27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:58 AM
opinia-balcescu

Monden

Un nou trofeu pentru buzoianca Dora Găitanovici

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
05.09.2017, 00:00
303
  • A fost declarată cea mai bună voce a festivalului “Radu Şerban” din Caracal

   Prima ediţie la care s-a cântat cu orchestră şi prilej perfect pentru Dora Găitanovici să-şi înmulţească numărul de trofee din vitrine! Duminică seară s-a încheiat cea de-a XVII-a ediţie a festivalului „Radu Şerban” de la Caracal, o ediţie care a venit cu două noutăţi. Începând de anul acesta, concurenţii au cântat cu orchestra condusă de compozitorul Viorel Gavrilă, iar a doua noutate constă în faptul că interpretarea unei piese din repertoruiul lui Radu Şerban a fost obligatorie.

   Ediţia de anul acesta desfăşurată în perioada 1-3 septembrie, a adus zece concurenţi, toţi interpretând şi o melodie de la marele compozitor căruia îi este dedicat festivalul. Trofeul a fost adus acasă, la Buzău de talentata Dora Găitanovici, care a interpretat piesa „Parfumul străzilor”.

Al doilea trofeu în această vară

   Aceasta este cea de a doua reuşită în mai puţin de două luni, Dora cucerind şi marele premiu din cadrul Festivalului „Trofeul Tinereţii” de la Amara ajuns, anul acesta, la cea de-a 5a ediţie.

   La categoria ei de vârstă, la Amara buzoianca a intrat a doua în concurs şi a uluit pe toată lumea cu forţa din glasul său, cu interpretarea unor piese foarte grele. „Până când nu te iubeam” de Anton Pann şi „Doar eu”, o compoziţie proprie, au fost alegerile artistei, care la numai 17 ani a demonstat încă o data, dacă mai era cazul, că muzica este modul ei de viaţă, este pasiunea ei şi drumul său către succes.

   Cu ocazia acestor două reuşite, Dora a vorbit despre o nemulţumire legată de întreruperea unuia dintre evenimentele la care buzoianca a câştigat, ediţii la rând, cele mai importante premii, Festivalul Mamaia.

   „Mă bucur mult că am avut ocazia să fac parte dintre artiştii care, în aceste seri, la festivalurile cu renume, au încercat, prin cântecele lor, să vă aducă aminte de un mare eveniment cultural care, din păcate, a fost întrerupt - Festivalul Mamaia. Sper din tot sufletul ca acest demers să aibă un ecou răsunător!”, a declarat Dora Găitanovici.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker