27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:18 PM

Actualitate

Un grup de belgieni promovează, în Buzău, pe bicicletă, necesitatea serviciilor de îngrijiri la domiciliu

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
12.09.2017, 00:00
73

   În perioada 13-21 septembrie 2017, 12 ciclişti belgieni vor străbate peste 1.000 km pentru a promova necesitatea serviciilor de îngrijiri la domiciliu în România şi pentru a colecta fonduri necesare furnizării acestor servicii în comunităţi rurale din ţara noastră.

   Fundaţia Crucea Alb Galbenă Buzău este una dintre cele mai importante organizaţii înfiinţate de Belgia în România, având 14 ani de când furnizeză îngrijiri medico-sociale la domiciliu, deservind, în prezent, 29 de comune din cele 82 ale judeţului Buzău şi precum şi municipiul Buzău. De aceea, cicliştii au ales să îşi înceapă traseul din Buzău în data de 13 septembrie. Cicliştii îşi vor încheia drumul pe data de 21 septembrie în Bucureşti unde are loc conferinţa de final a proiectului, conferinţă găzduită de Parlamentul României. În cadrul Conferinţei vor fi discutate lecţiile învăţate pe parcursul proiectului, vor fi decantate măsurile organizatorice, juridice şi financiare ce pot fi luate la fiecare nivel - local, judeţean, naţional - pentru a facilita creşterea accesului bătrânilor la servicii de îngrijiri la domiciliu în România.

   România este pe ultimele locuri în Europa vizavi de serviciile de îngrijire pe termen lung acordate persoanelor de vârsta a treia. În urma unei evaluări a nevoilor de la nivelul comunităţilor sale, Fundaţia Româno-Belgiană The Open Network for Community Development (TON) a realizat, în 2014, un Plan Master de servicii socio-medicale, plan ce îşi propune dezvoltarea de servicii necesare populaţiei de la nivel rural. Serviciile de îngrijiri la domiciliu reprezintă o prioritate în acest Plan.

   În luna martie 2016 Fundatia TON, în parteneriat cu Asociatia de Ajutor Mutual Slatina-Timiş (ADAMS), a început implementarea proiectului „Comunităţi Rurale Active în Furnizarea şi Monitorizarea Serviciilor de Îngrijiri la Domiciliu – Creşterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a bătrânilor din 5 comunităţi rurale“. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 20 de luni, este cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă şi are un buget total de 82.300 franci elveţieni. Grantul acordat este de 74.050 franci elveţieni, iar co-finanţarea asigurată de solicitant şi parteneri este în valoare de 8.250 franci elveţieni.

   Proiectul se desfăşoară la nivel naţional, respectiv în şase comunităţi rurale din cinci regiuni ale României: Nord-Est (Moldoviţa, jud. Suceava şi Hodora-Cotnari judeţul Iaşi), Vest (Armeniş, jud. Caraş-Severin), Nord-Vest (Batăr, jud. Bihor), Sud-Est (Dumitreşti, jud. Vrancea), Centru (Buneşti, jud. Braşov); de asemenea, proiectul are o importantă componentă de influenţare a politicilor publice în acest domeniu, dezvoltarea reţelei furnizorilor de servicii, creşterea informării decidenţilor politici asupra soluţiilor ,,cost eficace“ de a oferi servicii de calitate vârstnicilor.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Dragnea despre absența senatorilor din Comisia de apărare: În general nu cred în coincidențe
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:10 PM

Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la ședința în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot pentru că au fost invitați la un poligon de tir al SPP, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, care a precizat că nu "crede în coincidențe".

Creșterea schimburilor comerciale bilaterale și implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, obiective comune româno-egiptene
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:09 PM

Identificarea domeniilor de cooperare de interes major, creșterea schimburilor comerciale bilaterale, implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, dar și atragerea de investiții egiptene în România au fost principalele subiecte discutate luni de Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Sherif Ismail, prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, informează marți ministerul de resort.

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker