27 de ani
de presa libera
Sambata, August 19, 2017 23:18 PM

Educatie

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi are peste 150 de acorduri Erasmus încheiate cu universităţi din 21 de ţări UE şi una NON-UE (Turcia) (P)

Educatie  |
30.03.2017, 00:00
1848

   Cel mai amplu şi accesibil program-cadru al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, cu un buget de 14,7 miliarde EUR, programul Erasmus+ (2014-2020), oferă oportunităţi de studiu, formare profesională, experienţă de lucru şi voluntariat pentru peste 4 milioane de europeni.

   Reunind şapte programe anterioare destinate educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului (Lifelong Learning Programme: Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig; Youth in Action; Erasmus Mundus; Tempus; Alfa; Edulink; Cooperation programme with industrialised countries), Erasmus+ se adresează atât tinerilor, cât şi persoanelor de toate vârstele, dar şi diferitelor tipuri de organizaţii (universităţi, furnizori de educaţie şi formare, centre de cercetare, mediul privat de afaceri).

  Având posibilitatea să ­be­neficieze de mobilităţi într-o gamă variată de domenii de studii academice, în cadrul programului Erasmus+, studenţilor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi li se oferă oportunitatea de a beneficia de experienţa vieţii în alte ţări europene, din perspectivă edu­caţională, lingvistică şi cultu­rală.

   Anual, în jur de 70-80 de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt beneficiari ai stagiilor de studii sau de practică.

   Mobilitatea studenţilor poate fi:

• de studii la o instituţie de învăţământ superior parte­neră a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Perioada de studii trebuie să facă parte din programul de studii al studentului din primul ciclu (studii de licenţă sau echivalent), al ciclului al doilea (studii de masterat sau echivalent) şi al ciclului al treilea, de doctorat.

• de plasament (stagiu de practică) - într-o întreprindere sau orice alt loc de muncă re­levant. Stagiile de practică în străinătate sunt sprijinite, de asemenea, pe durata celor trei cicluri de studii, dar şi ca proaspăt absolvent (maximum un an de la absolvire). Stagiile de practică pot include „stagii de asistenţă pentru viitoarele cadre didactice” („assistantships”).  Ori de câte ori este posibil, stagiile ar trebui să fie o parte integrantă a programului de studii al studenţilor.

Cine poate participa?

   De mobilităţile studenţeşti din cadrul Programului Erasmus+ pot beneficia studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi înscrişi la o formă de învăţământ superior (licenţă, masterat, doctorat), cu rezultate academice bune şi foarte bune în anul universitar anterior (integralist, cu media ­mi­nimă 7,50 în momentul începerii mobilităţii). Durata este de minimum 3 luni şi maximum cinci luni, în cazul mobilităţii de studii, şi de minimum două luni şi maximum cinci luni, în cazul stagiilor de practică/plasament. Pentru mai multe detalii (inclusiv criterii specifice), vezi informaţiile de la http://www.ugal.ro/files/erasmus/2017/2__Criterii_de_eligibilitate__selectie.pdf.

Documentele necesare

    Pentru participarea la selecţia Erasmus+, dosarul va cuprinde cererea-tip de înscriere, nota de avizare a mobilităţii, CV, o scrisoare de motivaţie în limba română, copie a documentului care atestă acordarea unei burse sociale (dacă este cazul) şi copie după certificatul care atestă statutul de persoană cu nevoi speciale (dacă este cazul). Mai multe detalii la http://www.ugal.ro/ files/erasmus/2017/4__Documente__informatii_inscriere.pdf.

Grant lunar

  Grantul lunar pentru  mobilităţi ERASMUS+ pentru studii/practică este stabilit în funcţie de ţara de destinaţie, după cum urmează:

• Studii - 500 euro/lună în: Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi 450 euro/lună în: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Polonia, Slovacia, Ungaria.

   Pentru studenţii cu posibilităţi materiale reduse (cazuri sociale dovedite cu acte) la granturile de mai sus se adaugă 200 euro/lună.

• Plasament - la granturile corespunzătoare pentru mobilitatea de studii se adaugă 200 de euro/lună. În acest caz, nu se mai aplică suplimentarea pentru studenţii cu posibilităţi financiare reduse.

   Etapa de preselecţie constă în testarea cunoştinţelor de limbă străină (engleză, franceză sau italiană). Testul are două componente: un exerciţiu de verificare a înţelegerii unui text scris şi redactarea unui răspuns la o întrebare (150-200 de cuvinte). În urma acestei preselecţii, studentul va fi declarat admis sau respins. La selecţie se vor prezenta studenţii care au fost declaraţi admişi la testul de limbă. Ordinea va fi descrescătoare, în funcţie de media ponderată dintre rezultatul academic pentru anul/semestrul universitar anterior (70%) şi nota obţinută la testul de limbă străină (30%). În această ordine, studenţii vor opta pentru mobilităţile pentru care au Note de avizare semnate de cadrele didactice titulare de acord. Pentru studii, vezi oferta actualizată la http://www.ugal.ro/relatii-internationale/programul-erasmus/selectia-studentilor-martie-2017/oferta-mobilitati-actualizate-studiu-2, iar pentru plasament, vezi oferta actualizată la http://www.ugal.ro/ relatii-internationale/programul-erasmus/ selectia-studentilor-martie-2017/oferta-mobili­tati-actualizate-plasament.

  Candidaţii vor fi declaraţi selectaţi în limita numărului de mobilităţi pentru studenţi din acordurile bilaterale ale Universităţii.

  Pentru orice alte informaţii utile, vizitaţi http://www. ugal.ro/relatii-internationale/ programul-erasmus, trimiteţi mesaj pe adresa erasmus@ugal.ro sau telefonaţi la Biroul Erasmus (0756 063 672).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Campionatul Angliei - Arsenal Londra, învinsă în deplasare
Sambata, August 19, 2017 23:07 PM

Echipa Arsenal Londra a fost învinsă la limită în deplasare, cu scorul de 1-0, de formația Stoke City, într-o partidă din cadrul etapei a 2-a a campionatului de fotbal al Angliei, disputată sâmbătă seara.

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are
Sambata, August 19, 2017 22:28 PM

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".

Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă
Sambata, August 19, 2017 22:19 PM

Cea de-a 72-a ediție a Turului ciclist al Spaniei a debutat sâmbătă, la Nimes (Franța), cu un contra-cronometru pe echipe, pe distanța de 13,7 km, la finalul căruia australianul Rohan Dennis a preluat tricoul roșu rezervat liderului clasamentului general.

Torje și Grozav au marcat în campionatul Turciei
Sambata, August 19, 2017 21:36 PM

Jucătorii români Gabriel Torje și Gheorghe Grozav au marcat câte un gol pentru echipa lor, Karabukspor, în partida câștigată pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Istanbul Basaksehir, sâmbătă, în cadrul etapei a doua a campionatului de fotbal al Turciei.

Proetnica: Zeci de copii și-au pus la încercare imaginația în cadrul unor ateliere creative diverse
Sambata, August 19, 2017 21:20 PM

Zeci de copii s-au perindat, timp de două zile, în cetatea Sighișoarei, în cadrul unor ateliere creative unde, indiferent de etnie, s-au aflat împreună cu reprezentanții Asociației Lumea Bună, aflați pentru prima oară la "Proetnica", festival aflat acum la cea de-a XV-a ediție.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Aug, 22:24 Incredibil
Ionescu o a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Nu cred!!E o farsă!!!????
19 Aug, 22:04 Despre revocari
Profesor,fost director a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Orice nas isi are nașul
19 Aug, 20:05 Genunche
Vica a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ministrul, in loc sa se intereseze de manuale si inceperea in bune conditii a noului an scolar s-a gandit la o noua prostie- revocarea celor 13 inspectori generali. Domnule prim mimistru , acesta este motivul sa-l destituiti pe Liviu Pop, daca se poate, tot prin fax. Liderii de sindicat ce fac? Sau le este frica de ,,sef``? Noi l-am facut ministru, cu cotizatia de la sindicat!
Google PageRank Checker