militarul aflat la volan.

Personalul unității a solicitat de urgență, prin serviciul 112, intervenția echipajelor UPU SMURD Buzău, care au acordat primul ajutor victimelor.

Din păcate, cu toate eforturile depuse de echipajele medicale sosite la fața locului, caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George, șoferul autoturismului, nu a mai putut fi salvat.

Unul dintre ceilalți trei militari, cu multiple traumatisme, a fost preluat, în stare stabilă, de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central  din București.

Ceilalți doi militari, răniți mai ușor, au fost preluați de ambulanțe și transportați la Spitalul Județean de Urgență din Buzău, unde sunt internați în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

A fost sesizat Parchetul Militar Ploiești de pe lângă Tribunalul Militar București, instituție care a dispus ca cercetarea la fața locului să fie executată de către Poliția Rutieră Buzău.

Comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene <Traian Vuia> a numit o comisie la nivelul unității care va stabili circumstanțele producerii evenimentului.

Caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George era în vârstă de 33 de ani și urma Cursul de formare a subofițerilor pe filieră directă din data de 4.09.2017. Era angajat al MApN din anul 2009. Era necăsătorit și nu avea copii.

Conducerea și întregul personal al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene <Traian Vuia> își exprimă regretul pentru pierderea vieții caporalului clasa a III-a Comăneci V. Robert George și transmit condoleanțe familiei îndoliate”, se precizează în comunicatul transmis de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

Cei patru tineri se întorceau dintr-o permisie de patru ore și se grăbeau să ajungă la apelul de seară de la ora 20.00. Surse din cadrul anchetei spun că viteza cu care se deplasa mașina, una cu volan pe dreapta, condusă de militar era excesivă, acesta fiind și motivul pentru care nu a mai putut-o stăpâni în curbă.

Tânărul era din Ploiești. Accidentul teribil s-a produs cu o săptămână înainte ca tinerii militari să susțină examenele pentru a deveni subofițeri. Robert Comăneci urma cursul de formare a sibofiterilor pe filieră directă arma Rachete și Artilerie Antiaeriană. În perioada 14-20 iulie urma să susțină examenul de absolvire a cursului. Ulterior urma să fie repartizat în unități aparținând Statului Major al Forțelor Terestre.

Școala Militară de Maiștri și Subofițeri a Forțelor Aeriene va organiza , cu acceptul familiei, funeraliile militare conform regulamentelor specifice și va sprijini familia cu tot ce va fi necesar, au anunțat joi reprezentanții unității.

1 COMENTARIU

  1. In Municipiul Buzau, numarul masinilor inmatriculate cu volan pe dreapta, creste alarmant. Rar mi-a fost dat sa vad in vreun oras atatea masini „neconforme” cu reglementarile rutiere din Romania. Mai devreme sau mai tarziu autoturismele cu volan pe dreapta, tot vor face accident. Si ca sa fie treaba buna, nici soferii lor nu sunt prea „eleganti” in trafic. In general sunt „fostii” celor inmatriculate in Bulgaria… Vinovati moral pentru victimile autoturismelor cu volan pe dreapta sunt cei ce accepta inmatricularea lor: R.A.R.-UL, Servicul Inmatriculari… Am vazut si dube si camionete de aprovizionare. Nu stiu cum trec de R.A.R. si de I.T.P. Arata jalnic. Iar aerul de Buzau, miroase candid a motorina arsa, oriunde te-ai duce. Cam ca in Bucuresti. Dar acolo sunt aproape 3 milioane de locuitori, iar in Buzau cu tot cu aia plecati afara plus cei aflati tranzit, care stau cu orele la pod la Maracineni, sunt vreo 60-70 de mii.
    Dumnezeu sa-l ierte pe tanarul de la Bobocu! Pacat… Prea tanar….

Comments are closed.