27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:37 AM

Educatie

Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați te ajută să-ți îndeplinești visurile studențești (P)

Educatie  |
13.04.2017, 00:00
1811

   Odată ajuns student la Galați, te poți înscrie într-una dintre organizațiile care apără interesele studențești. Este vorba despre Liga Studenților din Galați (LSG), Asociația Internațională a Studenților în Științe Economice și Comerciale (AIESEC), Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși din Galați (ASCOR) sau Societatea Studenților ­Me­di­ciniști Galați (SSMG).

   Liga Studenților din Galați, care numără peste 5.000 de membri, are anual tot felul de activități interactive, în care încearcă să implice cât mai mulți studenți. Vorbim aici despre Balul Bobocilor, LSG Olimp-X, Galați Summer University, Zilele Basarabiei, activități în cadrul cărora studenții sunt îndemnați să-și pună în valoare creativitatea, spontaneitatea sau talentul.

    «Am ales să studiez acasă, în orașul meu, într-un mediu academic de tradiție, care m-a convins prin programa de studiu modernă, aplicată și colectivul profesoral de excepție. Îmi ami­ntesc cu drag de proiecte cu impact în mediul academic local și național, inițiate de Liga Studenților, în care Universitatea «Dunărea de Jos> din Galați a fost un partener de dialog și acțiune. Acest mediu efervescent, mereu în schimbare, m-a format și mi-a deschis noi orizonturi în plan personal și profesional», ne povestește Alina Mihalache, fost președinte al LSG.

Instruiți pentru performanță

   Activ și el multă vreme în Liga Studenților, Andrei Bolocan a ajuns cercetător postdoctoral la APC Microbiome Institute, University College Cork, Irlanda.

   „După aproape zece ani de studiu la Galați, pot să spun că am fost omul potrivit la locul potri­vit. Pe lângă pregătirea mea profesională de înaltă calitate, am fost instruit să fac față societății așa cum este ea, cu bune și rele. Nu aș fi reușit să fiu competitiv la ni­vel internațional și să am locul de muncă la care am visat, dacă nu aveam îndrumarea potrivită. Multă muncă, participarea în competiții și premii pe măsură, însă totul îmbinat cu distracție, plăcere și entuziasm, ar fi descrierea perfectă pentru ceea ce a însemnat pentru mine viața de student”, ne spune Andrei.

Și AIESEC Galați are tot felul de activități, menite să dezvolte potențialul de lideri al tinerilor prin experiențe practice de învățare și prin stagii inte­rnaționale de voluntariat sau practică plătită.

   „Perioada facultății este de departe cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, știu că sună clișeic, dar așa și este. Toate proiectele din care am făcut parte și pe care le-am coordonat în cei 3 ani de voluntariat în cadrul AIESEC, 30 de conferințe locale, naționale și internaționale de leadership și management, oamenii pe care i-am cunoscut atât din cadrul Universității, cât și din cadrul companiilor din oraș, profesorii și colegii mei foarte faini, petrecerile studențești, sesiunea de cercetare științifică, deplasările prin țară, toate au reușit să mă dezvolte personal, dar și profesional, pe scurt m-au ajutat să am parte de o viață studențească de nota 10”, mărturi­sește, la rândul lui, Alexandru Blîndu, vicepreședinte AIESEC Galați.

Un viitor pe măsura pasiunilor tale

  Din anul 2015, în cadrul campusului studențesc a luat ființă un punct de lucru al Asociației Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR), organizație non-guvernamentală ce activează în domeniul situațiilor de urgență, promovând voluntariatul ca resursă umană principală.

   «Studenția mi-a deschis orizontul către lumea medicală. Din dragoste pentru oameni și din dorința de a ajuta, am deschis primul Punct de Ajutor din Campusul Studențesc «Al. I. Cuza>, un proiect unic în țară, bazat pe sprijinul voluntarilor, majoritatea studenți, instruiți în acordarea suportului vital de bază necesar, până la sosirea echipajelor medicale specializate. Universitatea «Dunărea de Jos> din Galați nu doar susține ideile studenților săi, ci se implică activ în realizarea oricărui proiect studențesc. Cu muncă, ambiție și încredere, într-un mediu academic de elită și tradiție, e imposibil să nu reușești în ceea ce îți propui!», ne explică Andreea Sănduc Murea, președintele UVSAR Galați.

   Iată, așadar, că facultatea îți oferă ocazia unui nou început, iar primul an ca student va fi cu si­guranță special, cu emoții, distracție, libertate. Te poți reinventa într-un mediu nou și îți poți construi un viitor pe măsura visurilor și pasiunilor tale. Cheia este să găsești un echilibru între distracție și învățare, astfel încât să fructifici la maximum această etapă specială a vieții tale.

   Perioada facultății este momentul ideal pentru a experimenta, pentru a afla ce direcție ți se potrivește în viață. Așadar, vino la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, implică-te în activități extracurriculare și înscrie-te într-un ONG sau o asociație studențească, unde poți să cunoști o mulțime de oameni faini și poți învăța lucruri noi într-un cadru relaxat!

   Informații suplimentare despre Admiterea 2017 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați puteți afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei fa­cultăți găsiți pe www.ugal.ro.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker