27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:48 AM

Monden

Un fost bancher din Târgu Mureş inovează piaţa de yoga din România (P)

Monden  |
07.03.2017, 00:00
106

    Povestea lui Mircea Nicoară, un târgumureşean de 28 de ani, stabilit în Bucureşti, arată încă o dată că succesul porneşte de multe ori doar de la un vis şi o pasiune, în care crezi însă cu toată fiinţa ta.  

   Totul a început în urmă cu doi ani, când tânărul a descoperit, în Statele Unite, accidental, un nou concept de practică yoga, executată în marea ei parte în aer, numită Air Yoga, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Un an mai târziu, părăsea job-ul său de bancher pentru a-şi vedea îndeplinit visul de a dezvolta acest nou concept şi în România.  

   ,,Hotărarea de a lăsa un job bine cotat, bine plătit, pentru a încerca nu numai să îmi schimb cu 180 de grade profesia, dar să şi educ publicul român cu privire la beneficiile acestui concept total nefamiliar, uşor extravagant, a părut pentru mulţi un gest cel puţin hazardat, însă experienţa pe care am avut-o cu această practică mi-a făcut absolut clar faptul că vorbeam de ceva ce avea ­pu­terea, într-un viitor suficient de apropiat, să ajute şi să entuziasmeze un număr foarte mare de oameni”, spune Mircea, în prezent fondator al platformei www.AirYoga.ro şi instructor Air Yoga la studioul Dance Room din Capitală.   

   Air Yoga este o practică fusion, multidisciplinară, adaptată oricărui nivel de pregătire fizică, ce îmbină elemente de yoga, pilates şi gimnastică ­acro­batică, executate parţial sau total în aer, cu ajutorul unui hamac special, prevăzut cu 6 mânere, numit Yoga Swing. După ce a cucerit piaţa din SUA, Spania, Olanda sau China, Air Yoga face, la şase luni de la lansarea oficială, valuri şi pe piaţa din România. A atras deja peste 200 de participanţi la cursurile de grup şi a convins alte câteva zeci de români să îşi monteze chiar în propria locuinţă un hamac Yoga Swing, pentru a profita zilnic de avantajele sale remarcabile asupra relaxării şi sănătăţii fizice.  

   ,,În ultimii ani, societatea a cunoscut o înmulţire rapidă a sporturilor şi conceptelor de wellness cu grad ridicat de noutate şi mai ales care oferă soluţii de eliberare a presiunii şi stresului vieţii moderne prin ridicarea de la sol, prin acti­vităti în aer. Desigur, experienţa lansării Air Yoga în România nu a fost mereu uşoară, în ciuda acestor tendinţe. Cei mai mulţi oameni erau curioşi să îl încerce, însă se simţeau temători în a se elibera de la sol şi a executa posturi în aer, cum e de exemplu acea inversie, în care ajungi cu capul în jos, una dintre posturile cu cel mai puternic efect terapeutic, prin alungirea şi relaxarea profundă a coloanei vertebrale, sub acţiunea tracţiunii creată de gravitaţie. Provocarea era doar să reuşim să le oferim prima experienţă Air Yoga, pentru că apoi eram convinşi că vor fi uimiţi de accesibilitatea practicii. Suntem foarte bucuroşi să observăm că, în prezent, din ce în ce mai mulţi oameni încep să vadă în Air Yoga o practică de sine stă­tătoare, cu multe beneficii pe durată medie şi lungă, şi nu doar o experienţă singulară, cool.“

   Fie că se practică acasă, în propriul Yoga Swing, sau în cadrul unei sesiuni de grup, un lucru devine clar: beneficiile pe care le aduce practicantului îşi fac simţite prezenţa într-o mulţime de aspecte ale vieţii acestuia: 

1. Relaxarea intensă a spatelui, cu până la 38%, echivalentul unei ore de masaj în profunzime, iar asta în doar…şapte minute

2. Prevenirea proceselor degenerative ale creierului, prin oxigenarea profundă a acestuia în timpul posturii de inversie, cu capul în jos

3. Prevenirea accidentărilor sportivilor prin dezvoltarea musculaturii subtile din jurul articulaţiilor, care creează o mai bună stabilitate

4. Redefinirea încrederii în sine, prin posturi acrobatice foarte accesibile, cum sunt rostogolirile sau planşele aeriene

5. Îmbunătăţirea posturilor yoga la saltea, prin îmbunătăţi­rea aliniamentului, si cresterea capacităţii de extensie a spatelui

   În 2017, fondatorul platformei AirYoga.ro se aşteaptă ca numărul celor care practică acest nou concept, fie în studio, fie acasă, să se tripleze, odată şi cu noile planuri de a include Air Yoga în schema de pregătire fizică a sportivilor de performantă, în special a jucătorilor de tenis.

   Mai multe informaţii despre Air Yoga, programul ­cursu­rilor şi informaţii despre instalarea hamacelor Yoga Swing în propria locuinţă, pe pagina de Facebook AirYoga .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker