27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:32 PM

Monden

Un nou trofeu pentru buzoianca Dora Găitanovici

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
05.09.2017, 00:00
390
  • A fost declarată cea mai bună voce a festivalului “Radu Şerban” din Caracal

   Prima ediţie la care s-a cântat cu orchestră şi prilej perfect pentru Dora Găitanovici să-şi înmulţească numărul de trofee din vitrine! Duminică seară s-a încheiat cea de-a XVII-a ediţie a festivalului „Radu Şerban” de la Caracal, o ediţie care a venit cu două noutăţi. Începând de anul acesta, concurenţii au cântat cu orchestra condusă de compozitorul Viorel Gavrilă, iar a doua noutate constă în faptul că interpretarea unei piese din repertoruiul lui Radu Şerban a fost obligatorie.

   Ediţia de anul acesta desfăşurată în perioada 1-3 septembrie, a adus zece concurenţi, toţi interpretând şi o melodie de la marele compozitor căruia îi este dedicat festivalul. Trofeul a fost adus acasă, la Buzău de talentata Dora Găitanovici, care a interpretat piesa „Parfumul străzilor”.

Al doilea trofeu în această vară

   Aceasta este cea de a doua reuşită în mai puţin de două luni, Dora cucerind şi marele premiu din cadrul Festivalului „Trofeul Tinereţii” de la Amara ajuns, anul acesta, la cea de-a 5a ediţie.

   La categoria ei de vârstă, la Amara buzoianca a intrat a doua în concurs şi a uluit pe toată lumea cu forţa din glasul său, cu interpretarea unor piese foarte grele. „Până când nu te iubeam” de Anton Pann şi „Doar eu”, o compoziţie proprie, au fost alegerile artistei, care la numai 17 ani a demonstat încă o data, dacă mai era cazul, că muzica este modul ei de viaţă, este pasiunea ei şi drumul său către succes.

   Cu ocazia acestor două reuşite, Dora a vorbit despre o nemulţumire legată de întreruperea unuia dintre evenimentele la care buzoianca a câştigat, ediţii la rând, cele mai importante premii, Festivalul Mamaia.

   „Mă bucur mult că am avut ocazia să fac parte dintre artiştii care, în aceste seri, la festivalurile cu renume, au încercat, prin cântecele lor, să vă aducă aminte de un mare eveniment cultural care, din păcate, a fost întrerupt - Festivalul Mamaia. Sper din tot sufletul ca acest demers să aibă un ecou răsunător!”, a declarat Dora Găitanovici.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker