27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:08 PM

Monden

Un fost bancher din Târgu Mureş inovează piaţa de yoga din România (P)

Monden  |
07.03.2017, 00:00
84

    Povestea lui Mircea Nicoară, un târgumureşean de 28 de ani, stabilit în Bucureşti, arată încă o dată că succesul porneşte de multe ori doar de la un vis şi o pasiune, în care crezi însă cu toată fiinţa ta.  

   Totul a început în urmă cu doi ani, când tânărul a descoperit, în Statele Unite, accidental, un nou concept de practică yoga, executată în marea ei parte în aer, numită Air Yoga, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Un an mai târziu, părăsea job-ul său de bancher pentru a-şi vedea îndeplinit visul de a dezvolta acest nou concept şi în România.  

   ,,Hotărarea de a lăsa un job bine cotat, bine plătit, pentru a încerca nu numai să îmi schimb cu 180 de grade profesia, dar să şi educ publicul român cu privire la beneficiile acestui concept total nefamiliar, uşor extravagant, a părut pentru mulţi un gest cel puţin hazardat, însă experienţa pe care am avut-o cu această practică mi-a făcut absolut clar faptul că vorbeam de ceva ce avea ­pu­terea, într-un viitor suficient de apropiat, să ajute şi să entuziasmeze un număr foarte mare de oameni”, spune Mircea, în prezent fondator al platformei www.AirYoga.ro şi instructor Air Yoga la studioul Dance Room din Capitală.   

   Air Yoga este o practică fusion, multidisciplinară, adaptată oricărui nivel de pregătire fizică, ce îmbină elemente de yoga, pilates şi gimnastică ­acro­batică, executate parţial sau total în aer, cu ajutorul unui hamac special, prevăzut cu 6 mânere, numit Yoga Swing. După ce a cucerit piaţa din SUA, Spania, Olanda sau China, Air Yoga face, la şase luni de la lansarea oficială, valuri şi pe piaţa din România. A atras deja peste 200 de participanţi la cursurile de grup şi a convins alte câteva zeci de români să îşi monteze chiar în propria locuinţă un hamac Yoga Swing, pentru a profita zilnic de avantajele sale remarcabile asupra relaxării şi sănătăţii fizice.  

   ,,În ultimii ani, societatea a cunoscut o înmulţire rapidă a sporturilor şi conceptelor de wellness cu grad ridicat de noutate şi mai ales care oferă soluţii de eliberare a presiunii şi stresului vieţii moderne prin ridicarea de la sol, prin acti­vităti în aer. Desigur, experienţa lansării Air Yoga în România nu a fost mereu uşoară, în ciuda acestor tendinţe. Cei mai mulţi oameni erau curioşi să îl încerce, însă se simţeau temători în a se elibera de la sol şi a executa posturi în aer, cum e de exemplu acea inversie, în care ajungi cu capul în jos, una dintre posturile cu cel mai puternic efect terapeutic, prin alungirea şi relaxarea profundă a coloanei vertebrale, sub acţiunea tracţiunii creată de gravitaţie. Provocarea era doar să reuşim să le oferim prima experienţă Air Yoga, pentru că apoi eram convinşi că vor fi uimiţi de accesibilitatea practicii. Suntem foarte bucuroşi să observăm că, în prezent, din ce în ce mai mulţi oameni încep să vadă în Air Yoga o practică de sine stă­tătoare, cu multe beneficii pe durată medie şi lungă, şi nu doar o experienţă singulară, cool.“

   Fie că se practică acasă, în propriul Yoga Swing, sau în cadrul unei sesiuni de grup, un lucru devine clar: beneficiile pe care le aduce practicantului îşi fac simţite prezenţa într-o mulţime de aspecte ale vieţii acestuia: 

1. Relaxarea intensă a spatelui, cu până la 38%, echivalentul unei ore de masaj în profunzime, iar asta în doar…şapte minute

2. Prevenirea proceselor degenerative ale creierului, prin oxigenarea profundă a acestuia în timpul posturii de inversie, cu capul în jos

3. Prevenirea accidentărilor sportivilor prin dezvoltarea musculaturii subtile din jurul articulaţiilor, care creează o mai bună stabilitate

4. Redefinirea încrederii în sine, prin posturi acrobatice foarte accesibile, cum sunt rostogolirile sau planşele aeriene

5. Îmbunătăţirea posturilor yoga la saltea, prin îmbunătăţi­rea aliniamentului, si cresterea capacităţii de extensie a spatelui

   În 2017, fondatorul platformei AirYoga.ro se aşteaptă ca numărul celor care practică acest nou concept, fie în studio, fie acasă, să se tripleze, odată şi cu noile planuri de a include Air Yoga în schema de pregătire fizică a sportivilor de performantă, în special a jucătorilor de tenis.

   Mai multe informaţii despre Air Yoga, programul ­cursu­rilor şi informaţii despre instalarea hamacelor Yoga Swing în propria locuinţă, pe pagina de Facebook AirYoga .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin Schulz respinge acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada când a fost președintele PE
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker