Unionistul George Simion își lansează la Buzău candidatura la alegerile europarlamentare, printr-o conferință de presă care va avea loc astăzi, la care și-au anunțat participarea primarul Constantin Toma, generalul de brigadă în rezervă Stan Petrescu, profesorul de istorie Elena Năstăsoiu de la Colegiul Național “B.P. Hasdeu”, preotul Mihail Milea, prozatorul și epigramistul Mihai Sălcuțan, pe lângă alți oameni de cultură, istorici, tineri basarabeni și unioniști din județul Buzău.

„Din orașul în care Alexandru Marghiloman a semnat în 1918 documentul Unirii Basarabiei cu România și primul oraș din țară care în An Centenar a votat o Declarație de Reunire, vin să anunț următorul pas pe care îl face mișcarea unionistă. Lansăm în Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare, un nou nivel de dezvoltare în care națiunea română să-și afle locul de drept. Ne dorim un stat mai mare, mai puternic din punct de vedere economic, un raport mai solid cu partenerii externi, ne dorim o Românie Mare în Europa”, declară George Simion.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași. În 2011 a fondat Platforma Unio­nistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute de manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale. În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1.300 de kilometri, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.

Acțiunea de astăzi se desfășoară în cadrul Caravanei ,,România Mare în Europa” ajunge în județul Buzău. Candidatul independent al mișcării unioniste la alegerile europarlamentare George Simion, însoțit de voluntarii caravanei și un microbuz tricolor, vor fi prezenți în orașele Buzău și Râmnicu Sărat pentru a colecta semnături în vederea înscrierii în cursa electorală din luna mai. Calendarul Caravanei “România Mare în Europa” în județul Buzău este următorul: joi, 14 februarie, ora 18,00, Piața Daciei din Buzău, și vineri, 15 februarie, ora 18,00, Pietonala Centru din Râmnicu Sărat.

Caravana ,,România Mare” în Europa va fi prezentă în localitățile țării pentru a informa cetățenii despre programul candidaturii mișcării unioniste la alegerile europarlamentare și pentru a colecta cele 100.000 de semnături pentru susținerea lui George Simion. ,,Vom străbate toate localitățile țării pentru a colecta numărul necesar de semnături. Numai împreună putem duce mesajul Unirii în Parlamentul European. Cele 100.000 de semnături reprezintă primul pas pentru o Românie Mare în Europa, iar acest pas nu poate fi realizat decât cu sprijinul buzoienilor. Contăm pe fiecare român din Buzău, din Râmnicu Sărat, dar și din toate localitățile județului”, a declarat George Simion.

Sub sloganul „România Mare în Europa”, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare George Simion va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.

DISTRIBUIȚI
loading...