27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:12 PM

Sanatate

Un milion de pacienți, beneficiari ai programelor naționale de sănătate în 2017

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
03.04.2017, 00:00
305

   De la 1 aprilie au intrat în vigoare programele naționale de sănătate și normele tehnice de aplicare ale acestora pentru anii 2017 și 2018, având o serie de noutăți față de actul normativ care a funcționat până acum.

   Astfel, în cursul acestui an, vor beneficia de programele naționale de sănătate în total un milion de pacienți, iar pentru susținerea financiară a extinderii programelor bugetul Casei Naționale de Asigurări de Să­nătate (CNAS) pe 2017 este de peste 4,9 miliarde de lei și este prevăzută o creștere cu 24,14 la sută a sumelor alocate medicamentelor specifice.

   Printre nouăți se numără acordarea trimestrială, în cadrul Programului național pentru diabet zaharat, a până la 400 de teste de automonitorizare pentru fiecare copil cu diabet zaharat insulinodependent cuprins în program, iar recomandarea pentru efectuarea analizei hemoglobinei glicozilate (HbA1c) va putea fi emisă și de către medicii de familie, nu numai de către diabetologi.

   În Programul pentru boli cardiovasculare se extinde tratarea malformațiilor cardiace congenitale prin proceduri de cardiologie intervențională la pacienții adulți. Bolnavii cuprinși în programul național de tratament al surdității prin proteze auditive implantabile vor beneficia de implanturi cohlea­re, de tip unilateral, bilateral, simultan sau secvențial, așa cum vor stabili medicii specialiști în funcție de specificul afecțiunii.

   În cadrul Programului de tratament pentru boli rare mai sunt incluse încă trei afecțiuni, respectiv fibroza pulmonară idiopatică, distrofia musculară Duchenne și angioedemul ereditar. De asemenea, Programul de tratament al hemofiliei și talasemiei a fost adaptat noului protocol terapetic elaborat de comisia de specialitate a Ministerului Sănătății și a fost extins pentru hemofilia dobândită.

   Totodată, în scopul creșterii accesibilității la tratament a bolnavilor beneficiari, în lista unităților sanitare care derulează cele 14 programe gestionate de CNAS se introduc 59 de unități noi, care au îndeplinit criteriile de evaluare corespunzătoare. Acestea vor derula în principal activități din programele de tratament pentru boli cardiovasculare, ortopedie, diabet și boli rare.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker