27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:42 AM

Educatie

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi are peste 150 de acorduri Erasmus încheiate cu universităţi din 21 de ţări UE şi una NON-UE (Turcia) (P)

Educatie  |
30.03.2017, 00:00
1775

   Cel mai amplu şi accesibil program-cadru al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, cu un buget de 14,7 miliarde EUR, programul Erasmus+ (2014-2020), oferă oportunităţi de studiu, formare profesională, experienţă de lucru şi voluntariat pentru peste 4 milioane de europeni.

   Reunind şapte programe anterioare destinate educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului (Lifelong Learning Programme: Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig; Youth in Action; Erasmus Mundus; Tempus; Alfa; Edulink; Cooperation programme with industrialised countries), Erasmus+ se adresează atât tinerilor, cât şi persoanelor de toate vârstele, dar şi diferitelor tipuri de organizaţii (universităţi, furnizori de educaţie şi formare, centre de cercetare, mediul privat de afaceri).

  Având posibilitatea să ­be­neficieze de mobilităţi într-o gamă variată de domenii de studii academice, în cadrul programului Erasmus+, studenţilor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi li se oferă oportunitatea de a beneficia de experienţa vieţii în alte ţări europene, din perspectivă edu­caţională, lingvistică şi cultu­rală.

   Anual, în jur de 70-80 de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt beneficiari ai stagiilor de studii sau de practică.

   Mobilitatea studenţilor poate fi:

• de studii la o instituţie de învăţământ superior parte­neră a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Perioada de studii trebuie să facă parte din programul de studii al studentului din primul ciclu (studii de licenţă sau echivalent), al ciclului al doilea (studii de masterat sau echivalent) şi al ciclului al treilea, de doctorat.

• de plasament (stagiu de practică) - într-o întreprindere sau orice alt loc de muncă re­levant. Stagiile de practică în străinătate sunt sprijinite, de asemenea, pe durata celor trei cicluri de studii, dar şi ca proaspăt absolvent (maximum un an de la absolvire). Stagiile de practică pot include „stagii de asistenţă pentru viitoarele cadre didactice” („assistantships”).  Ori de câte ori este posibil, stagiile ar trebui să fie o parte integrantă a programului de studii al studenţilor.

Cine poate participa?

   De mobilităţile studenţeşti din cadrul Programului Erasmus+ pot beneficia studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi înscrişi la o formă de învăţământ superior (licenţă, masterat, doctorat), cu rezultate academice bune şi foarte bune în anul universitar anterior (integralist, cu media ­mi­nimă 7,50 în momentul începerii mobilităţii). Durata este de minimum 3 luni şi maximum cinci luni, în cazul mobilităţii de studii, şi de minimum două luni şi maximum cinci luni, în cazul stagiilor de practică/plasament. Pentru mai multe detalii (inclusiv criterii specifice), vezi informaţiile de la http://www.ugal.ro/files/erasmus/2017/2__Criterii_de_eligibilitate__selectie.pdf.

Documentele necesare

    Pentru participarea la selecţia Erasmus+, dosarul va cuprinde cererea-tip de înscriere, nota de avizare a mobilităţii, CV, o scrisoare de motivaţie în limba română, copie a documentului care atestă acordarea unei burse sociale (dacă este cazul) şi copie după certificatul care atestă statutul de persoană cu nevoi speciale (dacă este cazul). Mai multe detalii la http://www.ugal.ro/ files/erasmus/2017/4__Documente__informatii_inscriere.pdf.

Grant lunar

  Grantul lunar pentru  mobilităţi ERASMUS+ pentru studii/practică este stabilit în funcţie de ţara de destinaţie, după cum urmează:

• Studii - 500 euro/lună în: Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi 450 euro/lună în: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Polonia, Slovacia, Ungaria.

   Pentru studenţii cu posibilităţi materiale reduse (cazuri sociale dovedite cu acte) la granturile de mai sus se adaugă 200 euro/lună.

• Plasament - la granturile corespunzătoare pentru mobilitatea de studii se adaugă 200 de euro/lună. În acest caz, nu se mai aplică suplimentarea pentru studenţii cu posibilităţi financiare reduse.

   Etapa de preselecţie constă în testarea cunoştinţelor de limbă străină (engleză, franceză sau italiană). Testul are două componente: un exerciţiu de verificare a înţelegerii unui text scris şi redactarea unui răspuns la o întrebare (150-200 de cuvinte). În urma acestei preselecţii, studentul va fi declarat admis sau respins. La selecţie se vor prezenta studenţii care au fost declaraţi admişi la testul de limbă. Ordinea va fi descrescătoare, în funcţie de media ponderată dintre rezultatul academic pentru anul/semestrul universitar anterior (70%) şi nota obţinută la testul de limbă străină (30%). În această ordine, studenţii vor opta pentru mobilităţile pentru care au Note de avizare semnate de cadrele didactice titulare de acord. Pentru studii, vezi oferta actualizată la http://www.ugal.ro/relatii-internationale/programul-erasmus/selectia-studentilor-martie-2017/oferta-mobilitati-actualizate-studiu-2, iar pentru plasament, vezi oferta actualizată la http://www.ugal.ro/ relatii-internationale/programul-erasmus/ selectia-studentilor-martie-2017/oferta-mobili­tati-actualizate-plasament.

  Candidaţii vor fi declaraţi selectaţi în limita numărului de mobilităţi pentru studenţi din acordurile bilaterale ale Universităţii.

  Pentru orice alte informaţii utile, vizitaţi http://www. ugal.ro/relatii-internationale/ programul-erasmus, trimiteţi mesaj pe adresa erasmus@ugal.ro sau telefonaţi la Biroul Erasmus (0756 063 672).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker