27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:48 AM

Sanatate

Un milion de pacienți, beneficiari ai programelor naționale de sănătate în 2017

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
03.04.2017, 00:00
229

   De la 1 aprilie au intrat în vigoare programele naționale de sănătate și normele tehnice de aplicare ale acestora pentru anii 2017 și 2018, având o serie de noutăți față de actul normativ care a funcționat până acum.

   Astfel, în cursul acestui an, vor beneficia de programele naționale de sănătate în total un milion de pacienți, iar pentru susținerea financiară a extinderii programelor bugetul Casei Naționale de Asigurări de Să­nătate (CNAS) pe 2017 este de peste 4,9 miliarde de lei și este prevăzută o creștere cu 24,14 la sută a sumelor alocate medicamentelor specifice.

   Printre nouăți se numără acordarea trimestrială, în cadrul Programului național pentru diabet zaharat, a până la 400 de teste de automonitorizare pentru fiecare copil cu diabet zaharat insulinodependent cuprins în program, iar recomandarea pentru efectuarea analizei hemoglobinei glicozilate (HbA1c) va putea fi emisă și de către medicii de familie, nu numai de către diabetologi.

   În Programul pentru boli cardiovasculare se extinde tratarea malformațiilor cardiace congenitale prin proceduri de cardiologie intervențională la pacienții adulți. Bolnavii cuprinși în programul național de tratament al surdității prin proteze auditive implantabile vor beneficia de implanturi cohlea­re, de tip unilateral, bilateral, simultan sau secvențial, așa cum vor stabili medicii specialiști în funcție de specificul afecțiunii.

   În cadrul Programului de tratament pentru boli rare mai sunt incluse încă trei afecțiuni, respectiv fibroza pulmonară idiopatică, distrofia musculară Duchenne și angioedemul ereditar. De asemenea, Programul de tratament al hemofiliei și talasemiei a fost adaptat noului protocol terapetic elaborat de comisia de specialitate a Ministerului Sănătății și a fost extins pentru hemofilia dobândită.

   Totodată, în scopul creșterii accesibilității la tratament a bolnavilor beneficiari, în lista unităților sanitare care derulează cele 14 programe gestionate de CNAS se introduc 59 de unități noi, care au îndeplinit criteriile de evaluare corespunzătoare. Acestea vor derula în principal activități din programele de tratament pentru boli cardiovasculare, ortopedie, diabet și boli rare.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker