Numeroasele cazuri de înșelăciune mediatizate nu i-a făcut pe unii concetățeni să se gândească de două ori atunci când sunt abordați pe stradă de necunoscuți care le propun diverse afaceri. Un râmnicean a pățit-o în primăvară. Omul tocmai ieșise din sediul unei unități bancare când a fost oprit pe stradă de un individ care, sub pretextul că trebuie să fie supus urgent unei intervenții chirurgicale, i-a cerut un ajutor în bani. Bărbatul s-a învoit să-l ajute, însă în schimbul a 1.000 lei oferiți pentru mai multe bijuterii din aur, așa cum i s-a spus, a primit tinichele. Când și-a dat seama, a cerut ajutorul polițiștilor. Escrocul a fost prins după aproape patru luni de cercetări, iar păgubitul și-a recuperat banii.

,,În continuarea acti­vităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale de la Poliția Municipiului Râmnicu Sărat cu privire la comiterea unei înșelăciuni, în ziua 5 august, a fost identificat principalul bănuit, un bărbat de 39 de ani din Argeș.

Din cercetările efectuate, a reieșit că în ziua de 10 aprilie a.c., bănuitul ar fi abordat un râmnicean de 50 de ani și, sub pretextul că are nevoie urgentă de bani, l-a înșelat substituindu-i suma de 1.000 de lei cu mai multe obiecte din aliaj, despre care argeșeanul a susținut că ar fi din aur.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de către polițiști, și a fost predat părții vătămate.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infrac­ționale”, precizează repre­zentanții IPJ Buzău.

 

DISTRIBUIȚI
loading...