27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:27 AM

Educatie

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi are peste 150 de acorduri Erasmus încheiate cu universităţi din 21 de ţări UE şi una NON-UE (Turcia) (P)

Educatie  |
30.03.2017, 00:00
1633

   Cel mai amplu şi accesibil program-cadru al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, cu un buget de 14,7 miliarde EUR, programul Erasmus+ (2014-2020), oferă oportunităţi de studiu, formare profesională, experienţă de lucru şi voluntariat pentru peste 4 milioane de europeni.

   Reunind şapte programe anterioare destinate educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului (Lifelong Learning Programme: Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig; Youth in Action; Erasmus Mundus; Tempus; Alfa; Edulink; Cooperation programme with industrialised countries), Erasmus+ se adresează atât tinerilor, cât şi persoanelor de toate vârstele, dar şi diferitelor tipuri de organizaţii (universităţi, furnizori de educaţie şi formare, centre de cercetare, mediul privat de afaceri).

  Având posibilitatea să ­be­neficieze de mobilităţi într-o gamă variată de domenii de studii academice, în cadrul programului Erasmus+, studenţilor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi li se oferă oportunitatea de a beneficia de experienţa vieţii în alte ţări europene, din perspectivă edu­caţională, lingvistică şi cultu­rală.

   Anual, în jur de 70-80 de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt beneficiari ai stagiilor de studii sau de practică.

   Mobilitatea studenţilor poate fi:

• de studii la o instituţie de învăţământ superior parte­neră a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Perioada de studii trebuie să facă parte din programul de studii al studentului din primul ciclu (studii de licenţă sau echivalent), al ciclului al doilea (studii de masterat sau echivalent) şi al ciclului al treilea, de doctorat.

• de plasament (stagiu de practică) - într-o întreprindere sau orice alt loc de muncă re­levant. Stagiile de practică în străinătate sunt sprijinite, de asemenea, pe durata celor trei cicluri de studii, dar şi ca proaspăt absolvent (maximum un an de la absolvire). Stagiile de practică pot include „stagii de asistenţă pentru viitoarele cadre didactice” („assistantships”).  Ori de câte ori este posibil, stagiile ar trebui să fie o parte integrantă a programului de studii al studenţilor.

Cine poate participa?

   De mobilităţile studenţeşti din cadrul Programului Erasmus+ pot beneficia studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi înscrişi la o formă de învăţământ superior (licenţă, masterat, doctorat), cu rezultate academice bune şi foarte bune în anul universitar anterior (integralist, cu media ­mi­nimă 7,50 în momentul începerii mobilităţii). Durata este de minimum 3 luni şi maximum cinci luni, în cazul mobilităţii de studii, şi de minimum două luni şi maximum cinci luni, în cazul stagiilor de practică/plasament. Pentru mai multe detalii (inclusiv criterii specifice), vezi informaţiile de la http://www.ugal.ro/files/erasmus/2017/2__Criterii_de_eligibilitate__selectie.pdf.

Documentele necesare

    Pentru participarea la selecţia Erasmus+, dosarul va cuprinde cererea-tip de înscriere, nota de avizare a mobilităţii, CV, o scrisoare de motivaţie în limba română, copie a documentului care atestă acordarea unei burse sociale (dacă este cazul) şi copie după certificatul care atestă statutul de persoană cu nevoi speciale (dacă este cazul). Mai multe detalii la http://www.ugal.ro/ files/erasmus/2017/4__Documente__informatii_inscriere.pdf.

Grant lunar

  Grantul lunar pentru  mobilităţi ERASMUS+ pentru studii/practică este stabilit în funcţie de ţara de destinaţie, după cum urmează:

• Studii - 500 euro/lună în: Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi 450 euro/lună în: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Polonia, Slovacia, Ungaria.

   Pentru studenţii cu posibilităţi materiale reduse (cazuri sociale dovedite cu acte) la granturile de mai sus se adaugă 200 euro/lună.

• Plasament - la granturile corespunzătoare pentru mobilitatea de studii se adaugă 200 de euro/lună. În acest caz, nu se mai aplică suplimentarea pentru studenţii cu posibilităţi financiare reduse.

   Etapa de preselecţie constă în testarea cunoştinţelor de limbă străină (engleză, franceză sau italiană). Testul are două componente: un exerciţiu de verificare a înţelegerii unui text scris şi redactarea unui răspuns la o întrebare (150-200 de cuvinte). În urma acestei preselecţii, studentul va fi declarat admis sau respins. La selecţie se vor prezenta studenţii care au fost declaraţi admişi la testul de limbă. Ordinea va fi descrescătoare, în funcţie de media ponderată dintre rezultatul academic pentru anul/semestrul universitar anterior (70%) şi nota obţinută la testul de limbă străină (30%). În această ordine, studenţii vor opta pentru mobilităţile pentru care au Note de avizare semnate de cadrele didactice titulare de acord. Pentru studii, vezi oferta actualizată la http://www.ugal.ro/relatii-internationale/programul-erasmus/selectia-studentilor-martie-2017/oferta-mobilitati-actualizate-studiu-2, iar pentru plasament, vezi oferta actualizată la http://www.ugal.ro/ relatii-internationale/programul-erasmus/ selectia-studentilor-martie-2017/oferta-mobili­tati-actualizate-plasament.

  Candidaţii vor fi declaraţi selectaţi în limita numărului de mobilităţi pentru studenţi din acordurile bilaterale ale Universităţii.

  Pentru orice alte informaţii utile, vizitaţi http://www. ugal.ro/relatii-internationale/ programul-erasmus, trimiteţi mesaj pe adresa erasmus@ugal.ro sau telefonaţi la Biroul Erasmus (0756 063 672).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker