27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 19, 2017 18:25 PM
opinia-balcescu

Educatie

Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați te ajută să-ți îndeplinești visurile studențești (P)

Educatie  |
13.04.2017, 00:00
3011

   Odată ajuns student la Galați, te poți înscrie într-una dintre organizațiile care apără interesele studențești. Este vorba despre Liga Studenților din Galați (LSG), Asociația Internațională a Studenților în Științe Economice și Comerciale (AIESEC), Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși din Galați (ASCOR) sau Societatea Studenților ­Me­di­ciniști Galați (SSMG).

   Liga Studenților din Galați, care numără peste 5.000 de membri, are anual tot felul de activități interactive, în care încearcă să implice cât mai mulți studenți. Vorbim aici despre Balul Bobocilor, LSG Olimp-X, Galați Summer University, Zilele Basarabiei, activități în cadrul cărora studenții sunt îndemnați să-și pună în valoare creativitatea, spontaneitatea sau talentul.

    «Am ales să studiez acasă, în orașul meu, într-un mediu academic de tradiție, care m-a convins prin programa de studiu modernă, aplicată și colectivul profesoral de excepție. Îmi ami­ntesc cu drag de proiecte cu impact în mediul academic local și național, inițiate de Liga Studenților, în care Universitatea «Dunărea de Jos> din Galați a fost un partener de dialog și acțiune. Acest mediu efervescent, mereu în schimbare, m-a format și mi-a deschis noi orizonturi în plan personal și profesional», ne povestește Alina Mihalache, fost președinte al LSG.

Instruiți pentru performanță

   Activ și el multă vreme în Liga Studenților, Andrei Bolocan a ajuns cercetător postdoctoral la APC Microbiome Institute, University College Cork, Irlanda.

   „După aproape zece ani de studiu la Galați, pot să spun că am fost omul potrivit la locul potri­vit. Pe lângă pregătirea mea profesională de înaltă calitate, am fost instruit să fac față societății așa cum este ea, cu bune și rele. Nu aș fi reușit să fiu competitiv la ni­vel internațional și să am locul de muncă la care am visat, dacă nu aveam îndrumarea potrivită. Multă muncă, participarea în competiții și premii pe măsură, însă totul îmbinat cu distracție, plăcere și entuziasm, ar fi descrierea perfectă pentru ceea ce a însemnat pentru mine viața de student”, ne spune Andrei.

Și AIESEC Galați are tot felul de activități, menite să dezvolte potențialul de lideri al tinerilor prin experiențe practice de învățare și prin stagii inte­rnaționale de voluntariat sau practică plătită.

   „Perioada facultății este de departe cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, știu că sună clișeic, dar așa și este. Toate proiectele din care am făcut parte și pe care le-am coordonat în cei 3 ani de voluntariat în cadrul AIESEC, 30 de conferințe locale, naționale și internaționale de leadership și management, oamenii pe care i-am cunoscut atât din cadrul Universității, cât și din cadrul companiilor din oraș, profesorii și colegii mei foarte faini, petrecerile studențești, sesiunea de cercetare științifică, deplasările prin țară, toate au reușit să mă dezvolte personal, dar și profesional, pe scurt m-au ajutat să am parte de o viață studențească de nota 10”, mărturi­sește, la rândul lui, Alexandru Blîndu, vicepreședinte AIESEC Galați.

Un viitor pe măsura pasiunilor tale

  Din anul 2015, în cadrul campusului studențesc a luat ființă un punct de lucru al Asociației Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR), organizație non-guvernamentală ce activează în domeniul situațiilor de urgență, promovând voluntariatul ca resursă umană principală.

   «Studenția mi-a deschis orizontul către lumea medicală. Din dragoste pentru oameni și din dorința de a ajuta, am deschis primul Punct de Ajutor din Campusul Studențesc «Al. I. Cuza>, un proiect unic în țară, bazat pe sprijinul voluntarilor, majoritatea studenți, instruiți în acordarea suportului vital de bază necesar, până la sosirea echipajelor medicale specializate. Universitatea «Dunărea de Jos> din Galați nu doar susține ideile studenților săi, ci se implică activ în realizarea oricărui proiect studențesc. Cu muncă, ambiție și încredere, într-un mediu academic de elită și tradiție, e imposibil să nu reușești în ceea ce îți propui!», ne explică Andreea Sănduc Murea, președintele UVSAR Galați.

   Iată, așadar, că facultatea îți oferă ocazia unui nou început, iar primul an ca student va fi cu si­guranță special, cu emoții, distracție, libertate. Te poți reinventa într-un mediu nou și îți poți construi un viitor pe măsura visurilor și pasiunilor tale. Cheia este să găsești un echilibru între distracție și învățare, astfel încât să fructifici la maximum această etapă specială a vieții tale.

   Perioada facultății este momentul ideal pentru a experimenta, pentru a afla ce direcție ți se potrivește în viață. Așadar, vino la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, implică-te în activități extracurriculare și înscrie-te într-un ONG sau o asociație studențească, unde poți să cunoști o mulțime de oameni faini și poți învăța lucruri noi într-un cadru relaxat!

