Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu am fost bulversat peste măsură de ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seară la Bucureşti. Nici acum, când scriu aceste rânduri, la peste o jumătate de zi după eveniment, nu am izbutit să scap de gustul amar. Sâmbătă seara am crezut că nu pot aprecia evenimentul la justa sa ­va­loare din pricina adrenalinei pe care Simona Halep o administrase unui întreg popor în urmă cu câteva ore.

Efectul andrenalinei a trecut, gustul amar a rămas. Şi l-am căpătat, în primul rând, văzând zecile de mii de amărâţi aduşi din toate colţurile ţării pentru a ­ma­nifesta în favoarea unei cauze care nu le aparţine. Deopotrivă amărâţii înalţi şi verzi ca bradul prezentaţi de televiziunile ,,pro”, ori amărâţii abrutizaţi de băutură care înjurau în gând că au ratat o seară la crâşma din sat şi bătaia aferentă aplicată soţiei tradiţionale, prezentaţi de televiziunile ,,anti”.

Ori pe premier zbierându-şi discursul, terifiat de gândul că ar mai putea oferi naţiei o ,,dăncilă”, sau pe Votcuţa confundând supravegherea aprobată de judecător cu videochatul. Sau chiar pe tăticul lor, al tuturor pesediştilor, necăjit că nu i-a mai reuşit figura de la Congresul Extraordinar, când s-a reales prin aplauzele sălii; sau chiar turbat pentru că speranţa sa, ca poporul din Piaţa Victoriei să-l proclame, prin urale şi aplauze, preşedintele României, s-a năruit odată cu coloanele de manifestanţi care părăseau mitingul înainte ca el să termine de vorbit.

Şi, nu în ultimul rând, că am avut ocazia să auzim cu toţii care sunt duşmanii coaliţiei de la guvernare: Iohannis, Orban, Cioloş, tehnocraţii, procurorii, judecătorii care îndrăznesc să confirme soluţiile procurorilor, presa care nu este de acord cu ,,reducerea democraţiei” – fie numele premierului pomenit în veacuri, că bine a spus-o! -, şi, în general, toţi cei care nu fură şi nu aplaudă hoţia instituţionalizată.

Dar, mai ales, pentru faptul că Liviu Dragnea nu se va lăsa până nu îi va executa pe toţi, cât timp va fi liber să o facă.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

 1. PIxelu albastru, sunt destul de multe falsuri in comentariul tau.
  Coloanele de manifestanti ce paraseau mitingul inainte de finalizare erau oameni din afara Bucurestiului care nu si-au dorit sa vina acolo, dar au ajuns acolo amenintati ca isi vor pierde ajutoare sociale, locuri de munca la stat. Au venit, au facut prezenta fizica si doar fizica si au plecat cand au considerat ca s-a terminat contractul. Voiau doar sa ajunga acasa si sa plece dintr-un loc in care nu se regaseau.
  Si Hitler a ajuns la putere tot prin vot democratic + incalcarea statului de drept prin moduri semi-legale, exact ce se intampla acum cu PSD+ALDE, pe care ii sustineti din pacate.
  Mi-e greu sa cred ca poate cineva vota PSD-ul din lipsa de alternativa. Mintiti, trebuie sa fie altceva. As putea arunca o sageata si sa cred ca sunteti angajat la stat, sau pensionar la termen sau in cazuri speciale.

  • Administrez o firmă minusculă (microintreprindere) cu 4 salariați înregistrați în REVISAL, adică sunt patron. Specificul firmei este producția. Nu am contracte cu bănuțul public, firma supraviețuiește din piața reală. În rest, multă sănătate.

 2. Un miting necesar. De aducere aminte. Democrația este cu majoritate, adică cu ăia mai mulți, chiar dacă sunt amărâți, înalți, verzi, abrutizați, știrbi, cu nasul mare … Cine vrea ca minoritatea să conducă, adică ăia mai puțini, vrea dictatură. Nu este nicio rușine. Gusturile nu se discută, dar măcar să fie onești și să propovăduiască „dictatura oamenilor înțelepți”, ideologia care a stat la baza nazismului. Și ați văzut ce binefaceri a adus nazismul pe pământ!
  Coloanele de manifestanți ce părăseau mitingul înainte de finalizarea discursurilor erau bucureșteni care s-au alăturat mitingului nefiind simpatizanți PSD dar sătui de tot felul de abuzuri de care au avut parte sau aflate.
  Sunt un votant PSD cu toate că nu simpatizez deloc pesedeul, dar votez PSD din lipsă de alternativă. La parlamentarele din 2016 am votat ALDE, pe considerentul că dacă ALDE nu trece pragul electoral de 5% degeaba stric votul pe PSD.
  Un caz special este și pesedistul Toma. Pe Toma îl votam chiar dacă candida pe lista udemereului!
  Discursul lui Dragnea a fost bunișor. Evident, că nu el l-a compus, dar a evidențiat un Dragnea hotărât, nu o moluscă cum se prezenta până acum!

Comments are closed.