27 de ani
de presa libera
Marti, Mai 30, 2017 01:46 AM
dragaica

Educatie

Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați te ajută să-ți îndeplinești visurile studențești (P)

Educatie  |
13.04.2017, 00:00
2456

   Odată ajuns student la Galați, te poți înscrie într-una dintre organizațiile care apără interesele studențești. Este vorba despre Liga Studenților din Galați (LSG), Asociația Internațională a Studenților în Științe Economice și Comerciale (AIESEC), Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși din Galați (ASCOR) sau Societatea Studenților ­Me­di­ciniști Galați (SSMG).

   Liga Studenților din Galați, care numără peste 5.000 de membri, are anual tot felul de activități interactive, în care încearcă să implice cât mai mulți studenți. Vorbim aici despre Balul Bobocilor, LSG Olimp-X, Galați Summer University, Zilele Basarabiei, activități în cadrul cărora studenții sunt îndemnați să-și pună în valoare creativitatea, spontaneitatea sau talentul.

    «Am ales să studiez acasă, în orașul meu, într-un mediu academic de tradiție, care m-a convins prin programa de studiu modernă, aplicată și colectivul profesoral de excepție. Îmi ami­ntesc cu drag de proiecte cu impact în mediul academic local și național, inițiate de Liga Studenților, în care Universitatea «Dunărea de Jos> din Galați a fost un partener de dialog și acțiune. Acest mediu efervescent, mereu în schimbare, m-a format și mi-a deschis noi orizonturi în plan personal și profesional», ne povestește Alina Mihalache, fost președinte al LSG.

Instruiți pentru performanță

   Activ și el multă vreme în Liga Studenților, Andrei Bolocan a ajuns cercetător postdoctoral la APC Microbiome Institute, University College Cork, Irlanda.

   „După aproape zece ani de studiu la Galați, pot să spun că am fost omul potrivit la locul potri­vit. Pe lângă pregătirea mea profesională de înaltă calitate, am fost instruit să fac față societății așa cum este ea, cu bune și rele. Nu aș fi reușit să fiu competitiv la ni­vel internațional și să am locul de muncă la care am visat, dacă nu aveam îndrumarea potrivită. Multă muncă, participarea în competiții și premii pe măsură, însă totul îmbinat cu distracție, plăcere și entuziasm, ar fi descrierea perfectă pentru ceea ce a însemnat pentru mine viața de student”, ne spune Andrei.

Și AIESEC Galați are tot felul de activități, menite să dezvolte potențialul de lideri al tinerilor prin experiențe practice de învățare și prin stagii inte­rnaționale de voluntariat sau practică plătită.

   „Perioada facultății este de departe cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, știu că sună clișeic, dar așa și este. Toate proiectele din care am făcut parte și pe care le-am coordonat în cei 3 ani de voluntariat în cadrul AIESEC, 30 de conferințe locale, naționale și internaționale de leadership și management, oamenii pe care i-am cunoscut atât din cadrul Universității, cât și din cadrul companiilor din oraș, profesorii și colegii mei foarte faini, petrecerile studențești, sesiunea de cercetare științifică, deplasările prin țară, toate au reușit să mă dezvolte personal, dar și profesional, pe scurt m-au ajutat să am parte de o viață studențească de nota 10”, mărturi­sește, la rândul lui, Alexandru Blîndu, vicepreședinte AIESEC Galați.

Un viitor pe măsura pasiunilor tale

  Din anul 2015, în cadrul campusului studențesc a luat ființă un punct de lucru al Asociației Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR), organizație non-guvernamentală ce activează în domeniul situațiilor de urgență, promovând voluntariatul ca resursă umană principală.

   «Studenția mi-a deschis orizontul către lumea medicală. Din dragoste pentru oameni și din dorința de a ajuta, am deschis primul Punct de Ajutor din Campusul Studențesc «Al. I. Cuza>, un proiect unic în țară, bazat pe sprijinul voluntarilor, majoritatea studenți, instruiți în acordarea suportului vital de bază necesar, până la sosirea echipajelor medicale specializate. Universitatea «Dunărea de Jos> din Galați nu doar susține ideile studenților săi, ci se implică activ în realizarea oricărui proiect studențesc. Cu muncă, ambiție și încredere, într-un mediu academic de elită și tradiție, e imposibil să nu reușești în ceea ce îți propui!», ne explică Andreea Sănduc Murea, președintele UVSAR Galați.

   Iată, așadar, că facultatea îți oferă ocazia unui nou început, iar primul an ca student va fi cu si­guranță special, cu emoții, distracție, libertate. Te poți reinventa într-un mediu nou și îți poți construi un viitor pe măsura visurilor și pasiunilor tale. Cheia este să găsești un echilibru între distracție și învățare, astfel încât să fructifici la maximum această etapă specială a vieții tale.

   Perioada facultății este momentul ideal pentru a experimenta, pentru a afla ce direcție ți se potrivește în viață. Așadar, vino la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, implică-te în activități extracurriculare și înscrie-te într-un ONG sau o asociație studențească, unde poți să cunoști o mulțime de oameni faini și poți învăța lucruri noi într-un cadru relaxat!

