27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:40 PM

Monden

Un fost bancher din Târgu Mureş inovează piaţa de yoga din România (P)

Monden  |
07.03.2017, 00:00
215

    Povestea lui Mircea Nicoară, un târgumureşean de 28 de ani, stabilit în Bucureşti, arată încă o dată că succesul porneşte de multe ori doar de la un vis şi o pasiune, în care crezi însă cu toată fiinţa ta.  

   Totul a început în urmă cu doi ani, când tânărul a descoperit, în Statele Unite, accidental, un nou concept de practică yoga, executată în marea ei parte în aer, numită Air Yoga, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Un an mai târziu, părăsea job-ul său de bancher pentru a-şi vedea îndeplinit visul de a dezvolta acest nou concept şi în România.  

   ,,Hotărarea de a lăsa un job bine cotat, bine plătit, pentru a încerca nu numai să îmi schimb cu 180 de grade profesia, dar să şi educ publicul român cu privire la beneficiile acestui concept total nefamiliar, uşor extravagant, a părut pentru mulţi un gest cel puţin hazardat, însă experienţa pe care am avut-o cu această practică mi-a făcut absolut clar faptul că vorbeam de ceva ce avea ­pu­terea, într-un viitor suficient de apropiat, să ajute şi să entuziasmeze un număr foarte mare de oameni”, spune Mircea, în prezent fondator al platformei www.AirYoga.ro şi instructor Air Yoga la studioul Dance Room din Capitală.   

   Air Yoga este o practică fusion, multidisciplinară, adaptată oricărui nivel de pregătire fizică, ce îmbină elemente de yoga, pilates şi gimnastică ­acro­batică, executate parţial sau total în aer, cu ajutorul unui hamac special, prevăzut cu 6 mânere, numit Yoga Swing. După ce a cucerit piaţa din SUA, Spania, Olanda sau China, Air Yoga face, la şase luni de la lansarea oficială, valuri şi pe piaţa din România. A atras deja peste 200 de participanţi la cursurile de grup şi a convins alte câteva zeci de români să îşi monteze chiar în propria locuinţă un hamac Yoga Swing, pentru a profita zilnic de avantajele sale remarcabile asupra relaxării şi sănătăţii fizice.  

   ,,În ultimii ani, societatea a cunoscut o înmulţire rapidă a sporturilor şi conceptelor de wellness cu grad ridicat de noutate şi mai ales care oferă soluţii de eliberare a presiunii şi stresului vieţii moderne prin ridicarea de la sol, prin acti­vităti în aer. Desigur, experienţa lansării Air Yoga în România nu a fost mereu uşoară, în ciuda acestor tendinţe. Cei mai mulţi oameni erau curioşi să îl încerce, însă se simţeau temători în a se elibera de la sol şi a executa posturi în aer, cum e de exemplu acea inversie, în care ajungi cu capul în jos, una dintre posturile cu cel mai puternic efect terapeutic, prin alungirea şi relaxarea profundă a coloanei vertebrale, sub acţiunea tracţiunii creată de gravitaţie. Provocarea era doar să reuşim să le oferim prima experienţă Air Yoga, pentru că apoi eram convinşi că vor fi uimiţi de accesibilitatea practicii. Suntem foarte bucuroşi să observăm că, în prezent, din ce în ce mai mulţi oameni încep să vadă în Air Yoga o practică de sine stă­tătoare, cu multe beneficii pe durată medie şi lungă, şi nu doar o experienţă singulară, cool.“

   Fie că se practică acasă, în propriul Yoga Swing, sau în cadrul unei sesiuni de grup, un lucru devine clar: beneficiile pe care le aduce practicantului îşi fac simţite prezenţa într-o mulţime de aspecte ale vieţii acestuia: 

1. Relaxarea intensă a spatelui, cu până la 38%, echivalentul unei ore de masaj în profunzime, iar asta în doar…şapte minute

2. Prevenirea proceselor degenerative ale creierului, prin oxigenarea profundă a acestuia în timpul posturii de inversie, cu capul în jos

3. Prevenirea accidentărilor sportivilor prin dezvoltarea musculaturii subtile din jurul articulaţiilor, care creează o mai bună stabilitate

4. Redefinirea încrederii în sine, prin posturi acrobatice foarte accesibile, cum sunt rostogolirile sau planşele aeriene

5. Îmbunătăţirea posturilor yoga la saltea, prin îmbunătăţi­rea aliniamentului, si cresterea capacităţii de extensie a spatelui

   În 2017, fondatorul platformei AirYoga.ro se aşteaptă ca numărul celor care practică acest nou concept, fie în studio, fie acasă, să se tripleze, odată şi cu noile planuri de a include Air Yoga în schema de pregătire fizică a sportivilor de performantă, în special a jucătorilor de tenis.

   Mai multe informaţii despre Air Yoga, programul ­cursu­rilor şi informaţii despre instalarea hamacelor Yoga Swing în propria locuinţă, pe pagina de Facebook AirYoga .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin (FAPT): Apartamentele de vacanță au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în ultimii ani
Joi, August 17, 2017 16:23 PM

Turiștii români preferă tot mai mult apartamentele de vacanță în detrimentul hotelurilor de două și trei stele, iar aceste noi locuri au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în special în stațiunile Mamaia și Năvodari, deși acestea nu sunt cuprinse în nicio statistică, susține Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
17 Aug, 09:03 Marcel se-ncordează dar s-ar putea să facă febră!
Pixelu sceptic a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Nu cred că este pură întâmplare faptul că saitul ADI „Buzău 2008” și-a modificat înfățișarea, activă fiind doar pagina de start și probabil așa va rămâne mult timp de acum încolo. Chiar sunt curios ce modificări se vor propune la Contractul de Delegare astfel încât să nu sară de băs în sus reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România (o româncă sadea care n-are nici cea mai mică străbatere să pună propriile interese înaintea intereselor propriilor concetățeni români) și să amenințe cu proceduri de infringement și returnarea împrumuturilor nerambursabile derulate prin POS Mediu între anii 2007-2013 (100 milioane euro) și POIM 2014-2020 (~200 milioane euro). Vă readuc aminte că nu este vorba doar de ADI „Buzău 2008” ci de multitudinea de ADI înființate cu același scop în toată țara (nu le-am numărat dar cred că în aproape fiecare județ este constituit un ADI – dacă nu este cu apă atunci sigur este cu gunoi). Miza este uriașă. Dacă s-ar modifica algoritmul de calcul al tarifului operatorului Compania de Apă Buzău S.A., în sensul micșorării tarifelor, s-ar creea un precedent periculos care ar putea să genereze un tăvălug de astfel de modificări în toate ADI-urile din țară, fapt de neconceput pentru cel care deține în momentul actual controlul și anume BERD. Să nu ne amăgim cu mușchii lui Ciolacu. Orice partid aflat vremelnic la guvernare nu face decât să pună în practică voința proprietarului de drept al României, acela care deține capitalul și cum România mai deține mai puțin de 4% din active cam ăsta este aportul la deciziile pe care le ia partidul aflat la guvernare. În firma pe care o administrez eu dețin capitalul și, în consecință, sunt cel care ia deciziile, salariații n-au nicio putere de decizie. Cea mai recentă ispravă a bravilor apărători ai nevoiașilor este trecerea CAS-ului și a CASS-ului de la angajator la angajat, lucru care va genera anularea majorării salariului minim pe economie, fiind încă un cadou oferit capitalului în defavoarea muncii. Pare ipocrizie că tocmai eu, în calitate de angajator, critic o măsură care îmi convine dar dacă se perpetuează trendul cu cadourile oferite capitalului în defavoarea muncii (să împaci și capra și varza este imposibil), România va deveni în cel mai scurt timp un teritoriu pustiu, populația fiind forțată să migreze spre teritorii în care un loc de muncă o scoate din sărăcie și nu o adâncește, așa cum se întâmplă acum în colonia încă România.
17 Aug, 08:13 Compania de apa Nehoiu
Nehoianu a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Referitor la angajari,si la Nehoiu sau facut tot pe pile. Aici angajarile sau facut cu acordul domnului primar Milea.Marea majoritate a angajatilor sunt membri Psd Nehoiu.Spaga ptr angajare a fost de 2000 lei.In oras sunt abonati care nu platesc apa.Analizati si cum a fost executat proiectul de racordare la apa si canal.Aceasta lucrare a fost castigata de Hidroconstructia Bucuresti,dupa care este subinchiriata firmelor de casa a Psd.Sau executat lucrari pe unele tronsoane unde era deja apa si canal.Vedeti cum au fost avizate si fazele determinante de catre Inspectia de stat in constructii.In oras daca nu esti agreat de Milea,Constantinescu si celebru de acum Muzgoci(mai nou mare sef la serviciul urbanism oras Patarlagele)
Google PageRank Checker