Foto ARHIVA

UPDATE

Agresorul din barul Garofița a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanței poate fi contestată.

 

Poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au prins și condus la audieri un buzoian de 24 de ani, bănuit a fi implicat în altercaţia produsă în ziua de 20 mai, în barul Garofița, din municipiul Buzău.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „lovire sau alte violenţe” şi „distrugere”.

Incidentul soldat cu rănirea unui tânăr cunoscut ca făcând parte din Clanul Sportivilor, Tomiță, s-a produs luni, în jurul orei 16.00, în proximitatea și în incinta barului Garofița, de la intersecția Bulevardului Unirii cu strada Patriei.

După ce a încasat o ploaie de lovituri, Tomiță s-a refugiat în local însă atacatorii l-au urmărit și l-au bătut până a leșinat. Imediat după atac, agresorii au fugit iar personalul barului a anunțat poliția. Victima a fost preluată de ambulanță în stare de inconștiență și transportată la spitalul din Buzău, cu răni la cap, față și torace. Medicii spun că rănitului este în stare stabilă.

Războiul între cele două clanuri rivale s-a reluat, după ce duminică noapte un tânăr de 24 de ani din clanul Pasăre, Gilbert, ar fi fost agresat de Tomiță în camera închiriată la o pensiune din Mărăcineni. Rudele victimei au jurat răzbunare iar, luni după-amiază, și-au pus planul în aplicare.

Poliția a demarat o anchetă în urma producerii acestui incident grav. Cazul este instrumentat de poliţiştii de investigaţii criminale, care continuă cercetările pentru prinderea celorlalte persoane implicate în altercaţie. Alți doi agresori sunt căutați în acest moment. Cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Războiul dintre cele două clanuri a fost declanșat în urmă cu șase ani, după o bătaie generală izbucnită într-un bar din cartierul Dorobanți 2 din municipiul Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...