Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, fostă Moldovan, şi ex-parlamentar de Buzău, a intrat în rândul social-democraţilor care au semnat condica la DNA. Deputatul s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată într-un dosar de corupţie.

Reporterii televiziunilor au surprins-o ieşind din sediul DNA, însă a refuzat să dea informaţii cu privire la prezenţa ei la Direcţia Naţională Anticorupţie. La scurt timp, Carmen Mihăl­cescu s-a întors în sediul DNA, după ce şi-a luat ceva din maşină şi a luat la mişto reporterii: ,,Am rămas fără ţigări”.

Carmen Mihălcescu (Moldovan) s-a remarcat anul acesta când Liviu Dragnea i-a delegat atribuţii­le de şef al Camerei Deputaţilor exact în ziua în care opoziţia a cerut o sesiune extraordinară pentru o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne şi înfiinţarea unei comisii de anchetă privind represiunea violentă de la mitingul Diasporei, din 10 august Carmen Mihălcescu a anunţat că solicitarea opoziţiei pentru organizarea unei sesiuni extraordinare nu a fost aprobată de Biroul permanent, controlat de PSD-ALDE, din cauza unor presupuse probleme tehnice. Printre motivele invocate de Mihălcescu pentru respingerea solicitării opoziţiei a fost şi acela că semnătura deputatului USR Claudiu Năsui nu ar fi aparţinut acestuia, situaţie de-a dreptul ridicolă, dat fiind că vicepreşedinta Camerei Deputaţilor a susţinut acest lucru chiar de faţă cu acesta din urmă. Deputatul, care este şi lider de grup al USR, a explicat că nu a semnat nimeni în locul său: „Nu a semnat nimeni în locul meu. Eu am semnat solicitarea pentru sesiunea extraordinară, este semnătura mea în ambele locuri. Faptul că actuala coaliţie de guvernare recurge acum la tactici, atât de puerile încât să nu recunoască semnăturile opoziţiei, arată disperarea care există în tabăra dânşilor. Adică, ei comit abuzuri, ei au aceste probleme penale pe care le vede o ţară întreagă, în schimb, retorica şi strategia de comunicare este să acuze opoziţia sau pe altcineva. Avem o putere care refuză să-şi asume propriile greşeli şi ceea ce s-a întâmplat stabileşte un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc”, a subliniat Năsui.

Uniunea Salvaţi România, alături de Partidul Naţional Liberal şi Partidul Mişcarea Populară, a cerut în vară o sesiune extraordinară pentru a înfiinţa două comisii de anchetă pe tema violenţelor de la mitingul din 10 august şi pe tema epidemiei de pestă porcină. USR l-a acuzat pe liderul PSD Liviu Dragnea că nu vrea să afle cine sunt vinovaţii pentru reprimarea brutală a unui protest paşnic şi nici cine sunt responsabilii pentru extinderea epidemiei de pestă porcină.

Pupila lui Liviu Dragnea este nimeni alta decât fostul deputat importat la Buzău de alianţa PSD-PUR în legislatura 2008-2012 Carmen Ileana Moldovan. Ea este acum soţia lui Horia Mihălcescu, consilier de ima­gine al lui Liviu Dragnea, în trecut acesta lucrând şi pentru Elena Udrea sau Sorin Ovidiu Vântu.

Carmen Mihălcescu este la al patrulea mandat de deputat, ea reprezentând, de-a lungul timpului, în camera inferioară a Parlamentului, judeţele Bacău (2004-2008), Buzău (2008- 2012), Dâmboviţa (2012-2016) şi municipiul Bucureşti (din 2016). Ca parlamentar de Buzău, Carmen Ileana Mihălcescu (Moldovan) s-a făcut remarcată doar prin demisia din Partidul Social Democrat şi migrarea către UNPR alături de deputatul Adrian Mocanu, în semn de protest faţă de refuzul conducerii centrale de a-l demite din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene pe fostul senator Ion Vasile, contestat de o facţiune din PSD Buzău, condusă de fostul primar Constantin Boşcodeală.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Alta proasta-n peisaj! Nu mai postati toate nulitatile, nimicurile si petardele care paraziteaza parlamentul!

Comments are closed.