   Informații suplimentare despre Admiterea 2017 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați puteți afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei fa­cultăți găsiți pe www.ugal.ro.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul Muncii: Nu primarii sunt cei care stabilesc salariile, ci Consiliile Locale cu reprezentanții sindicatelor
Marti, Mai 30, 2017 01:11 AM

Salariile vor fi stabilite de Consiliile Locale și de cele Județene cu reprezentații sindicatelor și nu de primari sau de președinții de consilii, a precizat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Venezuela: Opoziția dorește să mărească presiunea străzii
Marti, Mai 30, 2017 00:52 AM

Opozanții președintelui venezuelan, Nicolas Maduro, au defilat cu miile luni cu ambiția de a accentua presiunea asupra șefului statului și a proiectului său de revizuire a Constituției, transmite AFP.

Tenis de masă: Victorii pe linie pentru români, în preliminarii, la Mondialele din Germania
Marti, Mai 30, 2017 00:38 AM

Jucătorii români au obținut victorii în fazele preliminare, luni, în prima zi a Campionatelor Mondiale individuale de tenis de masă de la Dusseldorf (Germania).

Vasilescu: Bugetarii nu trebuie să fie speriați; ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020
Marti, Mai 30, 2017 00:29 AM

Bugetarii nu trebuie să fie speriați, pentru că ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020 sau de 43 de miliarde de lei până în 2022, a declarat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Alba Carolina, înconjurată de 100 de ori cu bicicleta de "omul cu cel mai bun job din lume"
Marti, Mai 30, 2017 00:04 AM

Britanicul Ben Southall, ajuns celebru în 2009 după ce a câștigat concursul pentru ocuparea ''celui mai bun job din lume'', organizat de Oficiul de Turism din Queensland (Australia), a înconjurat luni cu bicicleta de 100 de ori fortificația medievală din Alba Iulia, mai exact a făcut 100 de tururi ale Șanțurilor Cetății Alba Carolina, străbătând în total 270 de kilometri.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 May, 18:07 Profesori în stradă
Flory a comentat pentru articolul Profesorii buzoieni ies luni în stradă:
Cred că ar fi mai bine să mai muncească la clasă, că au niște salarii uriașe pt munca pe care o prestează. Unora dacă le ei manualul din față întră în panică și nu mai știu să predea!
29 May, 16:03 În memoriam Alexandru Oproescu
Ludmila Ungureanu a comentat pentru articolul In memoriam Alexandru Oproescu:
Suntem profund îndurerați la vestea de trecere la cele veșnice a celui care a fost Alexandru Oproescu , Om al cărții, un mare intelectual, scriitor, specialist de înaltă ținută profesională în biblioteconomie, fost director al Bibliotecii Județene ,,V.Voiculescu”, inițiatorul și fondatorul Biliotecii ,,Basarabia” din orașul Soroca. Merită cu prisosință gratitudinea noastră pentru realizarea proiectului - Biblioteca ,,Basarabia” , a fost și a rămas până la urmă cu sufletul alături de noi , cu idei îndrumătoare și cu un mare interes față de evaluarea bibliotecii, fiind ca o făclie în drumul pe care l-am parcurs împreună. A plecat la cer, lăsându-ne fără unul dintre cei mai iubiți și competenți îndrumători pe care i-am avut, apreciem și prețuim contribuția valoroasă a Domnului Alexandru Oproescu în susținerea activității Bibliotecii ,,Basarabia”, filială a Biliotecii Județene ,,V.Voiculescu” din Buzău și îi vom păstra mereu vie amintirea. Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Colectivul bibliotecii ,,Basarabia”: Ludmila Ungureanu, Eleonora Sochirca, Silvia Dabija.
29 May, 15:36 Am mai spus-o dar se potrivește și aici!
Pixelu și analogia a comentat pentru articolul Insolvență sub semnul întrebării la producătorul de sticlă Gerom, după o privatizare lăsată cu condamnarea unui acționar al societății:
Este ca şi cum s-ar fi furat de la o fermă de stat o turmă de oi, să zicem! Se fac anchete peste anchete şi se condamnă vinovaţii: doi ciobani români care au furat, puşi de cineva, oile pe timp de noapte, cum altfel, de-a rămas ţarcul gol! Dar culmea, că oile, în loc să fie găsite la ei, sunt bine merçi la nişte păstori străini, care au pus deja alţi ciobani, tot români, care să le mulgă mai departe, de data asta doar în folosul lor! Curat murdar, cum ar spune nenea ăla, dar doar curat, spune justiţia română, care n-are treabă cu noii proprietari, nici cu recuperarea oilor, ci cu hoţii noştri, cărora nici nu mai are ce le confisca, deoarece bruma de bani pe care-i luaseră au băut-o într-o seară, dar şi-o iau cu suspendare! Ai lor, în schimb, sunt bine merçi! Dacă mai dispare o oaie, tot statul român le-o plăteşte, căci ei sunt asiguraţi! Justiţie românească, sau prostie omenească?!
Google PageRank Checker