27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:34 PM

Educatie

Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați te ajută să-ți îndeplinești visurile studențești (P)

Educatie  |
13.04.2017, 00:00
3064

   Odată ajuns student la Galați, te poți înscrie într-una dintre organizațiile care apără interesele studențești. Este vorba despre Liga Studenților din Galați (LSG), Asociația Internațională a Studenților în Științe Economice și Comerciale (AIESEC), Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși din Galați (ASCOR) sau Societatea Studenților ­Me­di­ciniști Galați (SSMG).

   Liga Studenților din Galați, care numără peste 5.000 de membri, are anual tot felul de activități interactive, în care încearcă să implice cât mai mulți studenți. Vorbim aici despre Balul Bobocilor, LSG Olimp-X, Galați Summer University, Zilele Basarabiei, activități în cadrul cărora studenții sunt îndemnați să-și pună în valoare creativitatea, spontaneitatea sau talentul.

    «Am ales să studiez acasă, în orașul meu, într-un mediu academic de tradiție, care m-a convins prin programa de studiu modernă, aplicată și colectivul profesoral de excepție. Îmi ami­ntesc cu drag de proiecte cu impact în mediul academic local și național, inițiate de Liga Studenților, în care Universitatea «Dunărea de Jos> din Galați a fost un partener de dialog și acțiune. Acest mediu efervescent, mereu în schimbare, m-a format și mi-a deschis noi orizonturi în plan personal și profesional», ne povestește Alina Mihalache, fost președinte al LSG.

Instruiți pentru performanță

   Activ și el multă vreme în Liga Studenților, Andrei Bolocan a ajuns cercetător postdoctoral la APC Microbiome Institute, University College Cork, Irlanda.

   „După aproape zece ani de studiu la Galați, pot să spun că am fost omul potrivit la locul potri­vit. Pe lângă pregătirea mea profesională de înaltă calitate, am fost instruit să fac față societății așa cum este ea, cu bune și rele. Nu aș fi reușit să fiu competitiv la ni­vel internațional și să am locul de muncă la care am visat, dacă nu aveam îndrumarea potrivită. Multă muncă, participarea în competiții și premii pe măsură, însă totul îmbinat cu distracție, plăcere și entuziasm, ar fi descrierea perfectă pentru ceea ce a însemnat pentru mine viața de student”, ne spune Andrei.

Și AIESEC Galați are tot felul de activități, menite să dezvolte potențialul de lideri al tinerilor prin experiențe practice de învățare și prin stagii inte­rnaționale de voluntariat sau practică plătită.

   „Perioada facultății este de departe cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, știu că sună clișeic, dar așa și este. Toate proiectele din care am făcut parte și pe care le-am coordonat în cei 3 ani de voluntariat în cadrul AIESEC, 30 de conferințe locale, naționale și internaționale de leadership și management, oamenii pe care i-am cunoscut atât din cadrul Universității, cât și din cadrul companiilor din oraș, profesorii și colegii mei foarte faini, petrecerile studențești, sesiunea de cercetare științifică, deplasările prin țară, toate au reușit să mă dezvolte personal, dar și profesional, pe scurt m-au ajutat să am parte de o viață studențească de nota 10”, mărturi­sește, la rândul lui, Alexandru Blîndu, vicepreședinte AIESEC Galați.

Un viitor pe măsura pasiunilor tale

  Din anul 2015, în cadrul campusului studențesc a luat ființă un punct de lucru al Asociației Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR), organizație non-guvernamentală ce activează în domeniul situațiilor de urgență, promovând voluntariatul ca resursă umană principală.

   «Studenția mi-a deschis orizontul către lumea medicală. Din dragoste pentru oameni și din dorința de a ajuta, am deschis primul Punct de Ajutor din Campusul Studențesc «Al. I. Cuza>, un proiect unic în țară, bazat pe sprijinul voluntarilor, majoritatea studenți, instruiți în acordarea suportului vital de bază necesar, până la sosirea echipajelor medicale specializate. Universitatea «Dunărea de Jos> din Galați nu doar susține ideile studenților săi, ci se implică activ în realizarea oricărui proiect studențesc. Cu muncă, ambiție și încredere, într-un mediu academic de elită și tradiție, e imposibil să nu reușești în ceea ce îți propui!», ne explică Andreea Sănduc Murea, președintele UVSAR Galați.

   Iată, așadar, că facultatea îți oferă ocazia unui nou început, iar primul an ca student va fi cu si­guranță special, cu emoții, distracție, libertate. Te poți reinventa într-un mediu nou și îți poți construi un viitor pe măsura visurilor și pasiunilor tale. Cheia este să găsești un echilibru între distracție și învățare, astfel încât să fructifici la maximum această etapă specială a vieții tale.

   Perioada facultății este momentul ideal pentru a experimenta, pentru a afla ce direcție ți se potrivește în viață. Așadar, vino la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, implică-te în activități extracurriculare și înscrie-te într-un ONG sau o asociație studențească, unde poți să cunoști o mulțime de oameni faini și poți învăța lucruri noi într-un cadru relaxat!

   Informații suplimentare despre Admiterea 2017 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați puteți afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei fa­cultăți găsiți pe www.ugal.ro.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Circul Inimii, cel mai apreciat circ contemporan din Europa prezintă spectacolul "Limits", la Timișoara
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:06 PM

Timișoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021 lansează circul contemporan, ca alternativă la spectacolele stradale care vor împânzi orașul, compania Cirkus Cirkor (Circul Inimii), cel mai apreciat circ contemporan din Europa, urmând să susțină, miercuri, reprezentația piesei "Limits", care abordează tema refugiaților.

Hunedoara: Microbuz cu pasageri implicat într-un accident în apropiere de Petroșani
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:01 PM

Trei persoane au fost rănite luni după-amiază, într-un accident de circulație care a avut loc pe DN 66, în zona Peștera Bolii, la intrare în Petroșani, în urma unei tamponări dintre un autoturism și microbuz cu opt pasageri la bord, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker