27 de ani
de presa libera
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:12 AM

Sanatate

Un tânăr medic specialist în ortopedie a lăsat Irlanda pentru Buzău

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
26.04.2017, 00:00
8728
  • Patru medici noi angajați la Spitalul Județean de săptămână viitoare

   Săptămâna viitoare, la Spitalul Județean de Urgență Buzău își încep activitatea patru noi angajați în cadrul personalului medical de specialitate. Este vorba despre primii patru medici dintre cei opt care s-au înscris la concursul pentru cele 21 de posturi destinate personalului de specialitate. Chiar dacă, spre deosebire de scoaterea la concurs a posturilor pentru asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare și brancardieri, care a  strâns nu mai puțin de 560 de candidați, oferta pentru posturile  corespunzătoare specialiștilor nu a fost acoperită nici pe jumătate, totuși cooptarea la mai multe secții a noilor angajați reprezintă un pas semnificativ în diminuarea deficitului de personal de specialitate înregistrat la cea mai mare unitate spitalicească din județ.

   Astfel, pentru patru dintre cei opt candidați, concursul s-a încheiat săptămâna trecută, respectiv în zilele de 20 și 21 aprilie, toți promovând examenul în fața comisiei de specialiști. Este vorba despre dr. Elena Ancuța Bogdan, din Buzău, medic primar Pediatrie, care a promovat concursul cu 249,09 de puncte, dr. Dan Gabriel Mihai, din București, medic specialist Ortopedie și traumatologie, care a promovat examenul cu 212,37 puncte și va lucra în curând  la Spitalul Județean după ce a activat în Irlanda. Dr. Sergiu Danielescu, medic primar Ortopedie și traumatologie, a trecut cu bine de concurs cu 267,16 puncte, provine din Republica Moldova și a activat în jur de zece ani la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar  dr. Marius Valentin Niță, medic specialist Urologie, a promovat examenul cu 232,44 puncte și a lucrat până acum în Târgoviște.

   Cei patru medici își vor începe activitatea la Spitalul Județean de săptămâna viitoare, aceștia având la dispoziție 15 zile de la momentul validării concursului pentru a se prezenta la noul post. În funcție de timpul și disponibilitatea profesorilor universitari membri ai comisiei de concurs, în curând vor fi stabilite data și ora pentru  examenul pe care îl vor susține și ceilalți patru candidați, dintre care unul pentru  Chirurgie Generală și trei pentru Obstetrică – Ginecologie. Candidații interesați să se angajeze pe posturile vacante pentru medici  la Spitalul Județean sunt din Buzău, Râmnicu Sărat, Galați, Târgoviște, Constanța și București.

   În total,  la Spitalul Județean au fost scoase la concurs  două posturi pentru medic urgentist la UPU – SMURD, două pentru specialitatea Gastroenterologie la Secția Medicină Internă – Compartimentul Gastroenterologie, câte un post pentru medic Medicină Internă – Compartiment Gastroenterologie, Pediatrie, ORL, Oncologie medicală, pe cabinet și secție,  Urologie, Recuperare, medicină fizică și balneologie, Laborator Radiologie și imagistică medicală, Cabinet Boli Infecțioase și Chirurgie generală. De asemenea, sunt disponibile câte un post de medic specialist la Compartimentul  Nefrologie, Ortopedie și traumatologie (medic primar și medic specialist), Boli infecțioase, Neonatologie, Obstetrică – Ginecologie (OG) 1. Un post de medic specialist Chirurgie generală este scos la concurs pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov - Cabinet Chirurgie generală.

   Pentru nouă specialități, respectiv  UPU-SMURD, Medicină Internă, Recuperare, medicină fizică și balneologie, ORL, Oncologie, Laborator Radiologie și imagistică medicală, Boli Infecțioase, Nefrologie, Neonatologie nu s-a înscris niciun candidat. Deși pentru secțiile UPU – SMURD și Neonatologie nu s-a înscris niciun  candidat, există totuși posibilitatea ca, în curând, deficitul de personal de specialitate al acestora să fie redus prin atragerea a noi angajați. Este vorba despre un medic urgentist, care acum lucrează la Focșani, și un medic neonatolog, care activează la Spitalul Universitar din București.  În ceea ce privește concursul anunțat recent de Spitalul Județean pentru cele două posturi vacante destinate farmaciștilor, s-au înscris șase candidați, dintre care unul concurează pentru postul de farmacist primar farmacie clinică  și cinci pentru cel de farmacist la Serviciul Județean de Medicină Legală.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul seriei 'Millenium', a murit la 56 de ani
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:45 AM

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul trilogiei 'Millenium', ecranizare a operei scriitorului Stieg Larsson, a murit marți la 56 de ani, a informat familia citată de EFE.

Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:40 AM

Absolvenții de liceu vor susține miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Social-democrații se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:33 AM

Social-democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului cabinet.

Curtea Supremă din Venezuela a fost atacată de un elicopter
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:25 AM

Un elicopter a atacat sediul Curții Supreme din Venezuela, a anunțat marți președintele Nicolas Maduro la televiziunea de stat, preluată de agențiile internaționale de presă. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat.

COSTUMUL POPULAR ROMÂNESC ÎN IMAGINI
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:15 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 00:00
violeta albu a comentat pentru articolul Medicii legişti: moartea cardiologului Adrian Negoiţă, produsă de o hemoragie intercraniană:
dumnezeu sa-l odihneasca
27 Jun, 19:15 Minciuni
Pixu a comentat pentru articolul Ce realizări a bifat primarul Toma după primul an de mandat:
Vă referiți la parcarea aia unde te întâmpină un copac în mijlocul drumului? Partid de rahat, realizari de rahat. Mințiți proștii cu dragaici și alte petreceri pentru prosti, in timp ce oamenii normali din orașul ăsta scrasnesc din dinti.
27 Jun, 14:47 Medii de 10
Albinuța a comentat pentru articolul A plouat cu medii de 10 la Evaluarea Națională de la Buzău:
În ultima perioadă în România plouă cu promisiuni psd-iste și cu medii de 10. Cum nu au acoperire în realitatea economică promisiunile psd-iste, tot așa nu au acoperire aceste medii de 10!
Google PageRank Checker