Un buzoian de 46 de ani, din Gomoești, a fost trimis în arest pentru 30 de zile după ce a ignorat flagrant legea și a continuat să se urce la volanul mașinii deși avea permisul suspendat.

Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce anul trecut în luna august după o depășire neregulamentară. Pe 31 august i-a expirat dovada de circulație însă el a continuat să șofeze, fiind prins a doua zi, pe 1 septembrie, circulând cu permisul suspendat. S-a ales atunci cu dosar penal pentru conducere fără permis de conducere dar asta nu l-a potolit.Și pe 10 octombrie a fost depistat de polițiști conducând mașina. Pe 1 ianuarie 2018 a fost prins iar la volan, la fel și pe 7 februarie, iar de această dată a fost trimis direct în arest. El a încercat să-i înduplece pe polițiști, spunându-le că merge la Poliția Pogoanele. Șmecheria nu a ținut, însă.

Bărbatul inconștient fusese deja trimis în judecată pentru conducere fără permis pe 15 decembrie 2017 și are primul termen de judecată pe 19 februarie. Acum s-a mai ales cu un dosar penal.

„Ieri, polițiști din cadrul Poliției Orașului Pogoanele, în urma exploatării unor date de interes operativ, au depistat un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Gomoeşti, la volanul unui autoturism pe drumul naţional 2C, pe raza localităţii Bălaia.

În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule de la începutul lunii septembrie 2017 şi totodată nu se afla la prima abatere în această privinţă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană având suspendată sau anulată exercitarea acestui drept”.

Față de acesta, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar Judecătoria Pogoanele a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

DISTRIBUIȚI
loading...