   Informații suplimentare despre Admiterea 2017 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați puteți afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei fa­cultăți găsiți pe www.ugal.ro.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 19 SEPTEMBRIE
Marti, Septembrie 19, 2017 18:16 PM

Un procuror de la DNA le-a cerut judecătorilor de la ÎCCJ condamnarea lui Sebastian Ghiță la o pedeapsă maximă cu închisoarea în dosarul în care fostul deputat este acuzat că l-a mituit pe fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu. Procurorul a solicitat condamnarea lui Ghiță pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Cea mai gravă infracțiune este spălarea de bani, care are un maximum de 10 ani închisoare. Instanța va anunța pe 25 septembrie sentința.

Mișa afirmă că datele financiare ale băncilor care nu ar fi plătit impozit pe profit se încadrează la "secret fiscal"
Marti, Septembrie 19, 2017 18:14 PM

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a afirmat, marți, că datele financiare ale băncilor care nu ar fi plătit impozit pe profit se încadrează la "secret fiscal" și că acestea vor fi furnizate membrilor Comisiilor parlamentare de specialitate sub mențiunea "păstrării secretului fiscal".

Trump amenință la ONU că va ''distruge total'' Coreea de Nord, ''un regim vicios''
Marti, Septembrie 19, 2017 18:11 PM

Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP și DPA.

AFIR: Silozurile, grajdurile și serele ar putea fi cumpărate de către beneficiarii PNDR în mod direct
Marti, Septembrie 19, 2017 18:06 PM

Silozurile, grajdurile și serele din cadrul proiectelor implementate cu fonduri europene din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) ar putea fi achiziționate de către beneficiarii PNDR, în mod direct, fără a mai parcurge nicio altă procedură de achiziție, a afirmat, marți, într-un comunicat de presă, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionuț Chesnoiu.

Ministrul Muncii: Varianta finală a Legii pensiilor va fi prezentată în Coaliție pe 1 octombrie 2017
Marti, Septembrie 19, 2017 17:56 PM

Legea pensiilor va avea variantă finală la data de 1 octombrie, iar ulterior documentul va urma circuitul de avizare, a declarat, marți, la Antena 3, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Sep, 11:34 Hotiile acoperite ale lui corcodel
Posea Gh a comentat pentru articolul Dosarul în care Lungu de la Nehoiu a fost condamnat la 10 de închisoare va fi rejudecat:
Multe din lucrurile care i s-au intamplat lui Lungu se datoreaza si mediatizarii excesive a presei care se pare nu l-a placut deloc.In schimb presa a protejat pe cel mai mare hot care a existat vreodata pe Valea Buzaului Alexandru Corcodel.Acesta avea o adevarata institutie in a fura bani publici.Multe dintre hotiile de acolo au fost acoperite de functionarii primariei care tac acum sub linistea unor salarii bababne facute de actualul primar pe care il manipuleaza.Este bine de stiut edilii de astazi stiu de frica functionarilor din primarie.Pe Lungu l-au tradat toti,el a fost mai mult prost decat hot.L-au tradat oamenii din primarie santajati de corcodel,l-au tradat salariuatii de la firma care voiau sa scape de el sa se poata desfasura ei in liniste.I-au indepartat oamenii situatie la care a lucrat si Gavriloiu fgratele lui de cruce care acum nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase.`In primarie se stie s-au furat bani cu sacosa inainte de campanie sub semnaturi fictive.Furturile sunt acoperite de functionari si nu inteleg pana unde tine complicitatea lui Milea.De ce se complace?Furturi de teren,dosarele blocate de procuratura Patarlagele{oare de ce?)Dosarele blocate si acoperite ale fiului primarului care a furat scoala si a fost repus in functie de catre inspectorat.Pe cine reprezinta el acolo.la Lungu ca sa revenim la caz,un rol important l-au jucat expertizele specialistilor.Acestia la unison au sustinut ca nu din cauza defrisarii lui lungu s-a deplasat terenul.Este recunoscut de specialisti ca fiind o zona cu probleme iar din satelit s-a putut urmarii deplasarea terenului in timp.Au stiut si ISU,si Prefectura,si primaria ,dar nu a veau interes sa piarda capital mde imagine asa ca au gasit tapul ispasitor.Opinia te rog apleaca-te asupa zonei cu profesionalism si vei descoperii multe.Un ziar ca dvs care are de aparat blazonul poate si trebuie sa faca asta.De ce nu vorbiti de furturile lui Corcodel cu Scutaru,despre improprietariri ilegale.Multe ,multe ,multe.De ce nu vorbiti despre cancerul de la liceul din Nehoiu unde fiul lui Corcodel face lucruri grotesti,ilegale si inumane.?
18 Sep, 21:41 un alt cetatean
BOARCAS IONELA a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
coruptie si nepasare....asta e Romania de ieri de azi si de maine
18 Sep, 12:47 Guvern cu slugi si spioni
Observatorul din spatele frontului a comentat pentru articolul Generalul Lucian Foca, numit consilier al premierului Tudose, la două săptămâni de la trecerea în rezervă:
Acestui "guvern" al tradarii si jafului national,a primit "intariri" prin adcooptarea acestui slugoi tradator,PLF.De specialisti in dezinformari,manipulari,infiltrari,culegatori de informatii avea nevoie acest guvern pe care il asteapta o toamna foarte "fierbinte".Pentru ca in Romania,oamenii care isi cer drepturile si o democratie autentica au devenit dusmanii poporului.
Google PageRank Checker