27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:57 PM

Educatie

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi are peste 150 de acorduri Erasmus încheiate cu universităţi din 21 de ţări UE şi una NON-UE (Turcia) (P)

Educatie  |
30.03.2017, 00:00
1890

   Cel mai amplu şi accesibil program-cadru al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, cu un buget de 14,7 miliarde EUR, programul Erasmus+ (2014-2020), oferă oportunităţi de studiu, formare profesională, experienţă de lucru şi voluntariat pentru peste 4 milioane de europeni.

   Reunind şapte programe anterioare destinate educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului (Lifelong Learning Programme: Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig; Youth in Action; Erasmus Mundus; Tempus; Alfa; Edulink; Cooperation programme with industrialised countries), Erasmus+ se adresează atât tinerilor, cât şi persoanelor de toate vârstele, dar şi diferitelor tipuri de organizaţii (universităţi, furnizori de educaţie şi formare, centre de cercetare, mediul privat de afaceri).

  Având posibilitatea să ­be­neficieze de mobilităţi într-o gamă variată de domenii de studii academice, în cadrul programului Erasmus+, studenţilor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi li se oferă oportunitatea de a beneficia de experienţa vieţii în alte ţări europene, din perspectivă edu­caţională, lingvistică şi cultu­rală.

   Anual, în jur de 70-80 de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt beneficiari ai stagiilor de studii sau de practică.

   Mobilitatea studenţilor poate fi:

• de studii la o instituţie de învăţământ superior parte­neră a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Perioada de studii trebuie să facă parte din programul de studii al studentului din primul ciclu (studii de licenţă sau echivalent), al ciclului al doilea (studii de masterat sau echivalent) şi al ciclului al treilea, de doctorat.

• de plasament (stagiu de practică) - într-o întreprindere sau orice alt loc de muncă re­levant. Stagiile de practică în străinătate sunt sprijinite, de asemenea, pe durata celor trei cicluri de studii, dar şi ca proaspăt absolvent (maximum un an de la absolvire). Stagiile de practică pot include „stagii de asistenţă pentru viitoarele cadre didactice” („assistantships”).  Ori de câte ori este posibil, stagiile ar trebui să fie o parte integrantă a programului de studii al studenţilor.

Cine poate participa?

   De mobilităţile studenţeşti din cadrul Programului Erasmus+ pot beneficia studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi înscrişi la o formă de învăţământ superior (licenţă, masterat, doctorat), cu rezultate academice bune şi foarte bune în anul universitar anterior (integralist, cu media ­mi­nimă 7,50 în momentul începerii mobilităţii). Durata este de minimum 3 luni şi maximum cinci luni, în cazul mobilităţii de studii, şi de minimum două luni şi maximum cinci luni, în cazul stagiilor de practică/plasament. Pentru mai multe detalii (inclusiv criterii specifice), vezi informaţiile de la http://www.ugal.ro/files/erasmus/2017/2__Criterii_de_eligibilitate__selectie.pdf.

Documentele necesare

    Pentru participarea la selecţia Erasmus+, dosarul va cuprinde cererea-tip de înscriere, nota de avizare a mobilităţii, CV, o scrisoare de motivaţie în limba română, copie a documentului care atestă acordarea unei burse sociale (dacă este cazul) şi copie după certificatul care atestă statutul de persoană cu nevoi speciale (dacă este cazul). Mai multe detalii la http://www.ugal.ro/ files/erasmus/2017/4__Documente__informatii_inscriere.pdf.

Grant lunar

  Grantul lunar pentru  mobilităţi ERASMUS+ pentru studii/practică este stabilit în funcţie de ţara de destinaţie, după cum urmează:

• Studii - 500 euro/lună în: Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi 450 euro/lună în: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Polonia, Slovacia, Ungaria.

   Pentru studenţii cu posibilităţi materiale reduse (cazuri sociale dovedite cu acte) la granturile de mai sus se adaugă 200 euro/lună.

• Plasament - la granturile corespunzătoare pentru mobilitatea de studii se adaugă 200 de euro/lună. În acest caz, nu se mai aplică suplimentarea pentru studenţii cu posibilităţi financiare reduse.

   Etapa de preselecţie constă în testarea cunoştinţelor de limbă străină (engleză, franceză sau italiană). Testul are două componente: un exerciţiu de verificare a înţelegerii unui text scris şi redactarea unui răspuns la o întrebare (150-200 de cuvinte). În urma acestei preselecţii, studentul va fi declarat admis sau respins. La selecţie se vor prezenta studenţii care au fost declaraţi admişi la testul de limbă. Ordinea va fi descrescătoare, în funcţie de media ponderată dintre rezultatul academic pentru anul/semestrul universitar anterior (70%) şi nota obţinută la testul de limbă străină (30%). În această ordine, studenţii vor opta pentru mobilităţile pentru care au Note de avizare semnate de cadrele didactice titulare de acord. Pentru studii, vezi oferta actualizată la http://www.ugal.ro/relatii-internationale/programul-erasmus/selectia-studentilor-martie-2017/oferta-mobilitati-actualizate-studiu-2, iar pentru plasament, vezi oferta actualizată la http://www.ugal.ro/ relatii-internationale/programul-erasmus/ selectia-studentilor-martie-2017/oferta-mobili­tati-actualizate-plasament.

  Candidaţii vor fi declaraţi selectaţi în limita numărului de mobilităţi pentru studenţi din acordurile bilaterale ale Universităţii.

  Pentru orice alte informaţii utile, vizitaţi http://www. ugal.ro/relatii-internationale/ programul-erasmus, trimiteţi mesaj pe adresa erasmus@ugal.ro sau telefonaţi la Biroul Erasmus (0756 063 672).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Spania: Rajoy anunță alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, spaniol a anunțat sâmbătă organizarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, precizând că puterile administrației catalane vor fi transferate guvernului central, transmit Reuters și AFP.

Tenis: Germanca Julia Goerges a câștigat turneul WTA de la Moscova
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:48 PM

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, nr. 27 mondial, a câștigat turneul WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, învingând-o sâmbătă în finală pe rusoaica Daria Kasatkina, nr. 28 mondial, în două seturi, 6-1, 6-2.

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Consumul unei cantități mici de alcool ne îmbunătățește pronunția într-o limbă străină (studiu)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:33 PM

Abuzul de alcool este, evident, nociv pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou studiu publicat la 18 octombrie în revista Journal of Psychopharmacology.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker