• Foștii internaționali Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu, prezenți la competiție

Asociația Județeană de Fotbal a organizat, de curând, pe noul teren de la Cernătești, care a și fost inaugurat cu această ocazie, unul dintre turneele regionale ale Cupei „Satelor”. Competiția este dedicată copiilor U13 din satele și comunele României, a debutat la 1 octombrie 2018 și este organizată de FRF în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

La Cernătești au fost prezente șase câștigătoare județene din regiune: Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. Buzăul a fost reprezentat de comuna Vadu Pașii, care a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de constănțenii de la Cumpăna, care s-au calificat astfel la turneul final de opt echipe, câștigătoarea urmând să însoțească echipa națio­nală în Norvegia, în prelim­inariile EURO 2020. Iată rezultatele complete ale turneului regional de la Cernătești, la finalul căruia foștii internaționali Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu, membri ai echipei FRF, au premiat toate cele șase participante și le-au oferit câte un set de mingi:

GRUPA A

Vadu Pașii (Buzău) – Berteștii de Jos (Brăila) 3-1

Berteștii de Jos (Brăila) – Vulturu (Vrancea) 2-4

Vadu Pașii (Buzău) – Vulturu (Vrancea) 1-0

GRUPA B

Cumpăna (Constanța) – Sarichioi (Tulcea) 0-0

Sarichioi (Tulcea) – Schela (Galați) 2-0

Cumpăna (Constanța) – Schela (Galați) 5-0

FINALA

Cumpăna (Constanța) – Vadu Pașii (Buzău) 2-0

,,Sunt bucuros că am putut fixa un reper, prin organizarea acestui turneu regional din Cupa Satelor. Entuziasmul localnicilor, implicarea autorităților și talentul fotbalistic al tine­rilor jucători au contribuit la un spectacol de neuitat. Pentru comunitățile participante, Cupa Satelor e sărbătoarea fotbalului!”, a declarat la finalul turneului președintele AJF Buzău, Adrian Petre.

DISTRIBUIȚI
loading...