După cele două reușite medicale de excepție care s-au înregistrat recent la Spitalul Județean Buzău, iată că și la Spitalul din Râmnicu Sărat a avut loc o premieră. Un medic chirurg de origine palestiniană, Adnan Al Aloul, care-și desfășoară activitatea de aproximativ două săptămâni la Spitalul din Râmnicu Sărat, a reușit și prima premieră la această unitate medicală. El a  realizat o intervenție de tip laparoscopic pentru un ulcer gastric perforat la un pacient de 33 de ani, operația fiind încununată de succes, pacientul recuperându-se destul de repede după intervenția chirurgicală.

Medicul palestinian nu se află la prima intervenție de acest fel, el având o bogată experiență profesională. A fost director medical la „American Medical Center”, a lucrat șapte  ani în Israel, fiind absolvent al Universității de Medicină din București.

Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, speră astfel într-o întărire a liniei de intervenție chirurgicală laparoscopică la nivelul acestei unități medicale buzoiene. În prezent medicul Al Aloul lucrează și la unitatea medicală din sectorul 5 din Capitală, Sikamedical.